COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 116 842
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 700
РЗИ в Пазарджик ще работи и в почивните дни с предварително записване по телефона, като са посочени две контактни лица:

Д-р Св. Михайлова – директор на Дирекция „Обществено здраве“ – 0885 07 88 96;

Ир. Атанасова – началник отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ – 0898 85 18 85.

======================================

Имунизационният кабинет на РЗИ - Варна ще работи извънредно и в събота, и в неделя. Работното му време е от 10.00 ч. до 14.00 ч., но ако има желаещи граждани, кабинетът ще работи до 17.00 часа, съобщават от службата.

Ще се извършват имунизации на всички граждани срещу Covid-19. Желаещите могат да се запишат на телефон: събота - 0884 897 171; неделя - 0887 713 944.

Има и други градове с телефони, за повече инфо тук:

# 20 701
  • София
Само за инфо

Здравният министър проф. Костадин Ангелов ще даде брифинг в 15:30 ч. (20.02.2021 г.) Събитието ще се състои пред ВМА.

Сигурно ще го излъчват във ФБ. Без съмнение ще говори за ваксините и опашките

# 20 702
Предполагам, че от понеделник ще отворят още пунктове за ваксиниране.

# 20 703
мъжът ми се ваксинира току що в РЗИ Бургас. Дали са му час за втора доза чак през май. Мислех, че срока между двете поставяния е по-кратък. Бях решила утре и аз да отида, но се чудя дали да не изчакам за Файзер или Модерна.
Коментирали ли са дали има достатъчно ваксини в РЗИ да покрият и утрешния ден? Много ли е чакал?

# 20 704
Допълнителна конкретна информация от току що минал във ВМА: Влиза се в главния вход вдясно от поликлиниката, после взимате коридора вдясно и има табелки. Попълвате заявление (зала 7, добавете си телефона отгоре на формуляра). Влиза се практически веднага (предишната зала 5), има 10 стола за имунизация. Организацията е перфектна. След това чакате отпред 15 мин, за да ви наблюдават.
Днес работят до 5 вечерта. Утре от 8 до 5. Понеделник до петък - от 8 сутринта до 8 вечерта.
След 4 до 12 седмици втората доза се поставя на същото място във ВМА. Идвате направо. Ако се забавите много ще ви звъннат.

# 20 705
във ВМА май не даваха точна дата за втора доза на никого, за АЗ казаха между 28 дни и 2 месеца да се явяват хората, един млад лекар обясняваше на едно семейство да дойдат към средата на април, на моето картонче записаха "след 28 дни"

с оглед данните, които днес сподели Adventurer, нищо чудно скоро и тук да променят втората доза да е след 3 месеца

# 20 706
Не знам защо, поне на мен нещо ми се струва, че хората са искали ваксина, но...не е имало в наличност и уж видите ли не са желаели. Сега пристигнаха повечко дози и хората показаха отношение. Мисля, защото се писа и пренебрегна много АЗ сега пуснаха и зелен коридор, изплашиха се да не им останат или са ги побутнали от другите страни. Но се вижда голям интерес, не е както се говореше и никой почти не искал. Трудно тръгна, вече има наличност, дано продължи да не останем само с тези желаещи. Няма лошо и младите да получат ваксина, така се пазят повече хора и се спира вируса. Въпросът е достатъчно бройки ваксини да дойдат и да се помисли за възрастните и в тежко положение хора. Другото...тези дни направо сме първенци май ))

# 20 707
Как втора доза през май! Явно слагат всичко получено сега, и се надяват да дойдат още доставки. Дано е това, че не смея да си помисля другото....

# 20 708
Аз имам един въпрос за Астра Зенека, не казаха ли, че най-добър ефект се получава като се забави втората ваксина поне 3 месеца и не по-рано? Това е важно за тези, които ще се ваксинират с тази ваксина да не бързат да слагат втората доза веднага, защото прочетох от 4 до 12 седмици да се явиш за втора доза.

# 20 709
ТонЪт! Да се уважаваме.
Всеки има право на мнение.

Според мен това, което се случва в момента, може да се окаже най-правилното нещо.
Възрастните, които са пенсионери, ако спазват правилата и нямат досег с много хора, би трябвало да не се разболяват.

Така наречените млади, ходят на работа, имат деца и са икономически активни. Тяхното ваксиниране, ще подпомогне работата от офиса, връщането към нормалното на ежедневните дейности, ще спре разпространението. Нали част от "младите" разпространяваха без да боледуват и да са видимо болни.
Една ваксинация би решила това.

Лично мнение.

И майка ми и баща ми са пенсионери със заболявания както и свекърите. Не са виждали нито нас, нито децата поне 1 година и се пазят и си чакат часът записан при личния лекар, за ваксинация.

# 20 710
  • София
Не ми се вярва да е чак през май, дотогава има три месеца. Да не би да не е разбрал? Освен ако са решили да следват британския модел и да опукат всички ваксини бързо, докато народът иска да боцнат повече, пък за втора както дойде. И хората да излязат да гласуват, да са по-спокойни поне с първата доза.

# 20 711
  • София
На мен ми е интересно къде ли са ония с "2040 г. най-рано"... оттам се чува само една тиии-шиии-нааа...
milittana, да, от Зенека бият всичко сега и не пазят втора доза, защото там доставките са големи и явно са спокойни, че ще идват. Пазят само от иРНК.
Аз съм съгласна с думите на Кунчев, че младите също е важно да започнат да се завръщат към живота си и затова е важно също да се ваксинират. Което не означава, че да натикаме пенсионерите назад е правилно, но все пак...

# 20 712
Не ми се вярва да е чак през май, дотогава има три месеца. Да не би да не е разбрал? Освен ако са решили да следват британския модел и да опукат всички ваксини бързо, докато народът иска да боцнат повече, пък за втора както дойде. И хората да излязат да гласуват, да са по-спокойни поне с първата доза.
не се е прибрал все още, но така ми каза по телефона. Като си дойде ще видя какво пише на картончето, но не вярвам да не е видял

# 20 713
И аз пак да кажа какво разбрах за срока на Астра занека, както по-напред го каза antea, може да се отиде след посочения срок, ако е след 4 седмици,  не проблем да се отложи с дни, седмица по-късно, стига да не е чак по Коледа, както се  е пошегувал доктор, моя мъж като разпитвал.

# 20 714
... оттам се чува само една тиии-шиии-нааа...
Joy

Общи условия

Активация на акаунт