COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 850
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 600
Мисля да си направя стандартната премедикация с противоалергичен препарат 3 преди това . Не го изискват по листовка, но пък винаги ми го назначават, свикнала съм си.
С какво? Аз започнах Ериус.
Но не зная какво да правя, с Хашимото и лекарство за пулса съм, исках pfizer, но започвам да се чудя дали въобще ще се добера до нея и дали въобще е по-добрият вариант.

# 21 601
На мен като цяло ми прави впечатление, че доста хора твърдят категорично, че не искат ваксини, същевременно опашки се вият и връзки се търсят за ваксиниране и самите ваксини са недостатъчни. Как става тая работа....Включително и разни съфорумки тук преди да излязат ваксините бяха категорични че са пас, пък сега гледам между другото споменават, че вече са я свършили тая работа.

# 21 602
Антителата след ваксина са в пъти повече, отколкото при преболедувалите тежко ковид, дори тук в темата пускаха снимки.

Трябва ли да ровя за линкове, в които светила във вирусологията и имунологията казват, че клетъчният имунитет е по-важен от антителата?

Значи да уточним. Не съм против хората да се ваксинират, ако искат. Но смятам, че е в полза на човечеството да даде шанс да се проучи колко трае естествения имунитет при ковид. Въпросът е принципен и е свързан не само с конкретната болест, но и с неспособността на съвременния човек да остави организма си сам да се бори с каквото и да е. Това е фундаментален проблем. Направиха ни напълно зависими от лекарства, хранителни добавки, ваксини и тем подобни продукти на фармацевтиката.
Ваксините изграждат и доста добър клетъчен имунитет.

Иначе моят организъм се пребори напълно сам с ваксината. Тя не е лекарство, хранителна добавка и т.н. а е "снимка" на шиповия протеин на ковид. Това, че ти вероятно не разбираш начина на действие на ваксините или пък имаш някакъв проблем с фармацевтичните компании, не означава, че ваксините са лоши, те са едно от най-големите постижения на нашата цивилизация изобщо, спасили огромно количество животи, подобрили неимоверно много качеството на живот на хората. Естественото не винаги е най-добро, всъщност няма нищо по-естествено от това да умреш от ковид и от много други неща, в природата хиляди неща се опитват да те убият ежедневно, но ние затова сме цивилизовано общество и не живеем по правилата на джунглата и естествения отбор, поне на теория.

# 21 603
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Антителата след ваксина са в пъти повече, отколкото при преболедувалите тежко ковид, дори тук в темата пускаха снимки.

Трябва ли да ровя за линкове, в които светила във вирусологията и имунологията казват, че клетъчният имунитет е по-важен от антителата?
Значи да уточним. Не съм против хората да се ваксинират, ако искат. Но смятам, че е в полза на човечеството да даде шанс да се проучи колко трае естествения имунитет при ковид. Въпросът е принципен и е свързан не само с конкретната болест, но и с неспособността на съвременния човек да остави организма си сам да се бори с каквото и да е. Това е фундаментален проблем. Направиха ни напълно зависими от лекарства, хранителни добавки, ваксини и тем подобни продукти на фармацевтиката.
Оставянето на организма сам да се бори с болестите се нарича естествен отбор и не като да не е изпробвано през вековете, с известни на всички резултати. Определено не виждам никаква полза за човечеството.

Не изкривявай думите ми. Става въпрос за хора, които са боледували и за факта, че още няма данни, че ковид повтаря масово. Смятам, че е полезно за човечеството да сме наясно колко реално трае естественият имунитет. Аз съм преболедувала и няма да се ваксинирам на този етап.

Лили, без този пропаганден метод да се лепят етикети, ако обичаш. Нямам проблеми с ваксините и не съм антиваксър. Децата ми са ваксинирани със задължителните ваксини, аз също. Имам проблем да се ваксинирам без нужда.

