COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 439
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 315
daisy12: На снимката с Дони, ваксиниращият не ми прилича на Мутафчийски.
Иначе, че и той е ваксинирал във ВМА - беше отразено, а и съфорумки споделиха. Нали цяла плеяда актьори се ваксинираха във ВМА в съботния ден...

# 21 316
Има ли информация коя ваксина се препоръчва за хора с Хашимото?
Близки мои приятелки с Хашимото се ваксинираха сега с АЗ. Аз също съм с Хашимото и съм в голяма чуденка. ЛЛ ми препоръча АЗ, но той това ще има реално.

# 21 317
daisy12: На снимката с Дони, ваксиниращият не ми прилича на Мутафчийски.
Иначе, че и той е ваксинирал във ВМА - беше отразено, а и съфорумки споделиха. Нали цяла плеяда актьори се ваксинираха във ВМА в съботния ден...

Сега се загледах и аз по-обстойно - май човекът, който ваксинира не е Мутафчийски. Иначе снимки на актьорите ги бяха качили на страницата на ВМА всичките.

# 21 318
Знаете ли, къде мога да видя актуализиран график на доставките, било по месеци, било по тримесечие, защото на сайта на МЗ има график от 7 януари, с данни различни от публикувани вчера тук от потребител.(или поне аз намирам само този стар график).
На сайта на МЗ планираните доставки са много по-малко на брой, докато цитирани от потребител тук бяха за милион и нещо от Pfizer за второ тримесечие.

Ето това беше публикувано назад в темата, но търся източник на тези данни:
"България- планирани доставки Pfizer и Мoderna

Период                                                                                   
01.01.-31.03.2021 г. - 255 255 дози от Pfizer, 60 000 от Moderna

01.04.-30.06.2021 г. - 1 456 756 дози от Pfizer, 220 000 от Moderna                                           

01.07.-30.09.2021 г. - 1 462 011 дози от Pfizer, 220 000 от Moderna                                           

01.10.-31.12.2021 г. - 724 674 дози от Pfizer, 220 000 от Moderna
"

# 21 319
  • София
Аз имам отговор от моя шеф - да ходим да се бодем с каквото има и да не чакаме да ни викнат по списъка. За първи път ще употребя тази реплика в тази тема - бясна съм...

# 21 320
  • София
Хашимото няма отношение към ваксинирането. Аз се ваксинирах с АЗ, но и всяка друга е окей.

# 21 321
Хубавото е, че след втората доза на Астрата се очакват много по-малко реакции спрямо първата.

А при РНК ваксините май е обратното, повече реакции след втората доза.

На майка ми поставиха Модерна. Следващия ден прекара с температура, втрисане и умора - остана вкъщи, защото нямаше сили да стане от леглото. Чудим се какви ли ще са реакциите след втория прием.

# 21 322
Реално може и никакви да са, всичко е освен индивидуално и моментно.

# 21 323
Пол Уилямс, лекар и бивш член на парламента на Лейбъристката партия, каза пред The ​​Washington Post, че някои пациенти отказват ваксината на Pfizer, казвайки: „Не, благодаря, ще изчакам английската“.
https://www.washingtonpost.com/world/europe/covid-vaccines-choic … 9a9524_story.html

# 21 324
  • София
Пол Уилямс, лекар и бивш член на парламента на Лейбъристката партия, каза пред The ​​Washington Post, че някои пациенти отказват ваксината на Pfizer, казвайки: „Не, благодаря, ще изчакам английската“.
https://www.washingtonpost.com/world/europe/covid-vaccines-choic … 9a9524_story.html

Надали има нещо по-нормално от това.
В България колко пациентки от нашия форум писаха – Не, благодаря, ще чакаме Чорбановата ваксина….
Все пак, т.нар. английска – Астра Зенека, поне е създадена, одобрена и пусната в действие….

# 21 325
  • софия
Здравейте , вчера сложихме АЗ със съпруга ми . И при двамата нямаме никакви реакции, така , че не задължително да има явно. Ние и двамата имаме и противогрипни сложени, ако има значение.
И моля за информация , днес има ли възможност да се сложи ваксина извън 4 фаза? Инфото което чета е доста противоречиво. Благодаря

# 21 326
Сутринта Балтов каза, че до обяд ще работят с предварително записани от фазите, след обяд - зелен коридор. Предполагам и че при другите може да е така.

# 21 327
Аз по принцип мислех да се записвам за модерна като пуснат приложението , ама все повече се замислям, дали е най рационалното решение, като и за напред, тя ще е най-дефицитната ваксина.
Ако трябва след няколко месеца или година пак да се реваксинираме.
Скоро четох, че еднодозовата ваксина дето сега ще е одобрят и тя предотвратявала тежко протичане, а това е май най-важното.
Абе има още няколко седмици да мисля, засега няма да бързам.
Въпреки , че четох , че в Иван Рилски си е било супер спокойно тази нощ и са си ваксинирали 20 човека.
Нищо не ми пречи да отскоча с колата някоя ранна сутрин.

# 21 328
Създава се организация, така че мобилни екипи да тръгнат към отдалечените населени места, където всички желаещи също да могат да се ваксинират. Това докладва министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Явно четат бг-мамма.

Министър Ангелов посочи още, че съвместно с МВР се създава организация и за логистична подкрепа, така че ваксините лесно и бързо да достигнат до отдалечените населени места и гражданите там да могат да се ваксинират.

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов докладва, че днес е получена доставка от 25 740 дози от ваксината на „Пфайзер“.

Очакваме на 25-и февруари 12 000 дози от ваксината на „Модерна“, както и до края на седмицата количества и от Оксфордската ваксина като предстои да получим потвърждение за точната дата и точните количества. Всички налични в страната дози се прилагат без да се изчаква“, добави Кирилов.

# 21 329
  • софия
Сутринта Балтов каза, че до обяд ще работят с предварително записани от фазите, след обяд - зелен коридор. Предполагам и че при другите може да е така.
мерси много. За Пирогов излезе инфо след 13:00 може всеки да отиде. Аз очакавам за ВМА или София мед. Дано и там да може   Благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт