🐑Фермата сезон 6 Тема 12 /23.11-29.11/

• 90 553
  • 2 348
  •   1
Отговори
# 585
Голем Вещер ще се окаже хрисимия бай Стоян от Копривщица. Wink

Да, той толкова е от Копривщица, колкото аз съм от Горно Нанадолнище.  Всяко лято прекарвам в Копривщица известно време, хората не говорят така на мьеко като Стоян и с редукция.  В Копривщица никой не казва "ни мъ" и "ни съ" ("не ме" и "не се" в превод) и няма редукция неудареното "е", да отива в "и", както е в Пловдив например. Ако сте гледали роднините на Стоян като го поздравяваха на дуела, до един мьекаха безобразно. В Копривщица се говори на твърдо, повечето говорят само в пълен член (на новияТ, от нашияТ) и неудареното Е се превръща често в ударено Я - сЯно, Яла тука (сенó, ела тука), логично и "млЯко" (млекó), което пък е правилно.   Стоенчо явно само е роден в Копривщица, но е отраснал на друго място.

P.S. Отделно... да не говорим, че в Копривщица католици няма. Католическите общности са в Раковски, Белозем, Белово, Никопол, София

# 586
Бенгън, Абсолютно съм съгласна с теб! Даяна лично на мен не ми е много интересна, въпреки че ѝ симпатизирам (на фона на останалите), но като гледам как взриви публиката - неведнъж при това, да, и тя е в тройката.

# 587
Реалити пълно с клишета и обезценяване на стойности. Едвааа, едвааа намирам нещо забавно и то май е благодарение на темата Flowers Hibiscus

Като се почне с израза "Бъди себеси"! Такова клише, всички са себе си и всички са истински. Един няма виртуален там.
Много ми е омръзнало от "Машинаааааа"

И много е плосък изразът "Пръскам" - панаири, екстеншъни и каквото може да се пръсне.

Тази година много ЧЕСТ и ДОСТАЙНСТВО гледахме, но май не го гледахме, а само слушахме за туй нЯщо.
Човека който от ден 1-ви говори за чест и достойнство обезцени тези стойности. С Петър са идеалната комбина, Петър - лаконичен, сдържан, тип сив кардинал, казва само една дума и вторият, Калоян тръгва да разпространи и доукраси, доразвие словото с чест и достойнство. Идеално се допълват.

Това пък с "Иконата" беше не просто смешно, беше..., беше като НИЩО! Пак обезценяване на стойности.

Допълвайте, ако се сещате за още нещо, не за друго, да може продукцията да направи качествен обзор.

# 588
Аз лично мисля, че сезона го направиха изцяло жените - Дая, Милена и Надя.
Ама то имаше ли мъже в тоя сезон?

# 589
Онзи разговор на поляната не беше ли още в началото, когато имаше някакви наченки на уважение между двете?
И тогава поне аз така го разбрах, че двамата водещи казаха хубаво да ги наблюдаваме как ще се развият отношенията им. Като поне аз тогава разбрах, че от  нормални, ще прераснат в лоши, а не обратното. Онзи разговор беше по повод управлението на Кустев, което Милена сравняваше с това на българските управници в момента. Но..може и да греша и все пак да има място за още един завой в отношенията им.

Хахах, Данчо предпочита да се опознава с прясното агнешко. Друго си е сочната мръвка. На жилавото и вкиснатото...какво да му опознава.

По спомен, когато го коментираха, отношенията вече им се бяха изострили, дали не беше в седмицата на Милена като Фермер?
Повечето останахме с впечатление, че след скандалите, в бъдещето развитие на взаимоотношенията им да очакваме стопляне. После Милена излезе, настана Панаир и така...
Напълно възможно е да си права. Simple Smile

# 590
Аз лично мисля, че сезона го направиха изцяло жените - Дая, Милена и Надя.
Ама то имаше ли мъже в тоя сезон?
Само един - АНГЕЛ Purple Heart
Ех, да го бяха направили и него икона, пуууу. Късно се сетиха.

