COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 665
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 090
  • София
Частните болници няма ли също да се активират, Токуда, СофияМед...?!

Токуда и Вита със сигурност. В клиниката на Дженерали също се разкрива център, доколкото разбирам не е задължително да се осигуряваш там, за да минеш.

# 21 091
  • София
В Софиямед и Вита също ваксинират свободно.

# 21 092
Аз бих послушала лекуващите ме онколози в случая.
Везната клони към това решение при мен.

Няма да ти навреди ваксината, но пък едва ли ще имаш пълен имунен отговор както при здравите. Как са ти WBC и лимфоцитите? Аз съм с хематологично онкозаболяване и нямам никакво намерение да карам лимфоцитите си да произвеждат каквото и да било. Ще изчакам някоя антигенна/пептидна/белтъчна ваксина. Вероятно Novavax.
Влязоха вече в норма. Активното лечение го минах и сега само ме следят. И оправям последиците от лечението.

Това е добре. Значи не би трябвало да има проблем. Контактувам с пациенти с моето заболяване от цял свят и наблюдавам, че масово си поставят ваксина по съвет на техните онколози. Остава единствено въпросът дали ще се образуват достатъчно антитела. По-принцип ефективността при нас е малко по-ниска. Да говорите с вашият онколог ми се струва добра идея. Пишете на ЛС, ако имате нужда от подробности..

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 16:57 от bobby_me

# 21 093
Частните болници няма ли също да се активират, Токуда, СофияМед...?!

Аз се ваксинирах днес в София мед.

# 21 094
От утре се открива ваксинационен пункт и в Майчин дом!

"В понеделник, 22.02.2021 г., в 10:00 часа в СБАЛАГ “Майчин дом” започва работа пункт за ваксинация срещу COVID-19 за граждани. ‼️‼️‼️Ваксинационният пункт е отворен за  всички, които искат да се имунизират с препарата на Oxford/AstraZeneca, всеки работен ден между 09:00 и 14:00 часа от понеделник до петък. Пунктът се намира в каб. 224, ет. 2 на Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” на ул. “Здраве” № 2 (вход откъм Медицински център „Майчин дом“). За ваксинация желаещите могат да се записват предварително на телефон 0886 333 025."

# 21 095
  • Sofia
Ваксинирах се в Окръжна. Никакво чакане.

# 21 096
Може би защото е в Младост, синът ми е ходил в Първа градска и се е отказал да чака на опашката.

# 21 097
  • София /Абсурдистан
А на колко време трябва да се поставя ваксина за целогодишна защита?
Говорих вече с онколозите в Сити клиник, категорично против са. Не се знаело какви късни ефекти можело да има при онкоболни хора. Още малко ще помисля.

# 21 098
  • София
Скрит текст:
А на колко време трябва да се поставя ваксина за целогодишна защита?
Говорих вече с онколозите в Сити клиник, категорично против са. Не се знаело какви късни ефекти можело да има при онкоболни хора. Още малко ще помисля.

Не знаят, но участниците в най-първите проучвания все още демонстрират добър имунитет и се надяват на поне година-две.

# 21 099
  • София /Абсурдистан
Едва ли имунитета ще е 1-2 г. Хубаво ако е така де. Гледах по някоя от телевизиите интервюта с преболедували, половината вече нямат никакви антитела след 3-4 месеца само.

# 21 100
Едва ли имунитета ще е 1-2 г. Хубаво ако е така де. Гледах по някоя от телевизиите интервюта с преболедували, половината вече нямат никакви антитела след 3-4 месеца само.
Имунитета след ваксина е по траен отколкото след боледуване.

# 21 101
Ти какво предлагаш, да ги задължат да се ваксинират ли ...
Като не искат, не искат.
Друг въпрос е защо разни чиновници и учители, които от месеци са на ДО и нямат никакъв контакт са с приоритет пред работещите примерно в супермаркети и куриери , които изнесоха тежестта на първите месеци заедно с медицинските работници, докато всички се криеха по къщите си.
Да се оправяш сам, е да бяха позволили ваксината да се пуска по аптеките и щяхте да видите , какво значи циркове и щеше да стане като с медицинските маски.
От 5 стотинки за брой, бяха стигнали по левче.
Лека надценка и пак само за отбрани клиенти.

# 21 102
Еми, точно така е.

Костадин Ангелов:

Статистика от днес-средно по 1500 ваксинации на час за цялата страна!

https://www.facebook.com/kostadin.angelov.md/posts/10225236695168517

# 21 103
  • София
Добре, че не я пуснаха по аптеките, защото тогава щеше да стане спекула. За момента държавите имат пълния контрол върху ваксините и това е добре.

# 21 104
  • София
Както и да се кривим, тоя път без да искат с тази масова ваксинация свършиха нещо правилно.

Общи условия

Активация на акаунт