COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 113 223
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 830
Вчера бая изтрити имаше.
За J&J излизат с предимството, че са една доза. Резултати от проучвания, проведени в САЩ, Южна Африка и Бразилия, показват, че е над 85% ефективен за предотвратяване на сериозни заболявания и 66% ефективен като цяло, когато са включени умерени случаи.
EU са поръчали 200млн дози.

https://www.bbc.com/news/amp/world-us-canada-56226979

# 22 831
За мен това че Янсен е еднодозова не е предимство. Предимство е, че е тествана и срещу по-новите щамове например, че по-дълго е проучвана...такива неща. Някой от ваксинираните с АЗ скоро може ли да помогне с инфо колко време не можеше да се мокри инжектираната ръка, че аз забравих дали 24 или 48 часа ми казаха.

# 22 832
  • София
За мен това че Янсен е еднодозова не е предимство. Предимство е, че е тествана и срещу по-новите щамове например, че по-дълго е проучвана...такива неща. Някой от ваксинираните с АЗ скоро може ли да помогне с инфо колко време не можеше да се мокри инжектираната ръка, че аз забравих дали 24 или 48 часа ми казаха.

24 часа. Моята лепенка се разпадна на третия час, нямаше проблем и с това.

# 22 833
За мен е предимство, че е една доза. То като гледам и другите май ще останат на една доза засега.

# 22 834
Вчера бая изтрити имаше.
За J&J излизат с предимството, че са една доза. Резултати от проучвания, проведени в САЩ, Южна Африка и Бразилия, показват, че е над 85% ефективен за предотвратяване на сериозни заболявания и 66% ефективен като цяло, когато са включени умерени случаи.
EU са поръчали 200млн дози.

https://www.bbc.com/news/amp/world-us-canada-56226979
Новите данни на Файзер са, че може да се съхранява и в обикновен фризер 2 седмици:
https://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/vaksin … en-frizer-322401/

# 22 835
  • София
Пуснаха заповед за "зелените коридори", но като я чета тази заповед ли, инструкция я се убеждавам, че дори и нещо добро може да бъде окепазено.

Може ли да качите заповедта?

# 22 836
  • София
Пуснаха заповед за "зелените коридори", но като я чета тази заповед ли, инструкция я се убеждавам, че дори и нещо добро може да бъде окепазено.
"Зелените коридори" май няма да са съвсем "зелени":
Отново „зелени коридори“ за ваксинация, но при личните лекари
„Зелените коридори“ обаче ще бъдат при личните лекари, а не както досега в здравните инспекции и големите болници. Това гласи последната заповед на председателя на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов, а целта е да се усвоят максимални количества от препаратите.
Има и условие – само ако няма желаещи за имунизация от приоритетните групи от първа до четвърта фаза.

Как на практика ще стане това? На опашка при ЛЛ - ако остане нещо неизползвано за деня? Или ЛЛ звъни на пожар на някой записал се предварително "неприоритетен" - "Тръгвай веднага!"?
Не намерих самата заповед - може пък там да е ясно...

# 22 837
Т.е. личните лекари ще могат да ваксинират и извън групите.

# 22 838
Ще могат ако няма желаещи от приоритетните групи, а във Фаза 3 например ЛЛ не ваксинират - това са списъци, които се подават на РЗИ с разни администрации и корпорации. ЛЛ са Фаза 4 , 5 и 6 - всички останали.

# 22 839
  • София
Само че на сайта на МЗ не пише само за лични лекари, а за ваксинационни пунктове:
Цитат
От днес се възстановяват т.нар. „зелени коридори“, с цел поставяне на ваксина и на лица, които не попадат в целевите групи на фази I – IV. Председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов изпрати указания до председателите на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България доц. д-р Любомир Киров и до директорите на регионалните здравни инспекции за усвояване на всички дози от многодозовите флакони на наличните в страната ваксини. Така, когато във ваксинационните пунктове няма достатъчно желаещи от приоритетните фази I-IV от Националния план за ваксинация срещу COVID-19, ще се имунизират и лица, непопадащи в целевите групи.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ot-dnes-28-fevru … vzstanovyavat-tn/

П.П. Не мога да открия самите указания, обаче. Защото от формулировка до преразказ...

