COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 114 720
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 110
Аз също искам да знам какво става с дозите на Moderna. Хайде, Pfizer заделят за комисиите, които са някъде 200 хил. души някъде (може и да не е точно числото, което споменавам). Но Moderna за кого отива? Видях, че Емил Джасим се похвали с Moderna...
С Moderna се имунизираха мои приятели - учители и фармацевти. Та явно на тези групи е била предложена.

# 22 111
Възможно е новата партида АЗ да е само за личните лекари и да няма за зелени коридори, Ангелов спомена, че 2 доставки не са пристигнали.

# 22 112
  • София
С Moderna ваксинират и медицинския персонал.

# 22 113
А на мен ми е интересно защо хората се втурнаха последните дни да се ваксинират, че и денем и нощем? Работодател ли ги принуждава, страх ли, сигурност, спокойствие?

# 22 114
Sunshine_Reggea, и на мен ми беше отпаднало, днес  за първи ден ми е свежо. ММ забрави за ваксината, дето имаше температура.
Скоро ще станеш предпочитана и желана компания, сЕди мирна , докато си зарАзна с тази ваксина Blush
Такива глупотевини се носят сред мои много близки, уж разумни хора, че направо не мога да повярвам, че има страх от постваксинални реакции.
В едно мое много близко семейство - дъщеря на 24 години, работеща жена и мъж и баба на ок. 80 години, всички стоят мирно заради бабата. А тя не иска сега да се ваксинира, щото чула, че в някакъв резидентен дом, някъде в Англия, 7 човека са починали от ваксината Rolling Eyes
Девойката не иска, защото не се плаши, жената иска, но си чака ведомството да ги обслужи, мъжът , за да е солидарен с грижите на майка си, и той не щЕ. Е как ще убедят бабата, само не знам ! масово има подобни случаи. Уж да пазим възрастните докато дойдат ваксините, а сега какво става , като те не искат да се опазят.

# 22 115
  • София
Ваксини ще дойдат. Може да са по-малко, но няма да са никакви. При следваща голяма пратка трябва да се ваксинират паралелно в "зелени коридори" и рискови групи. Само че паралелно с това трябва да се организира мащабен фронт срещу антиваксърството. Знам, че го повтарям, ама това е положението.
Имаме шанс през 2022 г. да живеем нормално. От нас зависи.

Какъв фронт, бе, Съншайн? То няма ваксини за желаещите, ти вече ще бориш антиваксърите. Laughing

# 22 116
  • София
Моя колежка имаше записан час за Цибалаб. Преди минути получи имейл, че часът й е анулиран.

# 22 117
  • Враца
Не зная дали е коментирано, защото много бързо се изписват страниците и не мога да изчета.
Снощи ходих до Иван Рилски в София- дененощния пункт. Беше затворен и имаше бележка, че няма ваксини. Това беше споменато в темата, но не съм прочела и глешката си е моя.
Сутринта в 9ч отидох във ВМА, но нямаше "зелен коридор", ОБАЧЕ се оказа, че ваксинират служителите на големи компании- по думите на охраната "на Виваком, А1, БНТ, БНР и др.". Питам се, защо е това? Едно е да махнат "зеления коридор", за да ваксинират само възрастни и хора с хронични заболявания- това го разбира. При недостиг на ваксини е логично. Но А1 и Виваком? Ами с какво един служител на А1, който работи хоум офис, е по-застрашен от мен? Аз съм адвокат, ходя по дела. За дистанция с подзащитните трудно може да се говори- трябва да сме рамо до рамо, обменяме си думи/изречения тихо и "на уше" по време на делата... И в крайна сметка една касиерка в Кауфланд, която е цял ден сред хора, не е ли по-застрашена дори от мен?
Така че това за премахването на "зелени коридори" не е съвсем вярно. В момента ВМА работи като частна болница на определени корпорации и това хич не ми харесва, не че някой ме пита...

# 22 118
  • София
Току що получих мейл от Цибалаб, че часът ми за ваксинация е анулиран поради липса на ваксини.

# 22 119
И на мен ми се размина днес.
Интересно как почваме деня, в 10:30 казват спираме коридорите, поне от утре да влиза в сила. Според мен сега са останали едни ваксини така. Или поне снощи да бяха комуникирали.

# 22 120
Трън в Очите,
САК се забавиха със заявката. И аз много се възмущавах в темата, но грешката е на нашето ръководство, че късно се усетиха. Сутринта постнах тук имейла от САК. Предполагам, че си се записала там.Другите компании са се заявили и са одобрени като приоритетни за трета фаза преди нас, затова така се получава.
Следи темата , първо тук ще разбереш кога ще има пак зелен коридор.
Аз, благодарение на тази тема и на някои съфорумки, се изстрелях още в събота във ВМА.

# 22 121
То и миналата седмица на брифинга стана дума, че IT сектора се ваксинират наравно със журналистите...явно към тях са в някаква графа и телефонните оператори.

# 22 122
Много тъпо се е получило днес. Както преди 4-5 дни обявиха старта на зелените коридори по телевизията, така снощи трябваше предварително да кажат "от утре спираме, няма ваксини", да няма хора обикалящи напразно по болници и лаборатории.

# 22 123
И аз съм на мнение, че трябваше да се заделят достатъчен брой ваксини при личните за хората 65+. Зелените коридори не биваше да са за сметка на възрастни и хроници, а се оказа точно така. Мои колеги и приятели със завидно количество антитела, първи се наредиха по зелените коридори. А има и значително количество хора, които изобщо не са го преболедували, и те не успяха. Нямам нищо против зелените коридори, но едното не биваше да е за сметка на другото все пак.

Само зелените коридори спират, ваксинацията по групи продължава, така че едва ли може да се каже, че едното е за сметка на другото.

# 22 124
  • пустинята Гоби
Снощи имаше информация, която слушах с половин ухо, че на места ваксините са свършили.

Общи условия

Активация на акаунт