Турски филми и сериали - обща тема за общи приказки (3)

• 60 172
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Точно. Мъжете като Озджан освен със сивите си коси са привлекателни и финансово. Wink

# 151
  • София
Точно. Мъжете като Озджан освен със сивите си коси са привлекателни и финансово. Wink
Привет!
Косите са боядисани, усмивките инплантни, а някой от слабост и алкохол преплитат крака. Какви млади любовници са? Смешници. Добрият артист трябва да знае кога да спре с един тип роли и с какво да продължи, а някой въобще да спре. В личния си живот е друго, те могат да си избират как да живеят и с кого. Всичко добро и бъдете здрави. Flowers Four Leaf Clover

# 152
Не става въпрос за млади любовници. И мъжете на неговата възраст се влюбват и имат връзки. Въпроса е колко е интересно за гледане и защо в главна роля? Може спокойно да мине към второстепенни, но пусто его, трябва той да е важния в историята. Wink
Ето Джансел Елчин няма такъв проблем и си мина на заден план. Така трябва.
Не може да си вечният любовник.
То и Озджан може да се осъзнае и това да му е последната главна роля. Wink

# 153
Когато Антъни Куин се снима във филма "Отмъщението - Revenge" е на 75 г., а Маделин Стоу на 32. В главните роли са, играят семейна двойка, гледала съм го много отдавна, но е от малкото филми, които помня.
Защо турците да са по - различни от останалия свят. Давам само един пример, а за сериала с Йозджан не бих коментиралал повече, преди да видя поне една серия.

Не намерих трейлър с по - добро качество, снимките са от 1990 г., когато е сниман филмът.

Скрит текст:

# 154
  • София
Привет!
Каролина, вероятно не съм се изразила правилно. Аз също смятам, че влюбен, както мъжа и жената в живота и на сцената, може да бъде до дълбока старост. За мен е смешно, когато един актьор е на 48 години, а играе роля на 24 годишен и тази разлика в годините мисли, че я  прикрива с много боя на косата, грим и инпланти.
Лучия, благодаря за прекрасния спомен с Антъни Куин. В световното кино има много такива примери и да, те са незабравими, но никой от големите колоси в киното, въпреки напредналите технологии и гримове не се е постарал да мами публиката си относно възрастта си. Мерил Стрийп казва" Всяка възраст има красота. Не съжалявайте, че остарявата. Това е привилегия, отказана на мнозина." Бъдете здрави.Flowers Four Leaf Clover

# 155
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
dariVale, каквото в живота, това и на екрана Wink

Ми да, явно се чувства още любовник, щом си взе толкова млада жена.
И аз мразя дърти похотливци. В Булката горе-долу биваше, благодарение и на Аслъ, според мен, която беше много добра там, страхотно игра. Но по принцип са ми неприятни такива двойки.

Тази Ирем изобщо не я харесвам и не знам дали ще му дам шанс на сериала. Гледах я само в 309, където беше много неприятна. Сигурно не съм справедлива да съм толкова критична към нея и би трябвало да ѝ дам поне още една възможност. Така ще е честно. Но има нещо в устата ѝ, което ми е неприятно, а иначе пък има чудни очи.

Самият Йозджан ми е неприятен като външност. Нещо мазникаво има в него. Но има и нещо привлекателно, не мога точно да го формулирам.  Добре че поне спря да си боядисва косата, че иначе беше още по зле. И с тия зъби...
Обаче е добър в ролите си, успява да задържи вниманието.
А хлапенцето му е бонбонче!

Ех, Лу! Къде ще сравняваш Антъни Куин с Йозджан! Има мъже в световното кино, които могат да играят любовници и на 100 години. И няма да е гадно за гледане. Робърд Редфорд, Пол Нюман, Шон Конъри, Мастрояни - за тези сещам в пръвата секунда. То не е само в начина по който изглеждат, в изиграването на ролята е усешането.

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 15:44 от Светълчо

# 156
Че Озджан не играе млади любовници. Smile Все е бизнесмен, сериозен мъж, доколкото знам, че не му следя сериалите. Иначе харесвам някои от филмите му. С жена си май се раздели по документи, иначе са заедно. Пази си финансите той, както всички мъже. Wink
Ирем ми хареса в Карадениз. Добре изигра нежната изстрадала Хевес. Хубавка е, но не е някой голям талант.

# 157
Да, и аз харесвам някои от работите му. Затова казвам, че изпитвам смесени чувства към него. Щото е професионалист човекът, изпипва си работата. Обаче във физиката му има неща, които на мен не са ми ок, ама това нищо не значи, освен за мен. Понякога ми приличаше  с боядисаната коса и с тази озъбена усмивка на восъчна фигура от ония на мадам Тюсо. Но това е съвсем лично възприемане, осъзнавам, че той има добро място в турската дизи индустрия.

За ДЕК искам да споделя: по-голямата първа част на последната серия никак не ми хареса - прекалено разтегнаха мъчителното преживяване около смъртта на Мюжгян и погребението ѝ. Даже не можех да съчувствам в един момент, толкова досадно ми беше. Неща, гледани в десетки сериали, тук разтеглени до безкрай и показано страданието поотделно на всички персонажи. И Ибо даже не ми  хареса в тези сцени.

