COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 121 044
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 400
Мистик, ти нали си антиваксър, защо следиш как върви ваксинацията и дали има организация?
На мен ми се обадиха от единия канал, но  късно видях смс-а.
В понеделник ще питам каква е ваксината.

# 20 401
Дам, новината за Файзер и Модерна някъде е отразена като много позитивна, а на друго място като негативна, което е объкрващо. Но доколкото разбрах с 2/3 е намалена ефективността, което не е малко.
За мен лично е напълно достъчно да ни кажат, че е ефикасна на 100% срещу тежко протичане на заболяването причинено от новите щамове, това би било невероятен успех и до тук има данни подкрепящи това твърдение. Щом хора няма да влизат в болница и да умират какво по-хубаво от това?

# 20 402
Щом и в Бургас започват да ваксинират всички желаещи над 18, може да се каже, че сме уникална страна.
Ако живеехте в страни с правила, не в средата на февруари, а най рано есента ще стигнат ваксини до 19 годишните.
В Швеция сигурно още ваксинират само хората над 80
Чакам с нетърпение PURE да ни информира, кога ще започнат ваксинациите на учителите в Стокхолм и в Смолян.

# 20 403
Без предварително записване ще работят кабинетите към Регионалната здравна инспекция и онкологичния център.
Това никак не е добра идея. Ще стане страшно.

# 20 404
след като ще могат да се ваксинират 19-годишни очевидно ще могат да се ваксинират и 70-годишни... дай пък младите да чакат докато възрастните се назлъндисват

и го казвам с болка, защото собствените ми родители се ослушват както и свекърва ми, а не желая да им оказвам натиск, все пак решението си е лично; за сметка на това почти 20 годишният ми син пък желае да се ваксинира, ако могат всички да отидат в тези медицински центрове защо да спират младите?

# 20 405
Абе тоз народ нали не искаше ваксини, какво става сега?

# 20 406
Точно това казвам, де ...
Всички плачеха за ваксини и сега се оказва, че всеки желаещ може да има.
Чакаше се за Джъмбо по 3 часа за китайски дрънкулки, а сега оплакване, че ще се чакало за ваксина.
20-30-40 годишните в много страни където има строги правила, няма да чакат с часове да ги ваксинират, а с месеци докато им дойде редът.
В повечето страни в ЕС още месец поне ще ваксинират само пенсионери.

# 20 407
Ами няма лошо да се ваксинират пенсионери, вместо да се дразним, така да направим, че първо те да са защитени.20-40 годишните ще изтърпят някой и друг месец без дискотека.

# 20 408
Такава нация дървени философи няма, ние сме компетентни по всички въпроси, няма нищо учудващо, че много от приоритетните списъци, не искат ваксина.
Днес, понеже надничам в темата, някои си вярват, че лъжат за неявилите се, да, ама, не.
От 40 преки колеги на моя мъж, работещи с всякакви субекти от улицата, само 6 са пожелали и сложили, на другите не им трЕбе, за какво им е като не е до живот, а тук за някой месец.

Единици са познати около мен, които искат ваксина, били си млади и здрави и не ги интересува.

# 20 409
Нали не било ОК за пенсионерите да си слагат АЗ и в България умират много млади хора от корона.
В момента има ваксини на АЗ...
Последно да ги слагаме ли на 70-80 годишни или да си седят по фризерите, а може би е най добре да се ваксинират всички които искат...

# 20 410
  • София
На 70-80 годишните до момента не беше дошъл реда. Дондуркахме всякакви фази и фазички и чакахме селската даскалка да се назлъндиса.
Да си пуснат 4та фаза като хората, личните лекари и РЗИтата да си привикат хората над 65, пък като остане от тях, ще си минем и ние.
Те не им дадоха шанс. 3-тата фаза неявяващи се съсипаха 4-тата фаза, която сега заради тях ще започне накуп с целия свят.

# 20 411
  • София
При тези разпуснати мерки човек нищо друго не може да направи, освен да се ваксинира или да чака да се зарази. А може и тънката мисъл да е преди изборите хората да се ваксинират, да се успокоят и да отидат да гласуват. Може и да ги надценявам, де, чак такива тънки сметки.

# 20 412
Бърди,  много точно!
Днес при личния лекар, имаше записани точно 8 души за ваксина.

# 20 413
Как да не им бил дошъл реда.
Преди около месец даваха Фандъкова обикаляше старческите домове в София, ама и те не искали ваксини. 20-30% искаха само.
Насила не става. Има недостиг на ваксини на модерна, пфайзер, защото са доставили на ЕС с 30% по-малко от договореното, но пък има ваксини на АЗ, дето били точно за младите Simple Smile

# 20 414
Такава нация дървени философи няма, ние сме компетентни по всички въпроси, няма нищо учудващо, че много от приоритетните списъци, не искат ваксина.
Днес, понеже надничам в темата, някои си вярват, че лъжат за неявилите се, да, ама, не.
От 40 преки колеги на моя мъж, работещи с всякакви субекти от улицата, само 6 са пожелали и сложили, на другите не им трЕбе, за какво им е като не е до живот, а тук за някой месец.

Единици са познати около мен, които искат ваксина, били си млади и здрави и не ги интересува.
Е, така една млада и здрава (39 г., с две малки бесни деца), която твърдеше, че повечето около нея са го изкарали леко, нямало проблем и никога не би се ваксинирала, вече е с пневмония и куп лекарства, предписани от Токуда (10 дни след първите признаци). Заразила се е в офиса, всичките служители там са до един болни едновременно и всички с пневмонии! И ако се наложи да влезне в болница, онкоболната й майка ще трябва да гледа децата (може би заразени). Толкова за младите и почти неболедуващи!

Общи условия

Активация на акаунт