Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 47 810
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Аз също Biogame. Изписа ми го в деня на трансфера. А при първата стимулация венозно ми слагаха някакъв протеин в деня на пункцията ( тогава бях с много форикули ).

# 241
  • Шумен
orenda90 Това звучи много по-добре отколкото е в мойта глава.
Пожелавам на всички да мине така леко и безпроблемно! Живи и здрави!

Благодаря! Ние също сме с мъжки фактор и бяхме с икси.
Не се тревожете излишно. Просто наистина слушайте добре лекаря си и следвайте стъпките, които той ви казва.
И аз се притеснявах как ще се чувствам после, още повече, че бях чела и за хиперстимулация, а имах и 12 фоликула, но нищо подобно. Станах много бързо след пункцията и се чувствах супер.
Единствено преди пункцията усещах лека тежест и неразположение, като подуване, но не беше нещо супер болезнено. Дори по-леко от менструална болка. Минава бързо.

# 242
Аз също супер много се притеснявам от страничните ефекти от стимулацията. След всяка инжекция започвам да се чудя дали не ми става нещо нетипично.

# 243
Не допускайте такива мисли. При поставянето на всяка инжекция си напомняй, че тя те доближава до голямата цел - да прегърнеш своята рожба. Приемай поставянето на инжекцията като стъпка, която правиш, за да се доближиш до целта.
Ще споделя и тук едно видео, което на мен много ми помогна, макар и аз да съм имала тревожни мисли. Но винаги се опитвах да ги разкарам от главата си.

https://youtu.be/blubT4ir62I

# 244
Здравейте, дами,
В събота съм на пункция и тази вечер трябваше в 22:30 да си поставя Хориомон, но закъснях с 40 мин. Не съм на себе си от яд как можах да забравя и да постъпя така безотговорно. Мислите ли, че забавянето е сериозен проблем?

# 245
  • София
Не се притеснявай. Щом е по-късно, а не по-рано, просто предупреди да ти преместят с половин час по-късно пункцията. И без това не са никога в точния час.
Аз бях сложила хориомона 5 ч по-рано и пак не беше проблем. Друг беше проблемът тогава.
Просто предупреди лекаря си.

# 246
  • до най-прекрасния мъж
В моят лист пише +/- 5 мин. Задължително предупреди, че си се забавила. Не знам как процедират другаде, но при мен точно 5 мин преди часа за пункцията ме приспаха. Доколкото знам държат са е много точно. Не знам поради какви причини. Стискам палци всичко да мине добре и да извадят хубави яйцеклетки.
На мен ми отложиха ЗЕТ, заради високи левкоцити. Докторът каза да спра всички лекарства и днес ме иска на контрола. Не знам защо така се случи, уж всичко беше перфектно. Съмнява се в реакция към някое от лекарствата. На някой случвало ли се е? Към какво може да е реакцията? Пиех хормони, АБ, кортикостероиди, витамини, АП, общо към 11-12 вида.

# 247
Blue angel държат да е точно защото може да си спукат фуликулите и да не могат да не могат да пунктират яйцеклетките.

Rochi обади се да предопределят лекаря, аз моята я бих 30 Мин по рано, направо щях да умра от притеснение, че бяха 27, но всичко беше наред, изместиха ме малко по рано.

# 248
Е това е по-късно, не по-рано. Мисля че няма проблем - ама им кажи задължително.

# 249
Има ли момичета минали ковид и да са започнали инвитро. И дали има нещо различно и по специфично

# 250
  • София
Аз се записвам на 3ти ден от МЦ, 2ри ден стимулация с Бемфола. Според докторката ми няма да се наложи силна стимулация, защото имам в момента висок потенциал и реагирам добре на стимулация. Ще видим как се развиват нещата във вторник.  След Бемфолата ми се засили много кървенето, даже стана на парцали, но е ок това. Започва поредно чакане. Трябва да не забравя във вторник да питам за имуномодулацията. Изписана ми е за 7 дни преди трансфера, което би трябвало да е в деня на тригера по мои сметки, но не знам кога ще е това и как ще се координират. Дори се чудя дали да правя вливката или да я оставя за след евентуален положителен тест. В момента НКТ клетките ми са 11 процента при норма до 10.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 12:39 от Fever Ray

# 251
Здравейте, записвам се и в тази тема:blush:Предстои ми инвитро или ИКСИ, според преценката на лекарите/така ми обясниха декември/. За мен всичко това е още толкова непознато, че разчитам много на вашите натрупани опити и знания в материята:blush:Този месец трябва между 1 и 3 ден от МЦ да си пусна хормони Е2 и FSH и съответно с резултата от тях да отида на преглед. От там нататък, какво следва и представа нямам?.. .. Обясниха ми, че ще е необходимо да си поставям сама инжекции в корема и до тук. Ако може малко да ме ограмотите ще съм ви благодарна:heart:

# 252
Vi_To, най-добре да се обсъди с лекаря точно какво следва, защото той определя всичко.
До колкото разбирам ще сте по къс протокол и общо взето на няколко дни ще трябва да пускате хормони и др да преглежда как вървят фоликулите с ехограф. Всеки ден ще има инжекции, но може да са 1,2,3, зависи от лекаря. Коремните можем да поставяме сами и не е трудно като се превъзмогне страха. Ако са мускулни ще трябва да се ходи при някой за поставянето. Слагат се в определен час.
В зависимост от това как вървят фоликулите ще се назначи дата за пункция. Покрай нея си има изисквания, но всяка клиника е различна.  В деня на пункцията се слага кратка пълна упойка и се изваждат яйцеклетките. След 15 мин се събуждате и ще ви кажат колко са извадени и с какво качество.
От това вече зависи ще има ли трансфер, замразяване и тн.

Хапвайте повече яйца, извара и такива. Пийте вода и гледайте да не се напрягате много физически и психически.
Стискам палци и чакаме добрите новини! Flowers Four Leaf Clover

# 253
Vi_To, най-добре да се обсъди с лекаря точно какво следва, защото той определя всичко.
До колкото разбирам ще сте по къс протокол и общо взето на няколко дни ще трябва да пускате хормони и др да преглежда как вървят фоликулите с ехограф. Всеки ден ще има инжекции, но може да са 1,2,3, зависи от лекаря. Коремните можем да поставяме сами и не е трудно като се превъзмогне страха. Ако са мускулни ще трябва да се ходи при някой за поставянето. Слагат се в определен час.
В зависимост от това как вървят фоликулите ще се назначи дата за пункция. Покрай нея си има изисквания, но всяка клиника е различна.  В деня на пункцията се слага кратка пълна упойка и се изваждат яйцеклетките. След 15 мин се събуждате и ще ви кажат колко са извадени и с какво качество.
От това вече зависи ще има ли трансфер, замразяване и тн.

Хапвайте повече яйца, извара и такива. Пийте вода и гледайте да не се напрягате много физически и психически.
Стискам палци и чакаме добрите новини! Flowers Four Leaf Clover

Много благодаря Jessito за подробния отговор:heart:Ще пиша допълнително щом имам някакъв напредък:blush:

# 254
Здравейте,
Предстои ми ИКСИ процедура и да попитам, след като съм пускала определените хормони които се изискват през месец ноември 2020г, дали пак ще трябва да пускам тези същите хормони?
И някъде из форума прочетох,че някои лекари назначават приемането на протеин, може ли някой да сподели?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт