Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 76

• 46 872
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Кога пиете селен и в какво количество?

# 661
Кога пиете селен и в какво количество?
Зависи за какво . Ако е за имунитет след хранене, ако е за щитовидната вечер преди лягане. По 100до 200 мкг , а формата да е селенометионин. Преди започване е добре да се изследва, че лесно се предозира, а тогава става токсичен.

# 662
iren 11 сега като чета написаното от теб за селена чак ми става смешно и жалко при каква гинеколожка съм ходила. Когато ми изписа да пия селен по 1 табл. дневно, за повишаване на TSH, за което твърдеше, че е супер ниско, дори не ми обясни за разликата в приемането сутрин/вечер. Тогава питах, колко време да го пия, а тя ми каза дълго да е. И така го пих от март до октомври. После сама го спрях. Получих втората биохимична и всичко хвърлих по дяволите. Тогава излезе и резултата от спермограмата и ДНК фрагменгацията на моя и тя веднага заключи, че това е причината, а не в мен и до там. Никакви изследвания и предписване на добавки. Постът ми стана дълъг, но го пиша, за да покажа за пореден път, какви неразбиращи гинеколози има. Същата е една от прехвалените във ВМА, София.

p.s. Сега си изчетох написаното, дано не ме разбереш погрешно с първото изречение!:blush:

# 663
  • до най-прекрасния мъж
Селенът TSH ли вдига? Аз ям вечерно време по 2 бразилски ореха и сега се спекох да не направя беля.
Моето TSH преди стимулацията беше 2.07. Имуноложката, която ме консултира след пункцията заради НК клетките, каза, че то е ОК и не трябва нищо да предприемам за щитовидната. Само ще правя вливка интралипид 2-3 дни преди или в деня на трансфера за НК клетките.
А аз бразилския орех го взех ей така, да си хапвам по 2 ядки на ден, защото е полезен.

# 664
Селенът TSH ли вдига? Аз ям вечерно време по 2 бразилски ореха и сега се спекох да не направя беля.
Моето TSH преди стимулацията беше 2.07. Имуноложката, която ме консултира след пункцията заради НК клетките, каза, че то е ОК и не трябва нищо да предприемам за щитовидната. Само ще правя вливка интралипид 2-3 дни преди или в деня на трансфера за НК клетките.
А аз бразилския орех го взех ей така, да си хапвам по 2 ядки на ден, защото е полезен.

Така ми го изписа тази специалистка! Вече и аз не знам, но не го приемам.

# 665
Здравейте, момичета кокичета! 🙂
Вчера пусках всички хормони, които ще ми трябват за документите за фонда. Всичко е в норми, освен витамини Д, той е под нормата. И ДХЕА-С е над нормалното. При норма 10,моя е 11,30.
Някоя да има идея от какво е това?
Четох за поликистоза и т. н., но аз нямам такива проблеми. Малко се притесних, че е нещо опасно. Някоя от вас да е имала проблеми с този хормон?

# 666
Nirvana08, аз не съм тествала ДХЕА-С, но попотай Денис в другата тема, тя ще ти разясни и ще те посъветва с дози за качване на вит Д.

# 667
Nirvana08, аз не съм тествала ДХЕА-С, но попотай Денис в другата тема, тя ще ти разясни и ще те посъветва с дози за качване на вит Д.
Благодаря ти. Simple Smile

# 668
Нирвана, при синдром на поликистозните яйчници, не е задължително да има кисти. Обикновено е свързан с ИР и ЛУФ.

# 669
Глупости, Селена влияе на антителата от там понижава тях съответно и ТСХ намаля.
Чита и се чудя какви идиоти са ендокринолозите.

За инвитро ТСХ е добре да е до 1, от стимулацията скача, от имплантацията скача, в първите 4 месеца ембриона извлича хормоните от майката, съответно е много важно да се следи на всеки 20/40 дни и да се коригира дозата, намерете читав ендокринолог.

# 670
  • София
Да, селенът понижава ТСХ. Пие се при Хашимото, защото нормализира антителата. Бразилският орех също.

# 671
Да, точно така понижава го. Ходих при един пофесор ендокринолог и за хашимото ми изписа Селен. ( и за TSH понижаване ). Още не бях опряла до инвитрото.

# 672
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, успокоих се. Продължавам да си хапвам по 2 ядки дневно. Аз винаги съм била с TSH около 2-2.5. На ехограф жлезата е отлична и никога нищо не са ми изписвали. Антителата и те са ми добре, даже под норма. Последно само ТАТ беше много леко завишен. Отдавам го на хроничен синузит, който зимата се обостря. За него също казаха, че не проблем.

# 673
Здравейте, искам да попитам тези, които са правили повече от едно инвитро по фонда. С мъжки фактор сме и ни интересува  при неуспех за
следващо кандидатстване отново ли се правят изследвания и процедурата същата ли е за одобрение. След колко време може да се започне следваща процедура.

# 674
Здравейте, искам да попитам тези, които са правили повече от едно инвитро по фонда. С мъжки фактор сме и ни интересува  при неуспех за
следващо кандидатстване отново ли се правят изследвания и процедурата същата ли е за одобрение. След колко време може да се започне следваща процедура.
Здравей, зависи колко време след първия опит ще се пуснат документи към фонда. Ако от предните са минали повече от 6 месеца, се пускат на ново.
От клиниката в която сме ми подготвиха документите, веднага след първия неуспех. Ние изчакахме почти година за следващия опит, просто така се случи, аз трябваше да замина в командировка в чужбина за 4/5 месеца.
Четох, че е добре да се изчакат 6 месеца между стимулациите, за да има време тялото да се възстанови.

Общи условия

Активация на акаунт