Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 46 968
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
А сред вас има ли пациентки на Д-р Бангеева? Чувала към различни отзиви за нея, та затова питам:confused:
2 години бях пациентка на д-р Бангеева в МЦ" Афродита". Като имам проблеми с тръбите, та минахме през всичките инсеминации ( правихме ги в Тина Киркова - там работи държавно)  и в крайна сметка пуснахме док-ти за инвитро. Април 2020 излезе указа и юли направихме саматd процедура. Д-р Бангеева ми я правеше - всичко се получи от пръв път!
Като от нея съм много доволна. В момента съм бременна, а тя самата роди в началото на януари, та ме прехвърли да се следя по препоръка към д-р Джонгова в Оскар клиник. Като обеща да се върне март месец. Възнамерявам и да раждам с нея - познава ме най-добре!

# 451
А сред вас има ли пациентки на Д-р Бангеева? Чувала към различни отзиви за нея, та затова питам:confused:
2 години бях пациентка на д-р Бангеева в МЦ" Афродита". Като имам проблеми с тръбите, та минахме през всичките инсеминации ( правихме ги в Тина Киркова - там работи държавно)  и в крайна сметка пуснахме док-ти за инвитро. Април 2020 излезе указа и юли направихме саматd процедура. Д-р Бангеева ми я правеше - всичко се получи от пръв път!
Като от нея съм много доволна. В момента съм бременна, а тя самата роди в началото на януари, та ме прехвърли да се следя по препоръка към д-р Джонгова в Оскар клиник. Като обеща да се върне март месец. Възнамерявам и да раждам с нея - познава ме най-добре!

Благодаря. Последно а виждах ноември 2020 и зная, че беше бременна. На мен също ми каза, че ще се върне март 2021, но аз реших да не я чакам.

# 452
Здравейте, днес ми дойде заповедта и ми е втори ден от цикъла. Чух се с лекарката и ме вика утре като се разбрахме да пуснем изследвания включително ДНК фрагментации. Запазих час за утре на обяд, защото сме в Щерев, а не сме от София. Работата е там, че въздържанието е около 15 дни. Ако започне от тази вечер дали е по-добре за резултатите? Кое е по- добре по-дълго или по-кратко въздържание от това в изискванията?

# 453
  • София
От 3 до 5 дни въздържане е най-добре. При кратък период под 3 дни преживяемостта е по-малка, а при по-дълъг са некачествени.

# 454
При ММ въздържание 14 дни спермограмата му беше нормална.

# 455
При ММ въздържание 14 дни спермограмата му беше нормална.

Това по препоръка на лекар ли е било? Нормално е 3-5 дни.

# 456
Не, просто така се случи. Препоръката наистина е 3-5 дни, но ако утре трябва да са в болницата (така разбрах от поста) значи трябва да избират между 1 ден въздържание или 15 дни...

# 457
Здравейте, момичета. Тъй като и на нас ни предстои ин витро, защото съм с тубарен фактор, започнахме да правим изследвания. Като за начало - разширена спермограма. И преди малко видяхме част от резултатите. Пише, че диагнозата е астенотератозооспермия 😟 много се притесних. Само преди два месеца спермограмата беше с диагноза нормозооспермия. Как да тълкувам това. Толкова се притесних. Другият месец трябва да започвам с декапептила и сега тези резултати много ме уплашиха. 100% абрормални сперматозоиди. В края на седмицата трябва да излезе и друго изследване и тогава ще се обадим в клиниката за консултация с лекар. Не знам какво да си мисля. Сърцето ми ще се пръсне

# 458
  • София
Europa нещо не си разбрала както трябва, питането на Tommy_2001 не е написано коректно. Явно момичето си мисли, че нямат време за корекция във въздържането.
Тя пише, че си е записала преглед за 3-ти ден от цикъла, а днес и е втори ден, което значи, че тепърва имат 10-12дни до пункция. Спокойно мъжа и може да спази въздържането от 3 до 5 дни, а не че трябва да избира между 1 и 15 дни.

Dadako не го мисли, спермогенезата е 90 дни, много зависи преди 3 мес. как е бил съпруга ти, нещата са променливи, всичко оказва влияние - храна, алкохол, цигари, болест, нерви и т.н. следващия мес. параметрите на м-ла могат да са доста различни от сегашните.

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 22:05 от pepita5

# 459
За стартиране на процедурата има ли значение в кой точно от дните /между 1 и 3/ от МЦ ще се пуснат FSH и E2?

# 460
За стартиране на процедурата има ли значение в кой точно от дните /между 1 и 3/ от МЦ ще се пуснат FSH и E2?
Пускат се непосредствено преди прегледа, те са основно за определяне на стимулацията.
Не си ги пускаш сама, когато отидеш в клиниката - явно на 2ри ден те викат ще ти пуснат LH, E2 и прогестерон.

# 461
Пускат се непосредствено преди прегледа, те са основно за определяне на стимулацията.
Не си ги пускаш сама, когато отидеш в клиниката - явно на 2ри ден те викат ще ти пуснат LH, E2 и прогестерон.

Декември лекарката ми каза, като ми дойде МЦ и между 1 и 3 ден да пусна в Токуда тези два хормона и после на преглед при нея. Само тези. Аз ще правя процедурата в Токуда. Имам време, че останахме за февруари, но да съм наясно и да не пропусна нещо, затова питам.

# 462
  • София
Най-добре е на 2ри ден.

# 463
Най-добре е на 2ри ден.

Благодаря. Така ще направя. Blush

# 464
Здравейте момичета искам да попитам тези от вас,които са минали стимулация по дълъг протокол какво представлява? Колко време е какво се прави и така нататъка. Ще ви бъда много благодарна:)

Общи условия

Активация на акаунт