Твоят организъм се справил с ваксината, моят пък се справи с ковид без лекарства. Нито едното, нито другото доказва нещо. Просто индивидуален опит.

# 21 604
  • София
Какъв процент ваксинирани имат клетъчен имунитет? Според шведското проучване 2/3 от прекаралите вируса и имащи антитела, имали клетъчен имунитет.

# 21 605
UK
Авиокомпаниите казват, че вече са забелязали скок в резервациите, след като Борис Джонсън обяви пътната карта за излизане от блокирането.

Най-големият оператор на почивки в UK, Tui, заяви, че резервациите са се увеличили с 500% за една нощ.
Гърция, Испания и Турция бяха най-резервираните дестинации за почивки от юли нататък.

Томас Кук заяви, че трафикът към уебсайта му е нараснал с над 100% в понеделник от 15:00 GMT нататък, като резервациите вече са "наводнени" за страни като Гърция, Кипър, Мексико и Доминиканската република.

EasyJet отчете също 337% скок в резервациите за полети и 630% скок в резервациите за почивки за локации като Аликанте, Малага, Палмо, Фаро и Крит.
https://www.bbc.co.uk/news/business-56161129

# 21 606
  • на пъпа на Златията
Скрит текст:
Не разбирам позицията на Габи? За ваксините този път? Би ли я припомнила?
Иначе всъщност и аз записах час в Цибалаб, сякаш е най-добре там. Благодаря и аз. Уморих се да чакам по останалите линии да ме викат, явно всеки си е за себе си...не одобрявам този подход, но... докато ми дойде часа там, пишете, да знам че сте оживели след Астрата и да ми давате кураж Simple Smile. Мисля да си направя стандартната премедикация с противоалергичен препарат 3 преди това . Не го изискват по листовка, но пък винаги ми го назначават, свикнала съм си.
Габи каза че няма да се ваксинира. Защото  явно има информация от първо лице или  някаква "политика" на здравното  съсловие в Германия.
Ми хубаво щом немците се отказват да дават ваксините в България. Откакто сме в ЕС ми прави впечатление че западните общества са доста тромави .

Рорик, защо говориш неверни неща за мен?

Happy, аз съм ЗА ваксините, но и за личния избор. В това число да не се обявява за невменяем някой, който е решил, че няма да се ваксинира.

Кое  не е вярно . За сега си решила да не се ваксинираш  предполагаемо  според някаква информация която имаш? Не разбрах само  какъв избор искаш да направиш?Да се вакинираш или не , или избор на вид ваксина след като заявяваш че не си против ваксините?

# 21 607
  • Сф
Скрит текст:
Не разбирам позицията на Габи? За ваксините този път? Би ли я припомнила?
Иначе всъщност и аз записах час в Цибалаб, сякаш е най-добре там. Благодаря и аз. Уморих се да чакам по останалите линии да ме викат, явно всеки си е за себе си...не одобрявам този подход, но... докато ми дойде часа там, пишете, да знам че сте оживели след Астрата и да ми давате кураж Simple Smile. Мисля да си направя стандартната премедикация с противоалергичен препарат 3 преди това . Не го изискват по листовка, но пък винаги ми го назначават, свикнала съм си.
Габи каза че няма да се ваксинира. Защото  явно има информация от първо лице или  някаква "политика" на здравното  съсловие в Германия.
Ми хубаво щом немците се отказват да дават ваксините в България. Откакто сме в ЕС ми прави впечатление че западните общества са доста тромави .

Рорик, защо говориш неверни неща за мен?

Happy, аз съм ЗА ваксините, но и за личния избор. В това число да не се обявява за невменяем някой, който е решил, че няма да се ваксинира.
Масовите ваксинации не предполагат личен избор.Прави се за благото на обществото, в което всички живеем.
Крайни общности има на много места и все пак с презумцията, че дори и да вярват в друидите, спазват законите.
Личният ти избор не бива да е заплаха за някой друг, така че успех в убежденията ти и избора ти.

