COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 120 911
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 385
  • София
Да много сте прави наистина, но просто вече започнаха да ми идват какви ли не мисли в главата от това стоене вкъщи,но човек трябва да си спазва законите.Благодаря ви , не мисля разбира се някъде да ходя , просто се чудя кога ще минат, това е.
Разбирам ви, но календарът с неподправена точност показва кога ще минат дните. Съветвам ви да останете вкъщи. Бюджетът има сериозни дупки и органите няма да се посвенят да го попълват, още повече при наличие на законови основания за това.

# 20 386
Бубата:

Скрит текст:

Във ВМА организацията е безупречна - ваксинират много бързо.

Благодаря за инфото, а самият кабинет/кабинети извън болницата ли са или са вътре в поликлиниката някъде?
Вътре в болницата е кабинета, всъщност е голяма зала с много столове. Мисля, че наведнъж по 20-30 човека ваксинират. Като в Дисниленд - има атракцион с ваксини, разхождат се прикзни герои наоколо (Мутафчийски), само ядене и пиене нямаше, но другия път.
А самото ваксиниране е толкова безболезнено и бързо, никога не ми се е случвало да не усетя убождане.

# 20 387
Дали? Аз съм бременна и с пистолет в челото не можеш да ме накараш да се ваксинирам в момента. Това не значи, че не го обмислям за в бъдеще и не следя ситуацията.

Teстовете на Pfizer с бременни вече започнаха, аз лично не очаквам някакви отклонения от нормите тъй като ваксината е почти напълно синтетична и се задържа в тялото на човек 48ч максимум. А в стандартните тестове е имало 2-3 бременни жени които не са знаели за това, нямат проблеми.
И все пак не мога да рискувам. Не съм чула и някоя друга бременна да има желание да го направи.
И правилно.В препоръките на експертния съвет в сайта за коронавируса и АГ не препоръчват ,а за тези които мислят да забременяват също да се въздържат.  https://coronavirus.bg/bg/vaccinations/publications/28

# 20 388
  • Далечният изток
Да много сте прави наистина, но просто вече започнаха да ми идват какви ли не мисли в главата от това стоене вкъщи,но човек трябва да си спазва законите.Благодаря ви , не мисля разбира се някъде да ходя , просто се чудя кога ще минат, това е.
Разбирам ви, но календарът с неподправена точност показва кога ще минат дните. Съветвам ви да останете вкъщи. Бюджетът има сериозни дупки и органите няма да се посвенят да го попълват, още повече при наличие на законови основания за това.

За неспазване на карантина. Паричната санкция е най-малкия проблем мисля.
Оня ден го написах на друга съфорумка. Пак ще го напиша, защото на някои им се струва шега:
Има и ефективно осъдени. Това е престъпление по НК.

# 20 389
Израел отвори център за ваксинация в бар и предлага безплатна напитка на всеки, като по този начин се опитва да насърчи младите хора да се ваксинират.

Израел сега иска да достигне до по-млади граждани за ваксинация и затова възприе този малко необичаен подход, съобщава агенция Ройтерс.

Бар в Тел Авив вече се превърна в открит център за ваксинация, който предлага безплатни напитки на тези, които приемат ваксината.

Барът е бил затворен по време на пандемията, но е отворен вчера. Новият подход може да бъде добър начин да достигнете до млади хора, които са по-малко склонни да се ваксинират, казва професорът и експерт по инфекции Еял Лешем, който е интервюиран от Sky News.

„Мислех, че е наистина добра възможност да дойда и да взема ваксината, защото нямах нито времето, нито възможността да отида на други места“, каза Мей Перес сред десетките хора, които се появиха в бара за ваксинация.

# 20 390
Те и новите мутации в един момент ще станат стари, това не значи, че не трябва да се ваксинираме срещу това, което обикаля най-много в момента, просто е хубаво това да стане по по-нормален начин, без да се налага човек да чака часове наред в тълпа, особено пък възрастни хора.

Ваксинирането в 4 лесни стъпки:
- Попълване на лични данни (имена, ЕГН)
- Избор на място за ваксиниране
- Дата и час
- Предпочитана ваксина
Лично се убедих в смисъла и качеството на приложението!
Стартираме дистанционното записване в началото на март.

https://www.facebook.com/kostadin.angelov.988/posts/10225219878748117

Много благодаря за полезната информация. Точно това чаках да разбера. Аз лично ще се запиша през приложението, за да си избера ваксина. Дано да има опция да се посочва повече от една

# 20 391
Скрит текст:
Кофти новина - https://novini.bg/zdrave/lekarstva/646980
"Пфайзер" и "Модерна" обявиха песимистични новини за ваксините си

По този повод писах преди няколко дни, включително и линк към проучването дадох. Само че никой не ме отрази. Както и никой не ме отрази, че заради имунитетните паспорти за Гърция, там ще стане огнище на южноафриканския щам.

# 20 392
Искам да благодаря на този потребител, който вчера сподели линк към групата за ваксините.
За всички със заболявания, които се чудят дали да се ваксинират, току що ми приеха заявката за присъединяване. Закачено най-отгоре е систематизирана информация с линкове за хроничните заболявания.
Не ми се струва ок да копирам информацията от групата, затова ще дам линк към самата група.
https://www.facebook.com/groups/vaksini/?ref=share

Поли-джи, искрено се надявам, когато проверяват, да проверяват наистина. Т.е. ще се разбере дали се гушкат или акат. Че не е редно да вкарат някой здрав и да го пуснат заразен, защото някой не може да си остане вкъщи.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 18:30 от bubanka

# 20 393
  • Там,където се събуждам щастлива.
Една позната ми разправя, че не само тук е такъв хаос с ваксинацията. Същото било във Франция и Швейцария. Аз много не вярвам, че на друго място може да има баш като нашата родна неразбория с ваксините.

