Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 46 971
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,
Много ще съм благодарна, ако някоя от вас ми каже дали, когато ви е правена Пункция на фуликоли, и при самото оплождане сте видяли резултатите от спермограмата на половинките ви, и съответно резултат от извадените ви яйцеклетки (на хартия, онлайн)?
Трябва ми второ мнение от втори доктор относно несполучливия втори опит, и искам да му покажа резултатите, но от клиниката ми твърдят, че няма как да ми дадат резултатите !?
При първия ми Ин Витро опит имаме резултат който пише: "Анализ на Спермограма",а сега твърдят, че НЕ давали резултати от спермограма, когато се взима материала на мъжа за оплождането !?
Благодаря.

# 466
На мен ми се наложи да сменям клиниката с друга и си поисках документите, 2020 март месец във Варна бях и имах документи за спермограма и за яйцеклетките от последната ми пункция.

# 467
  • София
Здравейте,
Много ще съм благодарна, ако някоя от вас ми каже дали, когато ви е правена Пункция на фуликоли, и при самото оплождане сте видяли резултатите от спермограмата на половинките ви, и съответно резултат от извадените ви яйцеклетки (на хартия, онлайн)?
Трябва ми второ мнение от втори доктор относно несполучливия втори опит, и искам да му покажа резултатите, но от клиниката ми твърдят, че няма как да ми дадат резултатите !?
При първия ми Ин Витро опит имаме резултат който пише: "Анализ на Спермограма",а сега твърдят, че НЕ давали резултати от спермограма, когато се взима материала на мъжа за оплождането !?
Благодаря.

В коя клиника си?
В Надежда не ти дават резултатите, но когато поискаш във всеки един момент може да си вземеш всички документи от информация. Всяка жена си има досие и се пазят всички документи за извършени процедури.

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 18:08 от pepita5

# 468
Vseznaika, ние след второто и третото инвитро си изисквахме документите. Отне много разговори и убеждаване, но ни ги дадоха накрая.

# 469
Не мога да разбера, защо е това потайно отношение, когато дойде време да си искаме епикризи и резултати.

Естествено е, че искам да знам какво се случва след като след този ми опит ми казаха "Спермограмата на мъжа ви е подобрена, но вашите яйцеклетки не се оплодиха, и опитът ви приключва дотук".
Е дайте ми резултата в процент, на хартия да видя и прочета с очите си какво става....
Кажете ми, какво да си мисля?

# 470
Vseznaika  аз си имам всичко, при нас СГ беше непосредствено преди стартиране на втората процедура, на пункцията като даде материал ММ за оплождането, ембриоложката обясни, че има подобрение в количество и подвижност но не и в качеството и ни предложи да приложим ИКСИ+ МАКС, но това на втория опит.
Имам си подпечатан оригинал + всички мой хормонални изследвания + протокол+ епикриза и т.н.

# 471
Здравейте, дами, мога ли да Ви помоля за съвет относно това как успяхте да отсъствате за инвитро процедури без вашите шефове и колеги да разберат. С други думи по време на процедурите си вземахте болничен или си пускахте отпуска и колко точно дни ще ми трябват да отстътвам от работа.

# 472
Здравейте, дами, мога ли да Ви помоля за съвет относно това как успяхте да отсъствате за инвитро процедури без вашите шефове и колеги да разберат. С други думи по време на процедурите си вземахте болничен или си пускахте отпуска и колко точно дни ще ми трябват да отстътвам от работа.

Аз работя от вкъщи в момента и нямаше проблем. Но ако бях в офиса със сигурност щях да взимам отпуска, защото пътувах. Ако го правиш в същия град, от който си и прегледите ти са сутринта, може да предупреждаваш, че ще закъсняваш. Те не са всеки ден, а през ден /3 пъти в седмицата/. Плюс това минават бързо, няма смисъл според мен цял ден да взимаш почивен.

# 473
Аз започнах дълъг протокол сега. Биха ми преди седем дни въпросната блокираща инжекция и си чакам цикъла. На втория ден започна стимулиращото действие на инжекцията и имах пулсиране в яйчниците и не много приятни усещания. За два дни само, после се оправих. Сега преди цикъла нищо не усещам освен обичайното ПМС. Доколкото ми обясни моят лекар до 15 дни след поставянето на блокажа се започва със стимулацията. Това е разликата от късия. На късия започваш директно на втори ден от цикъла със стимулацията. Аз имам два опита на къс и нищо. Лекарката ми каза, че яйцеклетките са с по-добро качество на дълъг. Аз нямам проблем с резерва-поне за сега де.....

