COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 113 223
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 845
Това за имунитета на преболедувалите е добре, както и това , че нямат нужда от ваксина или да е само една доза. Но може да е смешно, ама имаше информация за повторно заразили се и то няколко месеца след оздравяването. Може би е бил остатъчен ковид или знам ли , вече съвсем какво става, но и в България имаше данни за такива хора, а не са нашите по многото информация за това. Нали стремително падат антителата , не знам какви си Т-клетки имали памет и пазели, ама... Лично аз четох за хора прекарали го тежко и с антитела, които си сложили ваксина за по-добър имунитет. Всеки си решава, но вече съвсем ни побъркаха. А който го е прекарал "уж настинка" какво трябва да се изследва или ...за да знае има или няма антитела и с това изследване да се преценява нужна ли му е ваксина или не. Кой ще тръгне това да прави не знам. За ЛЛ добре е да слагат, но и там има връзки и не вярвам да е коректно (извинявам се , не са всички така, ама имам опит за грипните ваксини как отказваха на хора с дихателна недостатъчност, с двустранна бронхопневмония изкарали...имало било по-нуждаещи се и били малко отпуснати) Никаква вяра нямам в нищо вече.
Само искам  да мога да съм сигурна за втората доза и ще се кротна. Трябва още един член да се ваксинира и ако успеем със зелените коридори е добре , но не при ЛЛ , там е мисия невъзможна.  И един болен човек, заради който се побъркахме всички вече и не можахме да опазим, а сега не можем да навием за ваксина. Борбата продължава, но...Всеки си преценява, ама вече наистина ще стане както преди се майтапехме за кражба на ваксини, пререждане и ...тогава ни се виждаше смешно, но...Все повече хора почват да искат ваксини, но не спазват мерки никакви. Какво ще става не знам, но заразените растат двойно съпоставено само за двете съботи -миналата и вчера. Няма ли вече този вирус да се изпари, да изчезне, това цял живот ли с мутации, ваксини и маски ще живеем((
Ваксините дават до 95 процента (повечето значително по-малко) гаранция срещу повторно заразяване, а преболедуването над 99 процента. Шанс за смърт при повторно заразяване е 0.000001 процент. Наистина невероятно. Отделно преболедувалите не могат да пренасят заразата, а ваксинираните в повечето случаи могат. Наистина е важно човек да е добре информиран.

# 22 846
  • София
Всеки да си решава какво да прави. Аз съм от страхливите. Смелите да си стоят така.

# 22 847
Нищо такова като отказ от претенции при тежки реакции не подписваш. Това е най-голямата тъпотия, която се разпространява! Документът, който се подписва, е публичен.

# 22 848
  • София
Скрит текст:
Това за имунитета на преболедувалите е добре, както и това , че нямат нужда от ваксина или да е само една доза. Но може да е смешно, ама имаше информация за повторно заразили се и то няколко месеца след оздравяването. Може би е бил остатъчен ковид или знам ли , вече съвсем какво става, но и в България имаше данни за такива хора, а не са нашите по многото информация за това. Нали стремително падат антителата , не знам какви си Т-клетки имали памет и пазели, ама... Лично аз четох за хора прекарали го тежко и с антитела, които си сложили ваксина за по-добър имунитет. Всеки си решава, но вече съвсем ни побъркаха. А който го е прекарал "уж настинка" какво трябва да се изследва или ...за да знае има или няма антитела и с това изследване да се преценява нужна ли му е ваксина или не. Кой ще тръгне това да прави не знам. За ЛЛ добре е да слагат, но и там има връзки и не вярвам да е коректно (извинявам се , не са всички така, ама имам опит за грипните ваксини как отказваха на хора с дихателна недостатъчност, с двустранна бронхопневмония изкарали...имало било по-нуждаещи се и били малко отпуснати) Никаква вяра нямам в нищо вече.
Само искам  да мога да съм сигурна за втората доза и ще се кротна. Трябва още един член да се ваксинира и ако успеем със зелените коридори е добре , но не при ЛЛ , там е мисия невъзможна.  И един болен човек, заради който се побъркахме всички вече и не можахме да опазим, а сега не можем да навием за ваксина. Борбата продължава, но...Всеки си преценява, ама вече наистина ще стане както преди се майтапехме за кражба на ваксини, пререждане и ...тогава ни се виждаше смешно, но...Все повече хора почват да искат ваксини, но не спазват мерки никакви. Какво ще става не знам, но заразените растат двойно съпоставено само за двете съботи -миналата и вчера. Няма ли вече този вирус да се изпари, да изчезне, това цял живот ли с мутации, ваксини и маски ще живеем((
Ваксините дават до 95 процента (повечето значително по-малко) гаранция срещу повторно заразяване, а преболедуването над 99 процента. Шанс за смърт при повторно заразяване е 0.000001 процент. Наистина невероятно.
Отделно преболедувалите не могат да пренасят заразата, а ваксинираните в повечето случаи могат. Наистина е важно човек да е добре информиран.
За коя от ковид ваксините става въпрос? Може ли линк към изследването?

П.П. "Може би"-тата не са доказани факти.

# 22 849
Всеки да си решава какво да прави. Аз съм от страхливите. Смелите да си стоят така.

Ти не си преболедувала, нормално е да искаш да се ваксинираш, което и си направила. И което биха направили хиляди, ако има с какво.

# 22 850
  • София
Мои познати, които преболедуваха също искат да се ваксинират, но не са много наясно с коя и кога. Получават разнопосочни послания и мнения от лекари - едни казват да изчакат поне три месеца, други казват да не се ваксинират изобщо, трети каквото им хрумне.  И затова са на стенд-бай, което ги изнервя.

# 22 851
  • София
Вие си мислите, че ние сме опитни зайчета, ама Орбан е още по-смел - https://news.bg/world/viktor-orban-se-imunizira-sreshtu-covid-19 … yska-vaksina.html

# 22 852
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
Случайно прави ли ви впечатление, че всички негативни "статии" са все за нормалните ваксини, докато за руската няма ни думица негативно изказване по родните тъмнокафеви медии. Това отговаря на доста незададени въпроси, като се замисли човек...

# 22 853
  • София
Оооо, да, и това го има.

# 22 854
  • София
Преди обяд успях да се ваксинирам в МВР болница (в двора до спешното има фургон) - нямаше никакви хора. Работят днес до 8, доколкото знам.

# 22 855
Според мен няма още за Спутник нищо, защото в момента  нямаме шанс да си я сложим. Като се появи у нас и срещу нея ще започне да се лее “народна любов”. За ваксините като цяло масовата антикампания започна, когато стана реална възможността да си ги поставим.

# 22 856
Случайно прави ли ви впечатление, че всички негативни "статии" са все за нормалните ваксини, докато за руската няма ни думица негативно изказване по родните тъмнокафеви медии. Това отговаря на доста незададени въпроси, като се замисли човек...
Всъщност имаше и за руската, помня една статия. Но определено дава някои отговори, да Wink

# 22 857
Преди обяд успях да се ваксинирам в МВР болница (в двора до спешното има фургон) - нямаше никакви хора. Работят днес до 8, доколкото знам.
От приоритетните групи ли сте?

# 22 858
  • София
Подозирам, че "Спутник"-ът ще дава подобни на АстраЗенека симптоми - висока температура, втрисане, ставни болки, главоболие и замайване. Нищо необичайно. Има хора, които реагират силно и на иРНК ваксините, така че и те не са стопроцентова гаранция.
Иначе нищо ѝ няма на руската ваксина и ако някакъв брой хора са навити да се ваксинират, но само с нея - то със сигурност трябва да започнем преговори на унгарския принцип за дози.

# 22 859
  • София
От приоритетните групи ли сте?

в МВР болница ваксинират всеки, който дойде.

Общи условия

Активация на акаунт