Турски филми и сериали - обща тема за общи приказки (3)

• 58 978
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Ох, дизилер, стига с този дребнав спор.
Ами, сигурно, защото имената им са така записани в личните им бг карти.

Ох, тамам бе гюлюм Wink

# 691
  • София
Айде, дайте още малко разнищване на темата с езиците, че да ударим 50-та страница, и да идем в нова тема. Grinning

Аз вече много, много рядко гледам сериалите с руски субтитри - само ако не мога да ги намеря онлайн в оригинал никъде другаде (скорошен пример от време на време е "Почит"). Руският е първият ми чужд език, учила съм го 8 години, в момента го уча за ниво С2, "носител на езика", и ми е слабост. Именно той ми помогна да науча поне малкото турски, който знам (не претендирам за хипер познания, но гледам сериалите в оригинал). В началото гледах сериалите само с руски субтитри, повтарях серии, и учех думите и изразите. И постепенно махнах субтитрите. Simple Smile Тъй че... и за това може да е полезен, не става въпрос за харесване или не харесване на даден език.

# 692
Аз като бях ученичка си пусках Zone Romantica и гледах латиносериали с оригинално аудио и бг субтитри. Така понаучих някои думи и изрази. Харесваше ми, но и разбрах, че във всяка страна испанския е различен - произношението и изразите. Аржентина, Чили, Перу, Венецуела, Колумбия - всичките се  различават по нещо, нещо като американски английски и британски английски. Нали има израз дето викаме "ние на това му викаме така, на онова така". То и в Бг си имаме диалекти, нещо такова. Wink

# 693
  • София
Аз като бях ученичка си пусках Zone Romantica и гледах латиносериали с оригинално аудио и бг субтитри. Така понаучих някои думи и изрази. Харесваше ми, но и разбрах, че във всяка страна испанския е различен - произношението и изразите. Аржентина, Чили, Перу, Венецуела, Колумбия - всичките се  различават по нещо, нещо като американски английски и британски английски. Нали има израз дето викаме "ние на това му викаме така, на онова така". То и в Бг си имаме диалекти, нещо такова. Wink
Дааа, точно днес говорех с една позната за една забавна случка между мои приятели - испанка от Мадрид и латиноамериканка, от Богота (Колумбия). Уж едно и също говореха, ама при едната значеше невинен израз "да хвана автобуса", а при другата... със сексуален нюанс. Grinning

А за да се върна на темата с турските сериали, мернах в Youtube сега фрагман към новия епизод на "Домът" (Деметкиният сериал, както му казваме тук Grinning). Имам чувството, че се насилват вече да измислят нещо, само за да остане сериалът на екран - нещо тотално ми се разми всичко. Малко като "Вратата". Да не говорим при "Sefirin Kızı" какво се случва, дори не ми е ясно откъде дойде Туба, какво завъртяха при нея, защо въобще го продължават... Grinning

# 694
  • Яко в Матрицата...
О, къде ме върна, Кари Joy И аз от Романтика започнах с испанския, после го учих с една кубинка, с която си говорехме на руски Joy

Тинче, не искам да коментирам “Дъщерята на посланика”, Туба не е проблемът, а първите сценаристи, които баш в най-неподходящия момент си взеха шапката, защото перото им се уморило. Забъркаха кашата и чао, оправяйте се Rolling Eyes

# 695
Аз пък да ви питам да ми препоръчате нещо за гледане старо, топло, за което не сме си спомняли отдавна. Нещо като класика. От известно време не съм на турски сериали освен Мениджърите и ми се иска да гледам нещо хубаво за добрите стари времена, че напоследък нищо не ме грабва.

# 696
  • Яко в Матрицата...
Лили, класиките в турските сериали в повечето случай са с драматичен финал. Много харесвам “Езел”, но не е за всеки вкус.

# 697
  • София
Испанския започнах да го уча покрай легендарните "Трима братя, три сестри". Мале, как го обичах този сериал... Heart Eyes Я да си го пусна тая вечер. Grinning

Лили, зависи какво ти се гледа - драматично, комедийно, историческо? Simple Smile

# 698
Joy Ами израснах с латиносериали, имам много любими. Simple Smile
Сега както не дават много латино тук, можех от ютуб поне да гледам с оригиналното аудио, но не се усъвършенствах толкова. Smile
Утешавам се с Наркоса и по някой друг сериал като пуснат в турския сайт за чужди сериали.
Иначе с Тууба е тъпичко. Joy Не предизвиква никакви емоции в мен.

# 699
”Мелодията на сърцето”
“Цената на живота”
“Късчета живот”
“Юнска нощ”
“Семеен сарай”
“Истанбулска приказка”
“Памуковата принцеса”

# 700
Лили, не препоръчвам, просто ме връщаш назад и се сещам за моя първи турски сериал - Перла. 😀
Беше започнал по тв и от любопитство реших да видя що е то турски сериал и на другия ден го продължих в нета и така го изгледах на един дъх.

Но от драмите 1001 нощ ми е на сърце.
Фатмагюл също заради темата и разбира се Пойраз Карайел.
Това е веднага, което ми изниква в съзнанието, а иначе ясно, че този списък е безкраен и май за друга тема. 😀

Момичета, много ви се радвам на успехите в изучаването на езици и то по този начин!
Такова богатство е това.
Аз малко теоретик си падам (но то е от възрастта 😀) , първо отварям учебник и понякога си оставам с азбуката (испанския, например).
Но и това помага понякога, поне да прочетеш правилно името на някоя улица в чужбина, ако се загубиш. 😀

# 701
Аз имам много любими стари, няма да ги пиша тях, че май не са излъчвани тук.
Иначе препоръчвам Dudaktan kalbe, Adanalı, Gönülçelen, Merhamet...

# 702
  • София
Аз имам много любими стари, няма да ги пиша тях, че май не са излъчвани тук.
Иначе препоръчвам Dudaktan kalbe, Adanalı, Gönülçelen, Merhamet...
Аууу, Merhamet колко го харесвах! Там открих Бурчин! Simple Smile
Аз от по-старите сега се сетих за Son Bahar, там си се влюбих в Айча Варлъер, и досега си я харесвам много. Ама пък Еркан Петеккая след това само надолу... Sad

# 703
Еркан беше добре във Öyle bir geçer zaman ki. Там много харесвах Арас, Айча, Нилпери и Фара с Мете, обаче последните два сезона беше станал страшна сапунка.

# 704
Хехе, Кари, Арас като го видях във Времето лети си помислих как хубаво играе това момче , ама толкова грозничък, че няма да му провърви. 😀 😀
А то какво стана, да не говорим, че хич не ми се вижда грозен сега. 😀

Общи условия

Активация на акаунт