Не съм чувала за такъв хаос в Нидерландия. Групите, които идват наред получават писмо, обаждаш се, записват място и час. Тук предимно асоциалните няма да се явят при записан час за медицинска услуга (и си я плащат. Затова масово са се отучили хората от подобно отношение.) Имаше един ден, в който беше лек хаос, тъй като хората трябваше да чакат навън, а беше страшно лошо време. Медиите гръмнахаи и промениха процеса, за да не се случва.

В момента ваксинират 80+, хора с наднормено тегло, Синдром на Даун и други инвалиди.

Преди три дена Съд в Хага обяви решение за отмяна на вечерния час. Днес е Делото във Върховния съд. Подалият делото е хипи с баща, който многократно е бил в новините за скандали с властта. Това напълно доказа тезата на доста историци тук, че хората, които са против мерките, защото всичко е конспирация, се чувстват аут от обществото и затова реагират така. Интересното е, че 70% от хората са за вечерен час, защото подкрепят тезата за стискане на зъби сега, а като стане денят по-дълъг, тогава да няма такива мерки.

Образованието получи 8,5 милиарда евро за следващите 2.5 години. Леко съм със смесени чувства какво ще се случи, защото вече имам опит с какво се случи с предишната помощ, когато някои колеги сериозно запретнаха ръкави, а други се покриха по леката права.

# 20 394
Бубата:

Скрит текст:

Във ВМА организацията е безупречна - ваксинират много бързо.

Благодаря за инфото, а самият кабинет/кабинети извън болницата ли са или са вътре в поликлиниката някъде?
Вътре в болницата е кабинета, всъщност е голяма зала с много столове. Мисля, че наведнъж по 20-30 човека ваксинират. Като в Дисниленд - има атракцион с ваксини, разхождат се прикзни герои наоколо (Мутафчийски), само ядене и пиене нямаше, но другия път.
А самото ваксиниране е толкова безболезнено и бързо, никога не ми се е случвало да не усетя убождане.

А как става записването за ВМА, и всеки ли може да отиде вече и там да се ваксинира? И с коя ваксина се ваксинира?
О още един въпрос: може ли да отидеш свободно (може би след записан час) в един от тези ваксинационни центрове и да те ваксинират, или още не може и трябва да чакаме да заработи електронната система за записване?

# 20 395
  • София
Връщат "дами с поставени филъри ботокс", напиращи да се ваксинират. Нищо не казват за силикона. Силиконките могат ли да се ваксинират или не?

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/opashki-pr … -Cn9WONVrZsRF-jUI

# 20 396
  • Пловдив
Искам да благодаря на този потребител, който вчера сподели линк към групата за ваксините.
За всички със заболявания, които се чудят дали да се ваксинират, току що ми приеха заявката за присъединяване. Закачено най-отгоре е систематизирана информация с линкове за хроничните заболявания.
Не ми се струва ок да копирам информацията от групата, затова ще дам линк към самата група.
https://www.facebook.com/groups/vaksini/?ref=share

Поли-джи, искрено се надявам, когато проверяват, да проверяват наистина. Т.е. ще се разбере дали се гушкат или акат. Че не е редно да вкарат някой здрав и да го пуснат заразен, защото някой не може да си остане вкъщи.
Аз споделих линка, но благодарение на това, че някой попита за групата. Отдавна я чета, но не бях се сетила да я споделя тук. А наистина е много полезна и отговарят лекари, една от които е д-р Бацелова.

# 20 397
  • София
Скрит текст:
Кофти новина - https://novini.bg/zdrave/lekarstva/646980
"Пфайзер" и "Модерна" обявиха песимистични новини за ваксините си

По този повод писах преди няколко дни, включително и линк към проучването дадох. Само че никой не ме отрази. Както и никой не ме отрази, че заради имунитетните паспорти за Гърция, там ще стане огнище на южноафриканския щам.
Аз те отразих, и се чудих как допреди няколко дни Файзер и Модерна "рекламираха" успеваемост на ваксините им не само срещу ЮАР-ския щам, но и срещу бразилския, а сега се оказа, че е без особено значение дали в момента ще си поставиш Файзер, Модерна или АЗ, нали така (в смисъл, разликата в процентите срещу оригиналния ковид не е голяма, а и трите действат срещу британския).

Но ми кажи за Гърция - там не разбирам, имам смътен спомен, че съм те чел, но явно не съм разбрал.
Мерси!

# 20 398
Дам, новината за Файзер и Модерна някъде е отразена като много позитивна, а на друго място като негативна, което е объкрващо. Но доколкото разбрах с 2/3 е намалена ефективността, което не е малко.

Иначе и в Бургас вече има места, на които ваксинират всички желаещи.

В Бургас в два имунизационни кабинета от утре между 09.00 и 15.00 часа ще се поставят ваксини на всички желаещи на възраст над 18 години.

Без предварително записване ще работят кабинетите към Регионалната здравна инспекция и онкологичния център.

Ваксината, която ще се поставя, е на „АстраЗенека“.

https://bnr.bg/horizont/post/101424834/v-dva-imunizacionni-kabin … vsichki-jelaeshti

Проверете и по другите градове може да има.

# 20 399
  • Бургас
Значи фазите вече не се спазват, така ли, всеки ли вече може да се ваксинира, независимо от възраст

Общи условия

Активация на акаунт