Здравейте момичета искам да попитам тези от вас,които са минали стимулация по дълъг протокол какво представлява? Колко време е какво се прави и така нататъка. Ще ви бъда много благодарна:)

# 474
За първата процедура бях 2 седмици отпуск, сега за втората също. Аз съм предупредила на работа преките си началници и нямам проблем. На 2-ри ден сте на преглед и изследвания , а след това след 4-5 дни вероярно и после през ден . От началото на стимулацията до пункцията са 12-15 дни , зависи от индивидуалния отговор на стимулацията. Ако има свеж трансфер е на 3-5 ден обикновено.

# 475
Въпреки че и аз работя от вкъщи, ми се налагаше да си взимам по половин ден отпуска за прегледите по време на стимулацията, но знам, че са малко фирмите, които предлагат опцията за "половинки" отпуска. Прегледите ми отнемаха по 3 часа и нещо, защото моя док ме караше да пускам хормони и чакаше да излязат резултатите преди да ме извика за преглед, та повечето време беше чакане. Но това + придвижването до клиниката и обратно ми отнемаше минимум четири часа. Ръководителката ми на работа ме попита по някое време дали всичко е наред с мен, защото си заявявах отпуските от днес от за утре и така две седмици, но смотолевих нещо, че имам повечко извън работни ангажименти и така.
Сега започнах подготовка за ЗЕТ и ако има повечко прегледи ще процедирам по същия начин.

# 476
Аз реших да не крия от моя шеф и му споделих,че ще правим процедури и т.н. Не ми се искаше много да споделям такъв личен момент, но ще държа като пътувам до София за кратки изследвания да не си пускам отпуск,че ще смогвам за работа. Моят шеф за сега е съгласен с мен и ми помага, въпреки ,че не всички са така. Има ужасни началници, които не се замислят през какво минават хора като нас, което адски ме вбесява.

# 477
Аз също споделих с шефа, както и с колежката. Срещнах разбиране. Понякога си взимах ден, а понякога колежката влизаше в положение за няколко часа, които й връщах веднага щом можех.
Бях помолила ръководството да не се разгласява причината за отсъствието ми, което не беше спазено. Впоследствие разбрах, че всички от колектива знаеха за процедурата ми от шефа, но както и да е... Просто не исках съжаление, затова не желаех да се коментира с всички, но впоследствие свикнах и с това.
Важен е крайният резултат.
Успех! На всичко се намира начин!
Може и отпуск от личен лекар да ползвате. Пишат друга диагноза в него.

# 478
На моя шеф само съм казвала, че съм по болници. Но тъй като той е имал доста близък контакт с хора, правещи инвитро, сам се е досетил. Преди процедурата имах и лапаро и хистеро, не знам дали не е разглеждал болничните ми, или просто има невероятна интуиция. Директно ме закова с въпроса: "Вчера какво ти правиха, пункция ли?"... И това беше в деня след пункцията. Точно тогава се беше появил първия заразен с ковид колега и ми беше разрешено да работя от вкъщи. Другите колеги не търсиха такава опция. Прояви много разбиране, споделяше ми какво знае той и да го имам предвид и аз. Сега съм на противозачатъчни и другия месец започвам стимулация, ще обсъдя с HR вариант отново за хоум офис, за да не лепна нещо точно когато не трябва. Тя също се е досетила и ме подпита деликатно дали е така. Възнамерявам втория път да използвам полагащия се отпуск срещу служебна бележка от лекаря. Ще го обсъдя тези дни, надявам се ,че отново ще срещна разбиране. Единственият проблем е, че собственикът не фирмата не е фен на хоум офиса и подозирам, че точно заради това поискаха да се върна в офиса наскоро.

# 479
Аз също споделих с шефа, както и с колежката. Срещнах разбиране. Понякога си взимах ден, а понякога колежката влизаше в положение за няколко часа, които й връщах веднага щом можех.
Бях помолила ръководството да не се разгласява причината за отсъствието ми, което не беше спазено. Впоследствие разбрах, че всички от колектива знаеха за процедурата ми от шефа, но както и да е... Просто не исках съжаление, затова не желаех да се коментира с всички, но впоследствие свикнах и с това.
Важен е крайният резултат.
Успех! На всичко се намира начин!
Може и отпуск от личен лекар да ползвате. Пишат друга диагноза в него.

Браво! Само, че при мен това няма да действа:blush:като си познавам колегите, с каква злоба и жлъч са изпълнени, пък ако разберат, какво ми предстои си представям... А шефката няма да опази тайна... ами познавам си я от мнооого години. Да ви кажа, че преди /на предходното работно място/ имах колежка, която прави Инвитро. Много от колегите знаехме, но нито сме разпитвали, нито подигравали /аз тогава дори не предполагах, че и на мен ще ми се наложи-ами с мъжки фактор сме:cry:/. А какво имаш предвид, че ЛЛ ще даде отпуск? Имаш предвид болничен или аз не разбрах...

Общи условия

Активация на акаунт