Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 47 807
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Чувала съм за случаи, при които преди да се пристъпи към инвитро, жената забременява по естествен начин. В групата има ли такива случаи и как протича бременността.. С една дума, какво следва нататък...

# 256
Здравейте,
Предстои ми ИКСИ процедура и да попитам, след като съм пускала определените хормони които се изискват през месец ноември 2020г, дали пак ще трябва да пускам тези същите хормони?
И някъде из форума прочетох,че някои лекари назначават приемането на протеин, може ли някой да сподели?
Благодаря!
Хормони не пускате докато доктора не Ви каже, обикновено ги иска в деня на прегледа, не по рано.
Протеин също в процеса на стимулация ще Ви кажат дали има нужда да приемате. Обикновено се приема при по голям брой фоликули, за да се избегне хипер стимулация. Аз пих защото извадиха 27 на втората стимулация, при първата с 8 не съм пила. Така, че изчакайте.

# 257
Здравейте,
Предстои ми ИКСИ процедура и да попитам, след като съм пускала определените хормони които се изискват през месец ноември 2020г, дали пак ще трябва да пускам тези същите хормони?
И някъде из форума прочетох,че някои лекари назначават приемането на протеин, може ли някой да сподели?
Благодаря!
Хормони не пускате докато доктора не Ви каже, обикновено ги иска в деня на прегледа, не по рано.
Протеин също в процеса на стимулация ще Ви кажат дали има нужда да приемате. Обикновено се приема при по голям брой фоликули, за да се избегне хипер стимулация. Аз пих защото извадиха 27 на втората стимулация, при първата с 8 не съм пила. Така, че изчакайте.

Благодаря за информацията, аз също мисля да изчакам и да видя какво ще решат докторите.

# 258
  • София
Чувала съм за случаи, при които преди да се пристъпи към инвитро, жената забременява по естествен начин. В групата има ли такива случаи и как протича бременността.. С една дума, какво следва нататък...

Нататък репродуктивните специалисти нямат ангажимент. Ако имаш доказани проблеми - хормонални, имунологични, генетични или други - отиваш при съответния специалист и той ти назначава лечение, а в това време си намираш добър АГ и ходиш при него да те следи. Предупреждаваш го, че си имала проблеми и той решава как да подходи. Обичайно изписват прогестеронови препарати.

# 259

Нататък репродуктивните специалисти нямат ангажимент. Ако имаш доказани проблеми - хормонални, имунологични, генетични или други - отиваш при съответния специалист и той ти назначава лечение, а в това време си намираш добър АГ и ходиш при него да те следи. Предупреждаваш го, че си имала проблеми и той решава как да подходи. Обичайно изписват прогестеронови препарати.

Благодаря ти! За всеки случай да съм информирана:blush:

# 260
Vi_To има момичета забременели естествено и след инвитро ( не успешно), имам позната с която бяхме заедно по време на стимулацията и трансфера, след месец тя забременя естествено.

# 261
Момичета, утре съм на преглед на 2-ри ден от цикъла и ще започваме със стимулацията. Ще ми пуснат изследвания, но освен това искам да попитам докато съм неразположена как протичат прегледите? Само кръв ли се дава? Няма да ме гледат на ехограф?

# 262
Здравейте, имам нужда да споделя с вас, защото не спирам да плача. Неизяснен стерилитет, 4 неуспешни инсета, амх 3 и нещо, наближавам 40-те. Започнах първо инвитро с доста антрални, 5 дни х 150 гонал и... само 3 броя големи фоликули, останалите си стоят малки, не се развиват. Знам, че шансът да забременея инвитро с 3 фоликула е много малък (5-10%). Док каза да продължим (но беше недоволен от резултата), но не знам дали си струва или е по-добре да прекратим и пробваме естествено в този цикъл.

# 263
  • София
Момичета, утре съм на преглед на 2-ри ден от цикъла и ще започваме със стимулацията. Ще ми пуснат изследвания, но освен това искам да попитам докато съм неразположена как протичат прегледите? Само кръв ли се дава? Няма да ме гледат на ехограф?

Първо ще дадеш кръв и после ще изчакаш да излязат резултатите и ще те прегледат и на ехограф. От съществено значение е, за да антралните фоликули и да преценят дозата за стимулация.

# 264

Първо ще дадеш кръв и после ще изчакаш да излязат резултатите и ще те прегледат и на ехограф. От съществено значение е, за да антралните фоликули и да преценят дозата за стимулация.

Мерси за бързия отговор. Simple Smile тоест ,въпреки че съм в цикъл ще ме прегледат? Не бях сигурна. Притеснено ми е честно казано.. казаха ми, че ще е лека стимулация и това до някъде ме успокоява.

# 265
  • София
Точно тогава е правилният момент за преглед, не се притеснявай.
После ще те викат на 2 до 4 дни и ще ти коригират дозата.

# 266
danaesd, при първата ми стимулация акушерката ме предупреди за прегледа на 2-ри ден. Като влязох в кабинета и явно много си е личало колко съм притеснена, докторът ми каза - "това е гинекологичен кабинет, аз съм акушер-гинеколог и тук всички сме виждали менструална кръв. Отпусни се и всичко ще е наред."
При започване на всички следващи стимулации въобще не съм го мислила.
Чела съм тук, че има доктори, които пропускат този първи преглед и разчитат само на хормоните, но това не е редно според мен.

# 267
Europa,  горе главата. Три фоликула са си три потенциални я, а от тях може да се получат три ембриончета. За забременяване ти трябва едно. Има доста голям шанс.
Разбирам те иначе. Всички тръгваме с мисълта как ще минем гадната стимулация и ще имаме много ембриончета и много опити, но не винаги става така.
Ето, аз на 30 имах само 3 ембриона и едното се захвана, но бременността завърши зле. Второто инвитро не стигнахме до трансфер.
Третото  - докторът намери правилният подход и имаше трансфер и замразихме. И знаеш ли, едното ми късметлийско ембрионче което се захвана реши да стане на две бебета.
Едно ти трябва..вярвай че всичко ще е наред и ще е. Успех! Flowers Four Leaf Clover

danaesd, и аз първият път бях в шок и не очаквах. Докторът го обърна на майтап и въпреки че брах голям срам, в крайна сметка всяка една жена минала през процедура е имала такъв преглед и на лекарите не им прави впечатление. Хубавото е че след това вече няма да си в ц и другите прегледи ще са нормални.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 16:55 от Jessito 🍀🍀

# 268
Jessito благодаря за подкрепата, станала съм доста черногледа напоследък, но явно неуспехите така ми влияят вече 😢

# 269
Vi_To има момичета забременели естествено и след инвитро ( не успешно), имам позната с която бяхме заедно по време на стимулацията и трансфера, след месец тя забременя естествено.
След неуспешно Ин витро, на следващия месец докато се изчистя от лекарствата, правихме нормален секс през месеца с ММ и съм заченала, но завърши с биохимична бременност. Та, да, случва се често Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт