Пазаруване от Amazon - тема №92 Black Friday 2020

• 46 562
  • 775
  •   1
Отговори
# 585
Получих дреха която е много малка, от немския Амазон. Чета всички условия по връщането сега, но се чудя - мога ли да върна през нашите пощи.
Може. Имаш и избор да я върнеш от друг адрес, тогава даже ще ти изпише, че ще ти върнат до 8 евро за транспорта.

# 586
Момичета, златни сте, сърдечно ви благодаря.

# 587
...има 5 евро бонус за абонатите на prime в немски амазон, трябва да изгледате едно видео по избор и ви добавят до 2-3 дни бонуса към профила
Може ли линк? Благодаря Simple Smile

# 588
От щатския амазон мога ли да платя с българска б.карта, дебитна?

Не намирам играчката в немски амазон. Само в щатския.

# 589
  • Sofia
От щатския амазон мога ли да платя с българска б.карта, дебитна?

Не намирам играчката в немски амазон. Само в щатския.

Можеш, но чети внимателно щом ще поръчваш от САЩ.

# 590
Блатодаря.
Връщам се пак да чета 1 стр.

# 591
  • Sofia
Блатодаря.
Връщам се пак да чета 1 стр.

Имам предвид да гледаш внимателно в амазон, докато поръчваш. Погледни, дали ще ти начисли автоматично всички дължими такси, за да не се налага да ходиш по бг митници.

# 592
Чета сега  др.тема за доставки от САЩ...мерси.

# 593
Ако е играчката за Коледа, едва ли ще стигне навреме...

# 594
Не. Не я бързам.

Къде в амазон.ком ми дава мито и ддс, които да платя предварително? Не намирам. Само доставка до адрес на превозвач в САЩ ми начислява.

# 595
  • Пловдив
Това не го начисляват/изчисляват предварително...като дойде бълг.пощи ти пращат известие какви документи искат и сумите, които тр.да платиш.
Ако е до 30лв няма мито...в повочето случаи...но винаги има риск и такава пратка да иде на митница.

# 596
  • София
teta, аз преди няколко години поръчах скъпа част за колата от САЩ, но до англ адрес на превозвач. Като пристигна в тяхната митница ми пратиха мейл с линк, къдета да платя таксата. Супер уредено беше. Платих онлайн, освободиха пратката, доставиха я там до адреса и после превозвача ми я достави до БГ.

# 597
  • Сф
Повечето неща не могат дас е поръчат от САЩ директно до БГ, излиза надпис, че не се доставят.
Коментарът за митата е по- скоро, ако пращаш на английски адрес.

# 598
teta, аз преди няколко години поръчах скъпа част за колата от САЩ, но до англ адрес на превозвач. Като пристигна в тяхната митница ми пратиха мейл с линк, къдета да платя таксата. Супер уредено беше. Платих онлайн, освободиха пратката, доставиха я там до адреса и после превозвача ми я достави до БГ.

Не ми дава до англ.сайт на ggbg да го пусна. Пробвах. Именно заради лесното плащане на мито и ддс там...и аз го четох това.

Повечето неща не могат дас е поръчат от САЩ директно до БГ, излиза надпис, че не се доставят.
Коментарът за митата е по- скоро, ако пращаш на английски адрес.

Не поръчвам до БГ. Ползвам превозвач.

# 599
  • Sofia
Това не го начисляват/изчисляват предварително...като дойде бълг.пощи ти пращат известие какви документи искат и сумите, които тр.да платиш.

Това не е вярно! Амазон предлгат услугата global shipping и за много от нещата всички такси са включени и се виждат на предпоследната стъпка, преди плащането.

teta75, ако прецениш, пусни тук линка, за да видим какво точно излиза.

Общи условия

Активация на акаунт