COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 665
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 305
Общо взето ваксините са приети с недоверие от обществото. А за да имат някаква ефективност трябва поне 70% от хората да са ваксинирани.
Което прави цялата операция по ваксиниране напълно безсмислена. Единственото ефективно нещо в нея са т.нар. ваксинационни паспорти, медали или каквото е там.

# 22 306
Още един известен имунолог говори за предимствата на ваксиналния имунитет срещу ковид в сравнение с естествения имунитет.
Скрит текст:
Проф. Радостина Александрова обяснява, че някои вируси "имат уникална система да се крият от нашия имунен отговор, да крият своите белтъци, които нашата имунна система разпознава, или да продуцират фактори, които подтискат имунната система. Когато на нашата имунна система е представена точно структурата, срещу която тя трябва да изгради имунен отговор, и тази структура не е скрита, няма как да бъде скрита, няма ги онези фактори, които помагат на вируса да подтиска имунния ни отговор, сама разбирате, че ваксината може да бъде много по-ефективна. Типичен пример в това отношение е ваксината срещу човешкият папиломен вирус, който в естествени условия много слабо може да провокира имунния ни отговор. Но ваксината, която съдържа точно структурата, която провокира имунен отговор, която не съдържа тези фактори, които помагат на вируса да бяга и да подтиска имунната ни система, си върши перфектно работата."

https://bntnews.bg/news/prof-radostina-aleksandrova-ideyata-na-v … 1097209news.html?
Използването на ваксиналния имунитет срещу ЧПВ като аргумент за предимствата на ваксиналния имунитет срещу ковид е отличен пример за една елементарна логическа грешка, наречена false analogy.

# 22 307
Майка ми днес ми се обади, разтревожена да не би да сме се ваксинирали! Имала съображения (не успя да ги формулира), чела нещо във Фейсбук!!!
Такъв скандал не сме имали от тийнейджърските ми години.
Не мога да си обясня кой има интерес така да зомбира по-възрастните хора?!? Защо?

Баща ми чел във фейсбук, че: 1. ваксините са тествани на клошари и 2. всички са измрели. Питам го - коя ваксина, вдига раменете. В моя фейсбук, такива работи не пише, му казах.
Иначе майка ги е записала и двамата при ЛЛ, която също била негативно настроена към ваксините.
Аз чакам зелена светлина от лекуващия ме лекар, за да ида да се ваксинирам, ако има пак зелени коридори.

# 22 308
В целия юруш и стоп после на коридорите, аз виждам нещо положително, оказа се че има много желаещи реално. И пак се употребиха много бройки. За възрастните хора, това е сблъсък на мислене, поколения, те все чакат, чакат руската ваксина, чакат царя, чакат някой да им каже. Ако искаш да се ваксинираш, еле си в приоритетна група, ще го направиш, а няма да четеш фб и да слушаш леля Гинка  комшийката.

# 22 309
Още един известен имунолог говори за предимствата на ваксиналния имунитет срещу ковид в сравнение с естествения имунитет.
Скрит текст:
Проф. Радостина Александрова обяснява, че някои вируси "имат уникална система да се крият от нашия имунен отговор, да крият своите белтъци, които нашата имунна система разпознава, или да продуцират фактори, които подтискат имунната система. Когато на нашата имунна система е представена точно структурата, срещу която тя трябва да изгради имунен отговор, и тази структура не е скрита, няма как да бъде скрита, няма ги онези фактори, които помагат на вируса да подтиска имунния ни отговор, сама разбирате, че ваксината може да бъде много по-ефективна. Типичен пример в това отношение е ваксината срещу човешкият папиломен вирус, който в естествени условия много слабо може да провокира имунния ни отговор. Но ваксината, която съдържа точно структурата, която провокира имунен отговор, която не съдържа тези фактори, които помагат на вируса да бяга и да подтиска имунната ни система, си върши перфектно работата."

https://bntnews.bg/news/prof-radostina-aleksandrova-ideyata-na-v … 1097209news.html?
Използването на ваксиналния имунитет срещу ЧПВ като аргумент за предимствата на ваксиналния имунитет срещу ковид е отличен пример за една елементарна логическа грешка, наречена false analogy.
На какво се базира това твърдение? На Проф. Александрова, която е вирусолог ли да вярваме или на подхвърлено в бг-мама мнение? Simple Smile

# 22 310
Нито един заразен на българската черноморска дестинация през изминалата година, ние сме зелена зона Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Канал 1 ...
направооооооооооо тя сондата вместо на Марс, в Созопол да беше кацнала Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 22 311
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
Леглата в София свършвали, ама иначе всичко е наред. Чудя се как се наричат същества (щото това не са хора за мен) които два пъти съвсем целенасочено правят една и съща грешка от чиито последствия умират хиляди?

# 22 312
На какво се базира това твърдение? На Проф. Александрова, която е вирусолог ли да вярваме или на подхвърлено в бг-мама мнение? Simple Smile
Кое твърдение? Това за логиката и фалшивата аналогия ли? Базира се на елементарни умения за разсъждения. Иначе, можеш да вярваш на каквото пожелаеш. И без това вярата най-често не е въпрос на мислене и логика,  а се отнася към религиозното и ирационалното. Така че, след като имаш нужда от вяра, ползвай я по начин, който ще ти донесе успокоение.

# 22 313
  • София
Нашите пуснаха ваксината, за да не им дърпат ушите от ЕС. Сега с чиста съвест могат да кажат "видяхте ли, ни искаме, ама вие не ни давате".

# 22 314
  • Пловдив
Кунчев в БНТ.

# 22 315
  • sofia
Да...както някой, много сполучливо я сравни, с предизборно кебапче.
Тенденцията с повишаването на положителните вече е трайна...

# 22 316
  • София
Супер изненадана съм от нежеланието на толкова възрастни да се ваксинират. Около мен всички искаха и това ме е оставило с погрешно впечатление, малък ми е балона от близки хора явно.
Но вчера колежка ми разказваше как планира да пътува до селото на баба си, за да я закара на ваксина, но трябвало да е тайно от майка й, учителка в голям град.

# 22 317
Кое твърдение? Това за логиката и фалшивата аналогия ли? Базира се на елементарни умения за разсъждения. Иначе, можеш да вярваш на каквото пожелаеш. И без това вярата най-често не е въпрос на мислене и логика,  а се отнася към религиозното и ирационалното. Така че, след като имаш нужда от вяра, ползвай я по начин, който ще ти донесе успокоение.
Както и предполагах, освен завоалирани обиди, нищо по темата не каза. По въпроси касаещи вирусите предпочитам да се доверя на вирусолог, отколко на човек, който не разбира нищо от тях. Wink

# 22 318
По отношение на вирусите човек се доверява на вирусолози, да. Но по отношение на ваксините и имунитета е по-добре да се довери на имунолог. Надявам, че вярващите на твърденията на професор Александрова са достатъчно интелигентни да забележат, че тя е вирусолог, а не имунолог. Всъщност, до момента май не са забелязали тази малка разлика.

# 22 319
  • София
Кунчев какви ги приказва? Изпълнен граждански дълг? Вече съвсем объркаха конците. Кое е вярно - ваксинираните защитават себе си от тежко боледуване или ваксинираните не са носители и разпространители на вируса? Защото досега никой официално не декларира от производителите, че ваксинираните не могат да станат носители и разпространители, а сега паспорти и граждански дълг!

Общи условия

Активация на акаунт