COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 114 784
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 575
....
Да, аз също не разбирам, какво е това злорадство, че Чехия или някоя друга държава били по-зле от нас. Rolling Eyes  Сякаш не може утре ние да сме на тяхното място. За разлика от някои държави, които бяха изненадани и поразени внезапно от новите варианти на вируса, България имаше преимуществото дълго време да наблюдава отстрани, да се поучи и да предотврати това да не се случи. Ще е много жалко ако това предимство бъде пропиляно.
Това не е предимство. Нашето е обичайното закъснение. Ние винаги сме много назад и мъничко встрани...
Пак погледнете графиките и си припомнете, че реално ние сме имали само една " вълна". Назад сме с един период на вълната... Това което е сега в Чехия ще почне и тук, неизбежно е. Надявам се този път хората да са по-подготвени и по-разумни и да не правим същите грешки. Нито мерки, нито затваряне нито коридори, и Господ дори няма да ни помогнат, ако сме неграмотни и не си помогнем сами.

Последна редакция: сб, 27 фев 2021, 00:51 от Anna Nikolova 680797

# 22 576
Аз пък се радвам, че вълната засега поне е по-малка от предишната, и сме в плато със сравнително малко новозаразени за момента.

# 22 577
  • Пловдив
Аз пък се радвам, че вълната засега поне е по-малка от предишната, и сме в плато със сравнително малко новозаразени за момента.

Тестовете са малко. Заразените не са малко.

# 22 578

Как го изчисли или да посочиш източник на тези твърдения?

# 22 579
  • Пловдив

Броят на тестовете се знае. Не го изчислявам аз. Simple Smile А как се изчислява процент - няма да обяснявам, има си формула. Simple Smile Ако пък смяташ, че 12-14 % е малък процент, това е друг въпрос.

Последна редакция: сб, 27 фев 2021, 00:48 от marzeliva

# 22 580
Според мен повечето деца и родителите покрай тях са изкарали тази зараза. Въпросът е единствено колко точно, какъв процент остават незащитени съответно и техните контакти. За това смятам, че наблюдаваме това бавно покачване на случаите у нас тъй като голяма част от "потенциално опасните хостове" вече имат защита и спомагат за бавното развитие на епидемията до сега за разлика от есента.

# 22 581
Скрит текст:

Зависи с какво ги сравняваш. Ако ги сравняваш с тези от предишната вълна, са повече, тогава едва правехме по 10-11000 на ден(и то в най-добрите дни). Та по този параграф сравнено, не са малко тестовете. Но да, като цяло са малко.

П. С. А и нали Велков каза, че броят на тестовете няма отношение към броя новозаразени....

П. С. 2 Пехоко, ти да не намекваш, че бавно и славно вървим към стаден имунитет?

# 22 582
При по-малко случаи имаме повече хоспитализирани. И не сме в никакво плато, в експоненциален ръст сме. По-назад в темата някой публикува проучване от Дания, че британеца увеличава с 60% риска от хоспитализация. Но нека Габито да ни успокои, че болниците всъщност са пълни с ваксинирани с леки симптоми.

# 22 583
  • Немция
На Чехия вече им е трета голяма вълна. Как пък не  достигнаха имунния вал вече толкова време?

На сериозно тестване в България стана ясно, че не може да се разчита, така че няма как да е огледало на реалната ситуация.
Цифрите по болниците дават по-голяма яснота как върви епидемията.
Бавно и славно се върви нагоре като през есента, докато не се затъркаля кълбото отново.
Дано да греша, де.

# 22 584
26.02. - 1681 новозаразени (PCR 999, БТА 682), 245 627 общо
- 12,27% от 13 697 проби (PCR 7964, БТА 5733), 12,54% само от PCR, 11,90% само от БТА
- 32 005 активни случаи, 27 948 карантинирани
- 40 новозаразени медици, 69 новозаразени деца
- 4 502 хоспитализирани (+134), 378 интубирани (+8)
- 49 починали, 10 128 общо
- 800 освободени от карантина и "излекувани", 203 494 общо
- 4 702 с Комирнати, 9 880 с АЗ и 1345 с Модерна поставени дози, 37 181 с две дози, 204 439 общо
.
Благоевград   85
Бургас  53
Варна  59
Велико Търново   40
Видин  7
Враца  58
Габрово   28
Добрич  34
Кърджали   22
Кюстендил   45
Ловеч  21
Монтана   17
Пазарджик   56
Перник  30
Плевен  115
Пловдив   150
Разград  8
Русе  26
Силистра   32
Сливен  33
Смолян  18
София  55
София (столица)   499
Стара Загора  47
Търговище   4
Хасково  57
Шумен  64
Ямбол  18

