COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 760
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 630
  • Germany
Искам да попитам ваксиниралите се с Астра Зенека - какъв срок за 2рата доза са ви дали? Свекърва ми се ваксинира вчера във ВМА. На картончето са й написали - 2ра доза след 28 дни. Аз навсякъде чета, че 2рата доза трябва да е след 10-12 седмици. Подозирам, че във ВМА до скоро за ваксинирали  с Пфайзер и никой не си е направил труда да инструктира ваксиниращите, за различните срокове за 2ра доза на двете ваксини.

# 21 631
Какъв преглед се очаква да има преди ваксина?
Какво преглеждат при поставяне на други ваксини?

# 21 632
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Британско дружество по имунология „Все още не знаем колко дълго трае естественият имунитет срещу ковид-19 и изглежда има много индивидуални вариации. Има редки съобщени случаи на хора, реинфектирани с SARS-CoV-2, но не знаем колко често е това. Ваксините са способни да стимулират по-добър имунен отговор от естествената инфекция. Надяваме се, че ваксините за ковид-19 ще осигурят защитен имунитет поне толкова дълго, колкото естествения имунитет или по-дълго, поради което все пак ще ви бъде предложена ваксината, дори ако сте имали ковид-19 в миналото. Вероятно е при значителна част от населението ваксината да предизвика по-ефективен и по-дълготраен имунитет от този, предизвикан от естествена инфекция. Затова се препоръчва всеки да се ваксинира, така че ако вашият имунитет след заболяване отсъства или е нисък, той да бъде повишен“.

https://www.immunology.org/sites/default/files/BSI%20resource_A% … iQpTQYzHsxu6N6zpc

А аз ще цитирам цитата на Британското дружество по имунология, който не противоречи ни най-малко на моите твърдения. Надяват се, вероятно....бъдещето ще покаже.
Това не е цитат, а вадене от контекст. Може все още да няма 100% категорични доказателства и мащабни проучвания по въпроса, но както казах, вече има данни, че ваксиналния имунитет е по-добър от естествения. Затова препоръката им е дори прекаралите ковид да се ваксинират, ако нямаха такива данни, нямаше да го препоръчват, още повече, че такива организации по принцип са доста консервативни в твърденията им. Не можеш да вадиш само това, което на теб ти харесва и да го "цитираш", а това, което не ти харесва да го игнорираш.
[/quote]

Е дай ги тия данни, де! В статията данни няма. Само предположения и надежди. Докато проучванията за естествения имунитет са сред реални групи преболедували и се базират на опит и наблюдения.

Ladybird_, специално при децата винаги има преглед преди ваксина. Като възрастен скоро не съм се ваксинирала с грипна ваксина, нека кажат, които са ги правили как е било.

# 21 633
На ММ са му измерили кръвното и са го разпитали за болести и алергии.

# 21 634
  • София
И аз това щях да питам.
При противогрипните ЛЛ само пита “здрав ли си”. Голям преглед, мда.
А не мога да разбера тук какъв преглед се очаква? Комай, ако ти видят гърлото и измерят темп ще се установи какво ти има.

# 21 635
Мерене на кръвно.

# 21 636
  • София
Ми такъв, пълен, даже и по един кристал да ни връзват против уроки, че леле-мале, ваксината е страшна. ПКК, ехография на коремни органи, УНГ, офталмолог, проктолог. Щото е много сложно възрастни хора да си кажат - имам високо кръвно/диабет/боли ме гърлото/простата ми е уголемена. Днес ме ваксинираха, имаше лекар, с когото разговаряш и ти отговаря на въпроси. Смятам, че е достатъчно.

# 21 637
Форумите са пълни с въпроси на хора с различни заболявания дали е подходящо да се ваксинират. На някои места мерят кръвно и разпитват. Не зная защо. Явно поне лекар присъства. Щом питам, значи ме вълнува. Не сме в детската градина, та с подигравки да се отговаря. Доколкото зная, се препоръчва да се изчака 15на минути в присъствието на лекар за някакви реакции

# 21 638
В РЗИ Бургас измерват само температурата и разпитват за заболявания и алергии. Също и дали си имал контакт с болен от Ковид през последните десет дни.

# 21 639
  • София
Хепи, естествено, че ще питаш. И аз питах каквото ме интересува. Не се подигравам, извинявам се, че е прозвучало така. Май съм малко набрала, защото сто души ме убеждаваха да не се ваксинирам - на поточната линия съм била, имала съм, може би, антитела, пък да чакам Спутник, пък да чакам Файзер, пък да чакам ново поколение ваксини след две години, пък не разбирали нищо лекарите и сестрите.

# 21 640
На някои места мерят кръвно и разпитват. Не зная защо. Явно поне лекар присъства.
Да, лекар е питал. Сестрата само слага ваксината.

# 21 641
А мен ме убеждават да се ваксинирам Simple Smile Не че съм против, но като болнаво дете и възрастен, съм си парола доста Simple Smile и знам, че и водата има странични ефекти Simple Smile

# 21 642
Аз пък да кажа, че преди години след пълен преглед от лекар и поставяне на противогрипна ваксина, на следващия ден бях ужасно болна, че и детето и то по същия ред. От тогава не слагам такава ваксина, но и прегледът явно нищо не доказва. Още повече при тази ваксина се каза, че може с температура под 38 градуса да ти я поставят. Кръвното ми в този момент сто процента ще е високо, веднага реагирам още като видя бялата престилка и апарата, така че и на това не разчитам. Разчитам, че ако не дай си боже нещо, има спешни центрове.

# 21 643
На мен като цяло ми прави впечатление, че доста хора твърдят категорично, че не искат ваксини, същевременно опашки се вият и връзки се търсят за ваксиниране и самите ваксини са недостатъчни. Как става тая работа....Включително и разни съфорумки тук преди да излязат ваксините бяха категорични че са пас, пък сега гледам между другото споменават, че вече са я свършили тая работа.

Според нагласите около 1,5 милиона искат да се ваксинират, според мен с тоя темп толкова и ще успеят тая година.

# 21 644
Скрит текст:
А мен ме убеждават да се ваксинирам Simple Smile Не че съм против, но като болнаво дете и възрастен, съм си парола доста Simple Smile и знам, че и водата има странични ефекти Simple Smile

Е, да, винаги може да има странични ефекти. Точно майка ми писа, че нейна колежка след втората доза в много зле, всичко я боли, едва ходи и говори. За Пфайзер иде реч.

Общи условия

Активация на акаунт