# 21 608
Скрит текст:
Скрит текст:

Оставянето на организма сам да се бори с болестите се нарича естествен отбор и не като да не е изпробвано през вековете, с известни на всички резултати. Определено не виждам никаква полза за човечеството.

Не изкривявай думите ми. Става въпрос за хора, които са боледували и за факта, че още няма данни, че ковид повтаря масово. Смятам, че е полезно за човечеството да сме наясно колко реално трае естественият имунитет. Аз съм преболедувала и няма да се ваксинирам на този етап.

Лили, без този пропаганден метод да се лепят етикети, ако обичаш. Нямам проблеми с ваксините и не съм антиваксър. Децата ми са ваксинирани със задължителните ваксини, аз също. Имам проблем да се ваксинирам без нужда.

Твоят организъм се справил с ваксината, моят пък се справи с ковид без лекарства. Нито едното, нито другото доказва нещо. Просто индивидуален опит.

Само че моят индивидуален опит се споделя от доста повече хора, отколкото твоя, който напълни болниците и моргите по целия свят.

# 21 609
Ама това е чудесно, че хората прекарали Ковид ще изчакат засега. И да - чувала съм за много добър клетъчен имунитет с малко антитела от преболедували. Тъкмо тези, които са незащитени все още ще получат доза ваксина и заедно с преболедувалите ще имат защита и те. Пък след няколко месеца пак ще го мислим....Важното е да няма тежко прекарали, увредени, починали.....или поне да са минимален брой.

# 21 610

В полза на човечеството до сега починаха 2.5 млн. човека по света. Неваксинирани. Колко ще са още, никой не знае.. Толкова за ползата.

# 21 611
Южна Корея ще се стреми да постигне стаден имунитет към Covid-19 до есента, каза нейният премиер пред Би Би Си, въпреки по-късно стартиране на програмата за ваксинация.

Тази седмица здравните служители ще започнат да ваксинират медицински персонал в болниците и домовете за грижи.

Целта е да се достигне 800 000 души убождане през следващия месец с помощта на ваксини, произведени от AstraZeneca и Pfizer-BioNTech.
https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-56156234

# 21 612
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Само че моят индивидуален опит се споделя от доста повече хора, отколкото твоя, който напълни болниците и моргите по целия свят.

Е и?

Не извъртай темата. Спорът тръгна от това, че твърдиш, че ваксиналният имунитет е по-силен от естествения, което аз оспорих, тъй като няма никакви подобни проучвания и доказателства. Ако нямаш доказателствен материал и не можеш да цитираш проучвания, не е добре да подвеждаш пишещите в темата.

Скрит текст:

В полза на човечеството до сега починаха 2.5 млн. човека по света. Неваксинирани. Колко ще са още, никой не знае.. Толкова за ползата.

Искаш да кажеш, че 2.5 млн. човека по света, които са преболедували и после не са се ваксинирали и пак са се заразили са умрели, така ли? Защото това, което аз казвам е, че е в полза на човечеството да изследва естествения имунитет, а не да не се ваксинира, ако няма такъв. Хайде първо да четем, а после да спорим.

# 21 613
Аз не съм карала ковид.
Мисля да пийна каквото имам, при последната интервенция така ми казаха- ериус, ксизал и т.н., каквото си пие човек.
Габи, и аз съм за избор. Интересен е избора на медицински лица да НЕ се ваксинират, понеже ти искаш да изразяваш мнение, и на мен ми е интересно какъв е мотива. Ти искаш и маските да са по желание. Според теб само на имунитет и молитви ли да се позоваваме? Мъжът ти влиза в ковид отделение, не те ли е страх изобщо? Той всички пациенти ли успява да излекува? Считаш, че е леко заболяване ли? Няма ли шанс да ви зарази?

# 21 614
🍀HAPPY 🍀, Ериус ли пиеш? По-нагоре ти писах, вероятно не си видяла.

Общи условия

Активация на акаунт