# 22 585
Не знам, не съм запозната, може да пробвате да поискате поне за вашето дете някаква доброволна карантина да бъде наложена.
1 дете не променя нищо, на фона на останалите 25, които са контактни, но не са карантинирани. И това е само 1 клас, в страната колко по 25 са... Както се видя от споделеното, положението е такова и в работна среда, не само в училищата.
Ние се чудехме дали някой проверява как контактните си спазват карантината, а то излезе, че съвсем официално са без карантина Simple Smile

# 22 586
Скрит текст:

Броят на тестовете се знае. Не го изчислявам аз. Simple Smile А как се изчислява процент - няма да обяснявам, има си формула. Simple Smile Ако пък смяташ, че 12-14 % е малък процент, това е друг въпрос.
Каква бройка тестове трябва да се правят според теб, за да са "достатъчно"? Защото това е твърдението - недостатъчно тестове. И кого трябва да тестват, за да бъде удовлетворена тази бройка? Здрави, болни, всикчи наред?

Скрит текст:
това за изчислението ще го пропусна, защото е очевиден опит за подигравка и говори единствено за нивото на което водиш диалог

# 22 587
що бе... примерните французи, испанци, холандци до къде стигнаха със строгите си мерки?
по-зле са от нас.
Не знам какви са критериите за "по-зле", но ако вземем смъртните случаи,  се оказва, че България не е по-добре.

Франция- 67млн, 261 смъртни случая.
Скрит текст:

Холандия- 17 млн, 32 смъртни случая.
Скрит текст:

Испания- 47млн, 119 смъртни случая
Скрит текст:

Германия- 83 млн, 173 смъртни случая
Скрит текст:

България- 7 млн, 53 смъртни случая
Скрит текст:

# 22 588
  • Пловдив
Скрит текст:

Каква бройка тестове трябва да се правят според теб, за да са "достатъчно"? Защото това е твърдението - недостатъчно тестове. И кого трябва да тестват, за да бъде удовлетворена тази бройка? Здрави, болни, всикчи наред?

Скрит текст:
това за изчислението ще го пропусна, защото е очевиден опит за подигравка и говори единствено за нивото на което водиш диалог

Достатъчно е да погледнеш тестовете, които се правят в други страни и да сравниш. А какъв е необходимият брой според мен конкретно, няма никакво значение.
Скрит текст:
А това за изчисленията уж ще го пропуснеш, но не си го пропуснала. Simple Smile И не зная защо го приемаш за подигравка, като действително питаш за изчисления и източници за очевидни неща. Иначе ти говорейки за нива, не влагаш подигравка изобщо. Simple Smile  Както и да е, различни критерии имаме за ниво.

# 22 589
Не мога да повярвам, че се водят същите  дискусии, като през октомври. Сега болниците се пълнят с фалшиви пациенти, на които нищо им няма, но пък интересно защо интензивните и починалите се покачват. И защо през лятото болниците не си изпълняваха норматива с Ковид болни. Пак явно умират от страх. Скоро отново ще открием топлата вода, че понеже здравната система ни е прогнила, затова умират хората, а не от Ковид и че всъщност умрелите от друго са много повече и то е защото фалшивите болни с настинка и положителен тест пълнят болниците. Коя европейска държава продължи да разхлабва мерки при ясни показатели, че британският щам става доминиращ? Къде по света достигнаха стадния имунитет преди нас? ББ нищо няма да затваря. А след изборите, няма да е по-добре, защото няма нито една партия, която да е дала и минимална заявка, че е за по-строги мерки. Чорбанов вече си осигури място в парламента. За голямо съжаление, вероятността да се окажем втора Чехия са огромни. Ноември си отвисяхме  повече от месец на първо място по смъртност. Като сложим и свръхсмъртността, сигурно сме първи за цялата втора вълна в Европа. Но пак се вадят от 10 кладенеца вода.

Последна редакция: сб, 27 фев 2021, 11:56 от TafTaf

Общи условия

Активация на акаунт