# 591
😀 Значи, Стоян им проваля сюжета Миро-Даяна, а те верно си подхождаха.

Ако не помниш, във втората седмица някъде Даяна каза, че в един мъж първо вижда физическата красота и за нея това е най-важно. След това.. да може да танцува. И каза, че по първия признак единствените, които отговаряли на този признак са Мирослав и Петър.   Е... Миро отпадна. Сега остава продукцията да го върне и ще стане любовния четириъгълник (или петоъгълник, ако броим и Камелия)

# 592
Белла, има мъже, разбира се, е, един е - Мария.

# 593
Да взема и аз да се включа в темата, че за сега само ви чета.
Ей, страхотни сте!
Аааа...

Петър е зодия телец Joy

# 594
Петър в коя авиокомпания е пилот?!
За една приятелка питам 😆😆😆
edit: Серизоно, че спорим. Аз мисля, че джитка с тези малките самолети из БГ., тя твърди че е към нискотарифните и “карал голям самолет” 😆😆😆
Мисля че в България Еър, някъде ми се беше мернала негова снимка с униформа,

Да, може да си помечтае за България Еър, те такива самолетчета нямат

# 595
Петър в коя авиокомпания е пилот?!
За една приятелка питам 😆😆😆
edit: Серизоно, че спорим. Аз мисля, че джитка с тези малките самолети из БГ., тя твърди че е към нискотарифните и “карал голям самолет” 😆😆😆
Мисля че в България Еър, някъде ми се беше мернала негова снимка с униформа,

Joy Joy Joy
Sunglasses

# 596
  • при късмета
Станислав е военния от миналия сезон.
Ох, да, пак прекръстих някого, да ме извинява

За мен това "кой е изнесъл сезона на гърба си" има друго значение и моите критерии съответно са други за мнението ми. Гледам винаги кой най-много е научил, кой най-много работа е свършил, с персоналните задачи (които този сезон изцяло липсват) как се е справил, с отношенията си с другите и как реагира на провокации, ама чак на края. Нещо като Гечо, Яни и Калоян в 3 сезон или Станислав, големия Митко и Красимир миналата година. В това отношение също много ми харесваше една украинка в 3 сезон, с тежка съдба и говореше като анимационен герой, от жените ми е най-запомняща се, ама името ми бяга. От четвърти съм запомнила повече неприятните ми Нури и Христина
За този сезон никой не отговаря на тези критерии, освен Боби може би, а като гледам и другите мнения смисъла на въпроса се обръща в "кой сме коментирали най-много", а за мен това не е изнасяне на фермата на гърба му

# 597
  • Другата България
Напълно съм съгласна, че Петър е мъжкият еквивалент на Даяна. Или почти.
Даяна я носеха двама, Пешо го носи половин ферма.
Ако не беше основно ЧервенобузИ, Ванчето, Жанета, малко Антония и сега черешката на тортата - Даяна, то Петърчо щеше да е един МЕН, който си отваря устата веднъж на високосна година и - дотук.
Той не блести с нищо друго, аз нали веднъж му правих психопортрет от снимките в ИГ - той осъзнава, че има някаква що годе прилична външност, и САМО на това разчита. На визия. На етаж 2 няма никого.
Според мен и той е разчитал на някаква любовна нишка, за да изкара колкото изкара.
Надали е предполагал, че ще му се лепнат и мъже, и жени.
Тъй че да, Пешката затова започна да говори за делене на кинти, защото усеща накъде духа вятърът, по някаква причина видно фермерите имат повече доверие на Калоян, отколкото на него самия, избират го за фермер, за съфермер, докато Пешо го избират само за....флирт.

Абе, коя зодия е Петър?

# 598
Какво каза Петър на Даяна , когато тя искаше прегръдка, че му миришела, а тя каза,че забравила да си сложи парфюм , и той ѝ каза да не забравя
Аз това не разбирам- как може след физически труд,преди да се е изкъпала да иска прегръдки, нормално ако мирише на пот да го отблъсне.

# 599
  • Тра-ла-ла
Сигурно, ако е пилот на голям самолет...има право да кара и малък....като хоби, като поддържане на форма...

Общи условия

Активация на акаунт