COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 114 390
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 725
Нямат достъп, защото в старите демокрации решиха, че политически коректно е да направят възрастните приоритетни, а с работещото и активно население когато и каквото стане.
Тук също са приоритетни. Ваксинацията на възрастните продължава.

Това, че продължава и за тях, не означава че са приоритет.

# 22 726
Фани, Кантарджиев каза, че се обмисля на преболедувалите да се бие само по 1 ваксина, защото няма смисъл от две, тъй като те си имат антитела. Не го е казал за всички. Но не разбрах от СЗО ли го обмислят или нашите на местно ниво

# 22 727
При положение, че в България всеки, който не принадлежи към приоритетна група, може да се ваксинира преди възрастен, няма как да се твърди, че възрастните са приоритет в България.
В зелените коридори нямаше ограничение за възраст. Преди нас имаше дядо на 80+ г. Не е чакал, със записан час си отиде човекът и влезе веднага.
При личната на майка ми, баща ми и баба ми, ваксини има отдавна, те отлагат. Това си е тяхно желание, никой не бива да ги насилва, но и не трябва да се бави ваксинацията, докато се наумуват.
Другата ми баба искаше ваксина. В затънтено в Северозапада село, на крака отидоха хората да я ваксинират вкъщи.
Не отричам, че някъде може да има проблем с организацията и това не трябва да се премълчава, но достъпът до зелените коридори беше и за пенсионери.

Това, че продължава и за тях, не означава че са приоритет.
Под приоритет имам предвид, че ваксините им са заделени, може да няма за другите, но тяхната ваксинация продължава. И така трябва да бъде.

Последна редакция: сб, 27 фев 2021, 22:19 от Не се сърди, човече

# 22 728
  • София
Руснаците са готови със спутник-лайт и смятат точно това да правят - да го използват като решение при вече преболедували. Имали и много запитвания от чужбина именно за лайт. Явно техният фонд за инвестиции или нещо такова беше, е връзката с износа и преговорите с чужденците.

# 22 729
  • В заешката дупка
В зелените коридори нямаше ограничение за възраст.

Именно. Всеки може да дойде и да се ваксинира. Не само възрастните.

# 22 730
Чета си аз бре. Кво сега, да не съм била на ДО та да не мога, ама-ха.
Разбрах аз за кои говори, ама пише и че след първата игла не е имал антитела, чак след втората.

"С втората доза се постига, в индивидуален план, 10-15% повишение на имунитета. Известен процент от хората не реагират на първа доза и трябва да им се направи втора доза."

Кантарджиев обаче призна, че той самият се е проверял за антитела след първата доза, която му била поставена в началото на януари, и не установил такива. Чак две седмици след втората имал стабилен имунен отговор.
Според него преболедувалите COVID-19 могат да се ваксинират само с една доза."

Интересно как преболедувалите ще искат само една доза, като ще се боцкат след спада на антителата повечето. Т.е. няма да имат вече. Как ще знаят на кои да поставят втора доза, всеки с изследване ли ще ходи след първата.
То така се почва...дайте там нещо по-малко, накрая нищо както трябва.
Аз си искам и втората доза, мен първата май не ме е хванала. Той ще ми въвежда нови правила ,щото няма ваксини, ама си сложил 2 игли.
Ако правят нещо да го правят както трябва. То и за различни ваксини се писа , че уж било добре първа и втора игла, хайде-де, щото нямат и не правят сметка . Сега изпонабучиха с каквото имат и чакай втората доза да видим ще има ли и кога и дали ще е същата ваксина. Така не се създава доверие у хората. Аз дето бях и съм за ваксините въпреки страха ми от игли, почват да ме ядосват. Това като с ДО, ама това-ама онова, а истината е друга. Нямат ваксини, не са способни да предвидят ни доставки, ни съхранение ,нито пък могат явно да разпределят нормално сред ваксинирани с първа игла, за първи път хората за ваксина, нито пък групите. То се видя, че има хора от 1 и 2 група дето са се записали и не са още викани. Май няма и да ги извикат, мен също няколко пъти ту сега, ту после, поне минах. Обаче колко хора искат, имат право и не могат. За възрастните пък...те са направо отписани и от горестоящите и от нискостоящите и от всички. Тъжно е , ама това е живота.

