Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 47 869
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Е,ако си броя инсетата и всеки ЗЕТ след това излиза,че в момента ми е 10-ти опит...Значи влизам в статистиката (надявам се да ми е последен,а пък замразените ембриони ще ги мисля по натам).Гледахте ли снощи , мисля новините на БТВ,в Америка е родено бебе от осиновен ембрион,замразен преди 27 години.Би било хубаво и в Бг да се разреши,или поне да се съхраняват повече от 5 години...
Одри,антифосфолипидите са страшно много видове,трябва лекар да ги назначи.Като се замисля това е едно от малкото изследвания,което са ми назначавали.Доколкото съм запозната показват наличие на придобита тромбофилия.
Някъде се съхраняват,мов лекар,д-р Александров ми обясни,че и след пет години първо питат семейството ,после унищожават.Не се и плаща съхранение,но аз нямам нищо замразено.Ще пробваме с втори опит живот и здраве,когато решим да имаме още едно дете.

# 136
Би трябвало да има опция за повече от 5, тъй като в ценоразпис на Селена имаше точка "съхранение на яйцектетки/ембриони за 10г."

# 137
Би трябвало да има опция за повече от 5, тъй като в ценоразпис на Селена имаше точка "съхранение на яйцектетки/ембриони за 10г."
В нашия договор за съхранение пише, че е за една година 😳.

# 138
Договорите са срочни, нашите са по 6 месеца и после се подписва анекс и се доплаща.

# 139
Не искам да спамя, ако някой иска да си поговорим за другата страна на проблема...
https://m.bg-mamma.com/?topic=1276680

# 140
Малко да раздвижим темата. Писах и на друга тема. Моля миличетата който са били по дълаг протокол да споделят как мина тяхната стимулация. ❤️❤️

# 141
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, днес ми излязоха високи левкоцити, а във вторник ми предстои пункция. Чувствам се добре, нямам температура, нищо не ме боли, освен яйчниците, но това е нормално. Трябва ли да се притеснявам? Левкоцитите ми са 13, при горна граница 10.5. СУЕ ми е добре, близо е до горна граница, но под нея. Скоро не съм боледувала сериозно, освен да ми текне носа при влизане на топло или излизане на студено. Възможно ли е от инжекциите да имам такава реакция? Преди стимулацията бяха в норма.

# 142
Момичета, здравейте!
Нахлувам с един въпрос, защото съм доста притеснена. Случвало ли ви се е след стимулация и прием на медикаменти след трансфер (Естрофем,Прогестерон, Зарзио, Медрол) да имате силен косопад? Теста ми е отрицателен, стимулацията беше преди месец, но от тогава някъде имам ужасен косопад, направо като кичури ми падат. Възможно ли е да е свързано с това, случвало ли се е на някой и как се е справил?Благодаря предварително!

# 143
Момичета, днес ми излязоха високи левкоцити, а във вторник ми предстои пункция. Чувствам се добре, нямам температура, нищо не ме боли, освен яйчниците, но това е нормално. Трябва ли да се притеснявам? Левкоцитите ми са 13, при горна граница 10.5. СУЕ ми е добре, близо е до горна граница, но под нея. Скоро не съм боледувала сериозно, освен да ми текне носа при влизане на топло или излизане на студено. Възможно ли е от инжекциите да имам такава реакция? Преди стимулацията бяха в норма.
Разгледах си изследванията, може и да има връзка - при започване на стимулацията са ми били 5,после 2 дни преди пункция са били 7,1 а след пункцията са били 8,6.

# 144
Косопада вероятно е на стресова основа.🥺
Момичета, здравейте!
Нахлувам с един въпрос, защото съм доста притеснена. Случвало ли ви се е след стимулация и прием на медикаменти след трансфер (Естрофем,Прогестерон, Зарзио, Медрол) да имате силен косопад? Теста ми е отрицателен, стимулацията беше преди месец, но от тогава някъде имам ужасен косопад, направо като кичури ми падат. Възможно ли е да е свързано с това, случвало ли се е на някой и как се е справил?Благодаря предварително!

# 145
  • до най-прекрасния мъж
Разгледах си изследванията, може и да има връзка - при започване на стимулацията са ми били 5,после 2 дни преди пункция са били 7,1 а след пункцията са били 8,6.
Благодоря, успокои ме. Моите са били 8.7 на 2ри ден от МЦ и сега 13.2. Шашнах се малко, че аз все бактерии боря. МБ ми е чиста, но се спекох. А Фиброноген за какво се изследва и какво показва, ако е висок? Моят е мъничко над нормата. Протромбиновото време и протромбиновият индекс са ми ОК. Предполагам е нещо свързано със съсирването на кръвта.
Прави ми впечатление, че и чернодробните ензими са мръднали леко нагоре, за тях обаче четох, че е нормално. Пък и са доста далеч от горна граница и не ме притесняват. Явно всичко това е ефект от стимулацията при липса на други оплаквания.
Утре ми е пункцията и взех доста да се вълнувам.

# 146
Blue. angel, успех утре!

# 147
Blue.angel, и при мен фиброноген е леко над нормата (на 4ти ден от стимулацията). Четох, че може да се повиши при употреба на противозачатъчни и други медикаменти, така че си мисля, че повишаването му е от стимулацията. Дано да съм права.
Успех на пункцията!

# 148
  • София/Севлиево
А пък моя фибриноген,който винаги е на и над горна граница ,тоя път около 7 ден от стимулацията ,беше 2 и нещо.Просто бях изумена.Дано е за добро.
#още2днидотеста

# 149
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря момичета, до снощи нищо ми нямаше, но днес яко ме затресе параноята. Поне съм дооста по-спокойна от преди лапарото. Ще пиша как е минало, първи опит инвитро ни е и много се вълнувам. Засега всичко понасям нормално, дано да приключи добре.

Общи условия

Активация на акаунт