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 13:28 от milenaka

# 22 840
Понеделник вечер всички на заведения, но пак ще обясните на хората, че пандемията не е минала. Това коментира премиерът във видео в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“. Министър-председателят инспектира пречиствателната станция в Чирпан заедно с кмета на Общината Ивайло Крачолов, като отбеляза, че вече не може да проследи вече колко подобни вече са направени, предаде Агенция Фокус.

Преболедувалите може да си поставят 1 доза от ваксината, каза пък проф. Т. Кантарджиев - някой има ли линк от проучване с подобни препоръки и заключения?
Преболедувалите е безмислено да се ваксинират: “Имунитeтът cрeщу кoрoнaвируcнaтa инфeкция пoрaждa извънрeднo ниcкa вeрoятнocт oт пoвтoрнo зaрaзявaнe и зaрaзявaнe нa oкoлнитe. Тoй ce cъхрaнявa минимум дeвeт мeceцa cлeд бoлecттa, уcтaнoвихa швeдcки учeни, cъoбщи Швeдcкaтa нaциoнaлнa aгeнция ТТ.......... Глaвният извoд oт изcлeдвaнeтo e, чe риcкът oт пoвтoрнo зaрaзявaнe e нeзнaчитeлeн, a изкaрaлитe гo нe мoгaт дa прeнacят зaрaзaтa върху oкoлнитe.” https://fakti.bg/life/554323-eto-kolko-dalgo-ostavat-antitelata- … led-preboleduvane

# 22 841
Sony, моите уважения, но статия във факти и то призоваваща за неваксиниране, е абсурдно да се публикува.

# 22 842
  • София
Същото изследване беше пуснато поне веднъж по-рано в темата, но ако не бъркам източник беше самият шведски институт. Австрийци бяха провели подобно проучване и бяха установили същото.

# 22 843
Това за имунитета на преболедувалите е добре, както и това , че нямат нужда от ваксина или да е само една доза. Но може да е смешно, ама имаше информация за повторно заразили се и то няколко месеца след оздравяването. Може би е бил остатъчен ковид или знам ли , вече съвсем какво става, но и в България имаше данни за такива хора, а не са нашите по многото информация за това. Нали стремително падат антителата , не знам какви си Т-клетки имали памет и пазели, ама... Лично аз четох за хора прекарали го тежко и с антитела, които си сложили ваксина за по-добър имунитет. Всеки си решава, но вече съвсем ни побъркаха. А който го е прекарал "уж настинка" какво трябва да се изследва или ...за да знае има или няма антитела и с това изследване да се преценява нужна ли му е ваксина или не. Кой ще тръгне това да прави не знам. За ЛЛ добре е да слагат, но и там има връзки и не вярвам да е коректно (извинявам се , не са всички така, ама имам опит за грипните ваксини как отказваха на хора с дихателна недостатъчност, с двустранна бронхопневмония изкарали...имало било по-нуждаещи се и били малко отпуснати) Никаква вяра нямам в нищо вече.
Само искам  да мога да съм сигурна за втората доза и ще се кротна. Трябва още един член да се ваксинира и ако успеем със зелените коридори е добре , но не при ЛЛ , там е мисия невъзможна.  И един болен човек, заради който се побъркахме всички вече и не можахме да опазим, а сега не можем да навием за ваксина. Борбата продължава, но...Всеки си преценява, ама вече наистина ще стане както преди се майтапехме за кражба на ваксини, пререждане и ...тогава ни се виждаше смешно, но...Все повече хора почват да искат ваксини, но не спазват мерки никакви. Какво ще става не знам, но заразените растат двойно съпоставено само за двете съботи -миналата и вчера. Няма ли вече този вирус да се изпари, да изчезне, това цял живот ли с мутации, ваксини и маски ще живеем((

# 22 844
Всякакви твърдения, че ваксините причиняват увреждания и смърт да бъдат подплатени със нужните изследвания.

А относно Факти, Пик, 7/8 и така нататък "медии", те са на нивото на фейсбук, т.е. всеки си пише каквото му е кеф и говори, без да стъпва на нещо истинско, а най-често са писани с цел манипулация и клип-бейт, и то с политическа насоченост.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 14:17 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт