Почнаха листата да жълтеят, Юлчетата упорито хубавеят!

• 12 880
  • 299
  •   1
Отговори
# 30
И аз да питам тези, които са имали хрема, преварявате ли накрайниците на помпичката за нос преди ползване?

Здравейте и от нас!  waveyЛично аз като имаше хрема Мадлена й давах по няколко пъти на ден физиологичен разтвор - около 5-6 пъти, по предписание на педито, също и Панадол 2 пъти на ден с витамин С, но само два дни й го давах, а накрайника на помпичката не съм го изварявала (то пък вече с тава изваряване).
При нас хремата мина за около седмица.
Ние също сме пораснали 1 кг и 150 гр за 2 месец и 4 см на дължина.
Аз също съм за ваксина Пентаксим, но явно тук (в Пловдив) трудно се намира, защото вече няколко дни чакам да ми я доставят, надявам се вече във вторник да я имаме и да я сложим, все още не знам цената.
Това е от нас,
лек ден на всички! smile3521

# 31
  • somewhere over the rainbow
Пепи, моето момиченце много го урочасваха като беше бебе. Sad Вярваш, не вярваш нищо не пречи да й баят. При нас нещата се промениха, след като я кръстихме. Има се някакви сили, които влияят на живота ни и не е добре да ги отричаме. И вярата, и уроките и всичко необяснимо са видове енергии, които ни пазят или пък вредят. Не е хубаво да се отричат тези неща.
newsm10
Narinaмила,не се отчайвай и самообвинявай! Като не може пък,не може! Ти нали си знаеш,че си направила всичко възможно за да продължиш да кърмиш. Така или иначе детенцето ти ще порастне. Hug

# 32
Физиологичният разтвор какви други приложения има освен за носленцето ?
И аз това щях да питам... Wink
За хремата се обадих на педито и тя препоръча едни капки за нос. Не ми се щеше да ги слагам,ама по-едно време положението стана сериозно и се принудих да сложа по една. Е,днес бебка си диша спокойно. Търсих помпичка,но тук в нашите аптеки нямаше #2gunfire Може ли да ми кажете какво представлява тази помпичка и колко струва? Има и малко разстройство,но забравих да питам педито какво да правя с него ooooh! Да давам ли Нурофен-а?

# 33
  • някъде
Забравих да кажа, че вчера педито пита дали забелваме патката и аз казах- Не, а тя попита защо и аз казах че ме е страх и още е много мъничък! Тя каза че не е малък и трябва да я забелвам, а мъжа ми- Видя ли, аз ти казавах, ама ти не та не! И сега не знам какво да правя??? newsm78

Има и малко разстройство,но забравих да питам педито какво да правя с него ooooh! Да давам ли Нурофен-а?
Как разбра че има разстройство? Thinking И ние вчера акахме два пъти и беше малко зеленичко, но може би е от дуфалака който дадох преди два дни и от мушкатото newsm78 Защо ще даваш Нурофен? Аз четох за него че имал някакви странични реакции, но какво беше не си спомням ooooh! Четох го май в една от темите на юнските мами!

# 34
Nan ми те бебетата на кърма си якат рядко бе мила.Не се шашкай  Peace

Нашата патка вече е заголена  Whistling Само ръбчето трябва да изкараме.

Нарина това че трябва да пиеш пак хапчета означава ли че трябва да не даваш от въпросната гърда ?  Хм,  Thinking
Ами ако трябва да  приключиш с кърменето...  Tired Не се тормози.Направила си всичко което е зависело от теб.
А тези хапченца щом докторът ти ги дава значи не вредят на бебчето ти  Peace
Знам какво ти е, че аз като се ядосам и чак се плаша да не ми спре кърмата и ми се доревава.Че ако нямам сигурно ще напълня една кофа със сълзи.      
   Rolling Eyes Луда работа.

# 35
Как разбра че има разстройство? Thinking
Ми де да знам,много е рядко от вчера,направо като пишкане с кафяв цвят. Не е зелено. Трябва ли да е зелено,ако е болничка? Thinking
Ренка,то ясно,че акат рядко,ама чак пък толкова newsm78 И днес 2 пъти повърна на фонтан. Sad Може ли да има връзка с настинката или е от преяждане?

# 36
Не е задължително да е зелено.На Галин се случва да му е зелено и без да е бил болен въобще.Незнам защо/като изключим това че е стояло известно време в памперса/
А това с връщането на фонтан ми е известно от курсът че така правят децата ако майката е изнервена нещо,силно разтревожена.Но от настинка незнам възможно ли е  Thinking

# 37
Това със забелване на пишлето ми се струва много сложно....аз все гледам да не му причиня болка на Марти.Ренито , я кажи как точно постигнахте този резултат, по време на баня ли я дърпате-във водата или...?

# 38
  • ES
 Hug Здравейте май4ета,
за физиологи4ния разтвор мисля е се прилага и за промиване и на о4и4ките, поне така пиШе на кутийката на моите. А ние капките в носа хи4 не ги оби4аме, много ревем, а след помпи4ката най_много. А това за запуШването на другата ноздра не се бях сетила и все нямах голям ефект от тая помпи4ка. Ама вярно като си духаШ носа запуШваШ другата ноздра doh

Нашата патка вече е заголена  Whistling Само ръбчето трябва да изкараме.

браво Ренка, смел4ага излезе. И аз поопъвам кожи4ката от време на време след баня с бебеШкото олио и наистина отвор4ето взе да се оголемява. Но от много места 4ух 4е е малък оШте за тази манипулация и не насилвам неШтата.
Моми4ета за зеления цвят на акото знам, 4е е признак 4е бебето е претоплено  newsm78 , но пак е само споделен от други мами опит.
Сега гледах албума на двумесе4ните бебоци, ама много сладки бебковци имате, ве4е съвсем са се оформили като 4ове4ета. Някои бебета виждам, 4е са сложени на малки възглавни4ки, аз моя го държа без никаква. Казаха ми оШте в болницата 4ак след 2та годинка възглавница, 4е се пре4упвало вратлето. Вие как ги слагате ваШите бебоци¿

# 39
Ми не е хубаво нито във водата ,нито с беб. олио  Naughty
Във водата защото плуват микроби и отива мръсотията там,където е нежничко.
А с олио не е препоръчително,защото съдържа парфюм и разни химии.
Аз след банята слагам превърен зехтин на върха на пръстчето и в/у нежната кожичка и така опъвам лекичко и отварям,затварям...

Гери малък ама по-късно става по-чувствителен на болка.Сега не усеща и не разбра нищо от тия манипулации.Даже веднъж като я показвахме на лекарката до къде сме стигнали,той си спеше  Heart Eyes
И аз затова избързах,че не искам да го боли после мишока ми  Crossing Arms

# 40
И днес 2 пъти повърна на фонтан. Sad Може ли да има връзка с настинката или е от преяждане?

Може и от настинката да е. Моя син като беше настинал така повръщаше докато не се пооправи.

Ох, да ви се оплача. Днес реших да се изнеса от стаята на бебчо и вече ми липства. Така си бяхме свикнали двамата. Но вече си мисля, че му е време да започне да си спинка сам в неговото легло. Да видим само дали ще стане. Ако не - пак се връщам. А в момента нашия папи се е заел с "мисия невъзможна" да обучава сина си да взима биберон. Само се чудя накрая кой кого ще обучи Simple Smile.

# 41
А това с връщането на фонтан ми е известно от курсът че така правят децата ако майката е изнервена нещо,силно разтревожена.Но от настинка незнам възможно ли е  Thinking
Може и от това да е. Вчера и днес с татито само се караме  fight и на мен ми е едно такова нервно #Cussing out Ама се сдобрихме де hug Сега видях,че акитата са си нормални вече. Явно нещо временно е било newsm44

# 42
  • някъде
Да попитам нещо- след втората ваксина имахте ли някаква реакция, защото при нас се е зачервило и е твърдичко горе-долу с размера на стотинка (примерно 50 ст)? Thinking

# 43
Диди, за пишката вземи и прочети в общия мамешки имаше много теми по въпроса. Тогава ще си по-аргументирана пред педито и пред мъжа ти Wink По принцип забелването води до по-бързото излагане на микроби и т.н. Смегмата (едно жълтеникаво, лепкавичко), която всъщност лекарите държат да почистят е това, което предпазва пишката. Но махне ли се веднъж, това, което се натрупва след това наистина може да прави проблем. Абе нали си нямам мъжко не съм достатъчно запозната. Знам само, че нашите мами нищо не правеха, че дори и докторките не ги натискаха.
Нарина, специално към теб - пусни си тема в кърмаческия, като продробно опишеш проблема и лечението. Тай-вероятно първо Хедра ще реагира, но ще ти даде точен и ясен отговор. Не се отчайвай Hug Ще си кърмиш бебчето. Щом до сега си успяла ще продължиш и занапред Hug Но наистина пусни си тема в кърмаческия.

# 44
  • някъде
Асе, къде се намира този общ мамешки  newsm78? Иначе бях чела няколко подобни теми и общо взето има и от двете крайности, така че не знам на кого да вярвам- едните казват че колкото по-рано толкова по-добре, а другите че не трябва въобще да се пипа ooooh!
А какво ще кажеш по въпроса за ваксината и подуването Blush  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт