COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 116 245
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 20 820
От понеделник до петък приоритетни, събота и неделя който поиска.

# 20 821
Скрит текст:
Аз така и не разбрах, сега тази фаза в момента с ваксиницията е за хора с хронични проблеми, т.е. да имат доказателство за това + възрастните хора, така ли?
Не. Тази фаза е за тези, които искат да оползотворят ваксините, останали от нежелаещите от първите фази. Най-вече в най-големите градове на България. Нищо, че из страната има един куп малки градчета и селца, в които може би има голям брой желаещи да се ваксинират. Но, понеже пазим бабите вече цяла година, накрая взехме та им откраднахме ваксините.
Нали АЗ не е подходяща за хора над 65 години или това отпадна! По добре да се използва, наистина от по млади хора. За бабите били на село или където и да е, да има от другите ваксини.
Това не значи, че одобрявам този хаос, но никой не ме пита.

# 20 822
Съншайн, Роналд, ще докладвам, но предполагам, че организацията няма да е по-различна. Можех да отида и днес, но бях възпрепятствана, затова утре. Нещата се променят бързо, както и решенията, още веднъж благодаря на хората, които споделиха преди това за ВМА.

# 20 823
  • в страната на чудесата
Никакъв хаос нямаше днес.

# 20 824
Най-застрашени се възрастните хора в големите градове, дето всеки ден си купуват хляб от Лидл, не в малките населени места, дето се виждат с едни и същи хора всеки ден и те са пет човека най-много. Стига с тая мантра за малките населени места, проблемите са в големите градове предимно.

# 20 825
  • Бургас
Защо мислите, че масовата ваксинация е само уикендите, за мен е редно да имаше някакво предимство за хората над 60, младежите могат да почакат някой и друг месец, докато за някой дядо това ще е смъртна присъда

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 19:49 от bur02

# 20 826
  • София
Много щеше да е хубаво да се действа по план, но като не става това сега е умен вариант. Вместо да чакат хора по списъци и половината да не отиват, по-добре, който иска да се ваксинира. Да напреднем по-бързо и да се върнем към нормален живот. Друг начин няма. Мисля, че и на най-търпеливите от нас вече им додея от тоя затвор.

# 20 827
Тръгнах да зареждам пералня и намерих листовка в джоба на яке от ваксината на Астра занека. Сигурно е общодостъпна и известна, но ще я постна, ако някой го интересува
Скрит текст:

# 20 828
Защо мислите, че масовата ваксинация е само уикендите, за мен е редно да имаше някакво предимство за хората над 60, младежите могат да почакат някой и друг месец, докато за някой дядо това ще е смъртна присъда

Не го мислим - министъра го обяви днес на брифинга. Обмислят да пуснат зелени коридори и приз седмицата, след определен час
Хората от фазите могат да си получат ваксините във всеки делничен ден - никой няма да им вземе ваксините!
За ваксинационните центрове някой пита - и София мед пуска пунктове за ваксинация.

# 20 829
Роналд, според баща ми залата е била доста голяма, като дефакто в нея прекарваш съвсем кратко време и всички са с маски. Вземи си една ffp3 и няма проблем. Персоналът, който поставя ваксините предполагам отдавна са ваксинирани.

# 20 830
  • София
Никакъв хаос нямаше днес.
Ваксинира ли се?

# 20 831
  • София
В болница Вита2 също ще ваксинират утре с АЗ всички желаещи. Пуснали са преди малко съобщение на страницата си във Фейсбук. Започват от 10.00ч.

# 20 832
Видях по-горе даден линк за проверка на лично медицинско досие с ел.подпис, но това не е единствена възможност - може и с ПИК на НАП.
https://pis.nhif.bg/main/

# 20 833
Видях по-горе даден линк за проверка на лично медицинско досие с ел.подпис, но това не е единствена възможност - може и с ПИК на НАП.
https://pis.nhif.bg/main/

това е старото здравно досие, в него мисля, че не се отразяват сегашните имунизации, но ще проверя малко по-късно

# 20 834
  • София
С малко хумор и намигване,  обобщение за ваксинацията вчера и днес  и тревога за предстоящото.
 https://www.segabg.com/category-observer/vlastta-e-velika-chrez- … shi-vaksiniraneto

Общи условия

Активация на акаунт