# 22 731
Ако правят нещо да го правят както трябва.
Скрит текст:
То и за различни ваксини се писа , че уж било добре първа и втора игла, хайде-де, щото нямат и не правят сметка . Сега изпонабучиха с каквото имат и чакай втората доза да видим ще има ли и кога и дали ще е същата ваксина. Така не се създава доверие у хората. Аз дето бях и съм за ваксините въпреки страха ми от игли, почват да ме ядосват. Това като с ДО, ама това-ама онова, а истината е друга. Нямат ваксини, не са способни да предвидят ни доставки, ни съхранение ,нито пък могат явно да разпределят нормално сред ваксинирани с първа игла, за първи път хората за ваксина, нито пък групите. То се видя, че има хора от 1 и 2 група дето са се записали и не са още викани. Май няма и да ги извикат, мен също няколко пъти ту сега, ту после, поне минах. Обаче колко хора искат, имат право и не могат. За възрастните пък...те са направо отписани и от горестоящите и от нискостоящите и от всички. Тъжно е , ама това е живота.
Но не го правят. И наистина доверието пада. Също съм за ваксините, но се отказах да се ваксинирам, докато не стане ясно, една, две, три .... колко дози в крайна сметка ще са нужни или това ще го определя наличието на ваксини.

# 22 732
Също съм за ваксините, но се отказах да се ваксинирам, докато не стане ясно, една, две, три .... колко дози в крайна сметка ще са нужни или това ще го определя наличието на ваксини.

Кажи направо "докато не видя какво става с ваксинираните". Чак толкова глупави не са.

# 22 733
Въобще не са отписани възрастните, стига с тоя мотив. И НСЧ ви даде примери, и коридори имаше и ще има, накарайте си родителите и бабите да се ваксинират, защото нещо не се справяте и престанете да се оплаквате. Тази работа насила по нашите ширини не става.

# 22 734
  • Немция
Нямат достъп, защото в старите демокрации решиха, че политически коректно е да направят възрастните приоритетни, а с работещото и активно население когато и каквото стане.
Решиха първо да са възрастните, защото от 60, 70 години нагоре най-много те карат по-тежко ковид, пълнят болниците и умират.

# 22 735
  • на пъпа на Златията
Ако правят нещо да го правят както трябва.
Скрит текст:
То и за различни ваксини се писа , че уж било добре първа и втора игла, хайде-де, щото нямат и не правят сметка . Сега изпонабучиха с каквото имат и чакай втората доза да видим ще има ли и кога и дали ще е същата ваксина. Така не се създава доверие у хората. Аз дето бях и съм за ваксините въпреки страха ми от игли, почват да ме ядосват. Това като с ДО, ама това-ама онова, а истината е друга. Нямат ваксини, не са способни да предвидят ни доставки, ни съхранение ,нито пък могат явно да разпределят нормално сред ваксинирани с първа игла, за първи път хората за ваксина, нито пък групите. То се видя, че има хора от 1 и 2 група дето са се записали и не са още викани. Май няма и да ги извикат, мен също няколко пъти ту сега, ту после, поне минах. Обаче колко хора искат, имат право и не могат. За възрастните пък...те са направо отписани и от горестоящите и от нискостоящите и от всички. Тъжно е , ама това е живота.
Но не го правят. И наистина доверието пада. Също съм за ваксините, но се отказах да се ваксинирам, докато не стане ясно, една, две, три .... колко дози в крайна сметка ще са нужни или това ще го определя наличието на ваксини.
То трябва  в света някой да знае за да го каже.Тези които искат да знаят  всичко , да чакат .Ще научат /  Може  би за един  живот  ще научат всичко.

# 22 736
Решиха първо да са възрастните, защото от 60, 70 години нагоре най-много те карат по-тежко ковид, пълнят болниците и умират.

Само че в Германия още не могат да ваксинират групата над 80.

# 22 737
  • Sofia
Момичета, някой знае ли къде в Пазарджик може да се ваксинира възрастен 70+?

# 22 738
Също съм за ваксините, но се отказах да се ваксинирам, докато не стане ясно, една, две, три .... колко дози в крайна сметка ще са нужни или това ще го определя наличието на ваксини.

Кажи направо "докато не видя какво става с ваксинираните". Чак толкова глупави не са.
Аз видях достатъчно. Слушам - втора доза може да бъде от друга ваксина, ама не е сигурно дали това ще е достатъчно, може би ще трябва трета, с модифициран вариант на ваксината.
Утре ще има 50 хил. дози, които ще свършат за ден и половина, следващите кога ... Да не говорим, че има ЛЛ, които  изобщо не знаят кога ще стигне до тях ваксина, респективно до пациентите им.

# 22 739
  • Немция
Софт, скоро ще й дойде края и на групата над 80те.

Разбрах и за пациенти над 75 с поставена ваксина с 2 дози.
Но става сравнително бавно и не е изненада, предупредиха за темпото на ваксинацията от самото начало.
Между другото са на фаза 2 вече.
Ваксинират се и много болничен персонал, медицински извънболничен персонал, болногледачи по домове, извън домове, амбулантни грижи.
Това е много народ.

Общи условия

Активация на акаунт