Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 46 977
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
FEVER RAY....аз ще получа инфаркт от негативните коментари за клиниката😔....хванала съм се на хорото,ще направя един трансфер и ако не стане,ще търся друг вариант.Как стои въпроса с преместването на замразени ембриони?И като цяло каква е цялата процедура за смяна на клиника?

Привет Simple Smile миналата година ми се наложи да преместя останалите ми 2 ембриона, тъй като док се премести от една клиника в друга, съответно и аз го последвах.
Даде ми телефон на ембриоложката, звъннах, казах какво искам, разбрахме се кой ден да отидем да разпишем документа, с който заявяваме какво искаме и къде да се преместят. Останалото стана по служебен път.
Не сме плащали нищо.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 15:09 от greis

# 376
Пункцията ми мина днес. 10 фоликула, 6 яйцеклетки. Док искаше да изследва 2 ембриона, а след това да правим зет, заради възрастта ми. Накрая решихме, че (ако се оплодят както трябва и издържат до 5ти ден) ще направим 2 на свеж трансфер и ще замразим 1 или 2. Ако останат 1 или 2, тях ще ги изследва.
На съпруга ми му предложиха някаква допълнителна обработка на сперматозоидите, заради отклоненията при него. Прие веднага. Нямам представа какво е, той също не е разбрал (предполагам е този чип или както се казва). Сигурно ще струва още пари, но това да е проблемът.
На мен ми взеха кръв за "лепило", ще ми вземат още веднъж кръв и в четвъртък ще ми сложат лепилото.
Сега остава да чакаме 7 да се надяваме,а в събота или неделя да направим трансфер и каквото е писано.

За прогестерона - за първи път от толкова клиники и толкова години едва сега ми го изследват преди трансфер. И едва тук ми вляха Привиген, който ми свали НКТ клетките. Преди ми вливаха интралипид и те все си седяха на 12%. Сега съм 10, което си е в нормата вече.
Дано това помогне.
стискам палци за ++, ако не е тайна в коя болница сте и кой опит

# 377
А сред вас има ли пациентки на Д-р Бангеева? Чувала към различни отзиви за нея, та затова питам:confused:

# 378
Момичета, спешно ми трябва 2 флакона декапептил депо. Никъде по аптеките няма. Някой да има излишни? Ака имате информация за наличности, също става!

# 379
Не зная от кой град сте, но може да проверите в аптеката на болница "Надежда" или някоя друга репродуктивна клиника.

# 380
Момичета, спешно ми трябва 2 флакона декапептил депо. Никъде по аптеките няма. Някой да има излишни? Ака имате информация за наличности, също става!

Привет, след последния трансфер имах сериозен проблем с намирането на клексан или фраксипарин.
Трябваше да звъня от аптека на аптека, докато намеря/заявя някъде.
Списъкът с аптеките, които евентуално могат да имат/заявят е от Изпълнителна агенция по лекарствата, ето линк:
https://www.bda.bg/bg/%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0 … %BD%D0%B8%D0%B5-2

Колкото и да не ми е на сърце Марешки, там намерх няколко бройки клексан и заявих останалите, които бяха доставени на следващия ден.
Успех ! Flowers Four Leaf Clover

# 381
Не зная от кой град сте, но може да проверите в аптеката на болница "Надежда" или някоя друга репродуктивна клиника.
За съжаление в аптеката на Надежда изрично пише, че продават медикаменти само за пациенти на болницата, какъвто аз не съм.
Благодаря за идеята!

# 382
За съжаление в аптеката на Надежда изрично пише, че продават медикаменти само за пациенти на болницата, какъвто аз не съм.
Благодаря за идеята!

Това от скоро ли е? Ние ноември купувахме от там други медикаменти и нямаше проблем.

# 383
  • София
Никой не ми иска никога документ в аптеката, но в тази на партера. Специализираните лекарства се дават само от вътреболничната аптека през манипулационната.
В аптеката на Щерев обаче съм взимала специализирани лекарства или със заявка от Марешки, но не всичко е налично или трябва да се чака повече дни.

# 384
Благодаря за идеята!

Това от скоро ли е? Ние ноември купувахме от там други медикаменти и нямаше проблем.

Така пише в сайта им с червени букви. Иначе за декапептил депо да кажа на всички момичета, които се нуждаят от него, че има подадено уведомление в Изпълнителната агенция по лекарствата за нарушени доставки с удължен срок до 2022 година. Тази информация ми я дадоха от агенцията и не могат да се ангажират с информация за това дали и кога ще бъдат възстановени те. Това изцяло зависи от фирмата производител. Представителят на производителя за България очаква нова доставка към края на февруари. Това е всичко, което разбрах.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 11:00 от PONCHA ZAYKOVA

# 385
Момичета, моля за плюсове и минуси на къс и дълъг протокол.
Скоро ми предстои преглед и планиране на стимулацията по съответния протокол и бих искала да съм наясно предварително какви ползи ще ми донесе съответно късия или дългия протокол и при какви хипотези се назначават Simple Smile

# 386
  • София
Всичко е по преценка на лекаря. Зависи от изследванията ти.
При мен дълъг протокол не работи,защото съм с поликистоза. Къс е добре.
Довери се на лекаря си.

# 387
Досега съм била само на дълъг протокол, заради тежък мъжки фактор. При нас беше успешен избор. Но по принцип, видът на протокола е избор на лекаря. Успех 🍀

# 388
Момичета, моля за плюсове и минуси на къс и дълъг протокол.
Скоро ми предстои преглед и планиране на стимулацията по съответния протокол и бих искала да съм наясно предварително какви ползи ще ми донесе съответно късия или дългия протокол и при какви хипотези се назначават Simple Smile

Аз не ги разбирам тези протоколи, защото ми предстои за първи път такава процедура. Нямам представа при какви условия се изписва единия или другия. Иначе и аз много пъти съм се питала каква е разликата между двата. Надявах се поне частично тук да си изясня.

# 389
Досега съм била само на дълъг протокол, заради тежък мъжки фактор. При нас беше успешен избор. Но по принцип, видът на протокола е избор на лекаря. Успех 🍀

А защо сте били на дълъг протокол след като сте с МФ?

Общи условия

Активация на акаунт