От цялата серия ми харесаха само разсъжденията за възпитанието на турските мъже - за ролята на майките в това възпитание, а също и всичко за това как е обречена една жена още с раждането си да служи на мъжа и да няма право на мнение и на лични желания и интереси.

Оптимистка съм обаче за турските жени - мисля, че ще успеят да се еманципират и да наложат друга своя роля в обществото извън обслужването на мъжете в семейството.

Една реплика на Мехди ме смути - той каза, че иска да пази Зейнеб от Баръш, защото усещал нещо лошо в него.
Ако сериалът тръгне в посока да реабилитира Мехди и да компрометира Баръш, като го изкарат някакъв психопат, фиксиран върху Зейнеб, ще бъде глупаво и нелогично. Защото сега интересното се крепи на това, че Мехди се стреми да стане друг човек, цивилизован и с модерно мислене и Баръш е точно човекът, който е пример за толерантно поведение, за възприемане на жената като равноправен партньор и заслужаваща уважение личност.

Ще бъде жалко ако се смени фокусът на действието, защото той е единственото различно нещо в сравнение с всички останали сериали с подобна тематика.

Последна редакция: сб, 12 дек 2020, 16:09 от Светълчо

# 158
Светле, не ги сравнявам, и през ум не ми е минало. Казвам, че турците правят като останалите. Дали им се получава - нямах намерение да гледам сериала, но сега, ако има превод, ще видя първа серия.
Гледала съм Йозджан само в един филм с Нургюл, а за Ирем нямам спомен, май не съм.
На мен са ми любопитни отношенията между различните поколения; ще се съсредоточа върху играта и сюжета. Wink

# 159
Йозджан имаше един симпатичен персонаж във Втори шанс, който мислех, че е резултат на неговото ново "аз", но съм сгрешила. 😀
Ами не му се остарява на човека и направо го разбирам. 😀
Не ме дразни, не го възприемам като стар похотливец, както например Еркан П. 😀
Но девойката, не... стига ми грозната действителност. 😀 😄

Светълче, в Дек с това погребение на Мюжгян прекалиха наистина. Достатъчно беше това, което казаха на финала на предишния епизод, беше достатъчно въздействащо.

# 160
  • София
Нещо много погребения в сериалите - ДЕК, Рамо, и все на жени... И все прохабиха два интересни женски образа.
В първи сезон на ДЕК имаше много движение около всички герои, във втори сезон гледаме израстването на Зейнеп и пропадането на Мехди, въпреки привидността му за обратното. На мен Баръш ми е крайно неутрален и доста, доста подозрителен, така че има логика в това, което казва Светлето - да излезе накрая психопат (подробности около жена му не знаем, всъщност, само оттук-оттам), и нещата да се обърнат. Засега според мен сценаристите се въртят ту насам, ту натам, и, както е обичайно в турските дизита, се нагласяват според зрителските предпочитания. Аз Енгин, който изпълнява ролята на Баръш, не го харесвам особено, въпреки сините очи, просто не ми е отличителен с нищо. И на фона на Ибрахим, съжалявам, но просто бледнее. Много искам Зейнеп да не е нито с Мехди, нито с Баръш накрая - какво ни има на младите жени без мъж до нас? Grinning

# 161
Тинче, и на мен Енгин ми е безцветен, ама тук ми харесва в ролята досега - благородни турци,  джентълмени, възпитани и с уважително отношение към личността на жените не се срещат много из дизитата. Та затова хич не ми се иска да го прекроят в лош герой. Достатъчно лоши имаме вече.

Пепелче, аз Еркан даже и като женкар не го виждам, може би щото физически не ми харесва. Освен високата фигура нищо не виждам в него симпатично. И заради случая с Нургюл даже ми се вижда, че и жените не харесва, само чашката.

# 162
  • София
Йозджан много ми харесва като певец, има интересен глас, супер нетипичен, и текстовете на доста от песните му са наистина добри (много харесвам Kalp Yarası, например - слагам я в спойлер, текстът е страхотен!):

Скрит текст:

Светле, Енгин и в този образ не ми е запомнящ се. Иначе идеята на образа е страхотна, просто трябваше да бъде друг актьор, Енгин ми е леко... безличен.

# 163
Оо, като певец го обожавам Озджан. Много хубави песни има. Да видим кога ще му пуснат сериала. Simple Smile

# 164
Ами безличен си е, Тинче. Но понеже е благороден и добър с нашето момиче, харесвам го тук.

Изгледах Лявата страна, ами хареса ми на мен. Женските образи малко схематични, ама бива. Особено на фона на останалата психария. И тук има  психопати, ама още не са се разгърнали до степен да зарежа сериала.
Главния герой току го събличат - по без тениска, по гащи, след баня. Даже Джансел го видяхме препасан след баня. А бе доста се къпят момчетата, не можем да се оплачем от липса на хигиена.Simple Smile
Джансел остарял, ама е в добра форма. Нема паласки, нема шкембе - ако някой се интересува.Simple Smile

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 12:11 от Светълчо

Общи условия

Активация на акаунт