Парфюмни размисли и страсти - 253

• 58 480
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
Лили, за Мемо вчера пита.
На мен това ми е любим бранд и парфюмите са силни, прекрасно изработени с много качествени съставки и богаство от нотки. Шлейфови, силни, излъчващи и интересни. Имат само едно лошо нещо и това е цената.
Не копират други парфюми и идеи, напротив те са копирани от арабите в парфюмите с кожи. Тази линия е уникална за вкуса ми, но са трудни и се носят мъчно. Светлите са носими, красиви и женствени. Добра инвестиция, особено ако си парфюмен колекционер, защото цената им не пада почти никога много и се намират не на всеки ъгъл.

Grand Soir е топла приказка. Разкошен парфюм, за мен обаче е мъжки. Колега го носи от години и го свързвам с него. Аз не бих го носила.

# 706
Отговарям на Lady Royal на молбата от другата тема за Etienne Aigner pour femme Simple Smile. Всъщност няма кой знае какво да напиша за парфюма, защото не го помня Grinning. Мисля на пролет да го разпечатам. Помня само, че много ме впечатли. Звънлив, весел, свеж, позитивен, свързвам го с клоета като излъчване. Усеща се и пудрова нотка и пачули, които придават елегантност. Не е и прекалено сладък. Като цяло много добре балансиран и е доста траен Simple Smile.

# 707
  • Deutschland
MFK Grand Soir е точно по темата- амбров аромат. Топъл, сладък ( малко по-сладък от това, което харесвам), комбинация от амбра, ванилия и тонка. Бензоинът придава опушеност, а лабданумът на сухо дърво. Дотук всичко окей по пирамида, много мой така да се каже, но...Не се чувствам комфортно, не се получава желаната химия.
Прекалено много амбра върху кожата ми. Харесвам, но не когато доминира.
Обожавам как седи на мъж 🥰
Трайност и силаж: уникални!

# 708
  • Пловдив
Densi, Cielo, много благодаря за отзивите за Мемо и Grand soir. Не знам защо останах с впечатление, че вторият е дамски. Може би се заблуждавам заради ванилията.
Значи остава да обмисля Tamarindo Memo.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 19:58 от lili_78

# 709
  • Deutschland
Lili, Grand Soir е унисекс аромат, но наистина седи по- красиво на мъж.
Memo, както вече спомена densi, са много добри, особено повечето от Cuirs Nomades, ако харесваш кожа.
Цената... за мен е окей, защото качеството в случая си заслужава и се намират често за около 100- 150 € в notino, а и на др.места.
Най- любимият ми е Marfa, ако обичаш тубероза, то задължително го пробвай.

# 710
  • на майната си
Скрит текст:
MFK Grand Soir е точно по темата- амбров аромат. Топъл, сладък ( малко по-сладък от това, което харесвам), комбинация от амбра, ванилия и тонка. Бензоинът придава опушеност, а лабданумът на сухо дърво. Дотук всичко окей по пирамида, много мой така да се каже, но...Не се чувствам комфортно, не се получава желаната химия.
Прекалено много амбра върху кожата ми. Харесвам, но не когато доминира.
Обожавам как седи на мъж 🥰
Трайност и силаж: уникални!

Абсолютно споделям мнението ти относно описанието на аромата.
Най-любимата ми братовчедка ме "намрази" точно заради тази красота, защото на мен ми седи в пъти по-добре, отколкото на нея, не споделям на 100% това нейно мнение, но то си е нейно.
Обезателно тествай на кожа, защото е ужасно красив, но капризен аромат.
Странно е, че ако го душнеш от спрейъра си казваш - "Е, тва си е дамски аромат", да ама, не - както казваше един наш известен журналист.
Хареса ли те, твой е - абсолютен мой любимец.

# 711
  • Deutschland
Lewiss, имах неблагоразумието да го нося два пъти през лятото. Щях да се задуша, а пръскам обикновено умерено- 4 фъс. Есента и зимата са за него, но ти си късметлия.

# 712
  • на майната си
Скрит текст:
Lewiss, имах неблагоразумието да го нося два пъти през лятото. Щях да се задуша, а пръскам обикновено умерено- 4 фъс. Есента и зимата са за него, но ти си късметлия.
Явно те бива в експериментирането, защото лятото в офиса е 22 максимум, но никога не съм си правил експерименти през топлата част на годината, даже и нощно време, стриктно този аромат се носи на хладно време, поне аз така правя. Не бих казал, че седи зле на жена, но определено в мъжка посока се движи след първите 10-тина минути.
И пак да се повторя, специфичен е този аромат, хареса ли те - твой е, и абсолютно всички ще го разберат и потвърдят, вербално или не.

# 713
Дами, случайно някой да има Marc Jacobs - Perfect ? Какво ви е мнението за него?

# 714
Tuali,  виждам, че си получила Fiore d'ulivo на Xerjoff. Можеш ли да го опишеш?

# 715
Fiona1,  
Perfect e приятен, неангажиращ аромат.
Съсвем в началото ми се беше сторил един никакъв, откровено казано, но всъщност е на една улица с Idole Lancome, Chloe EDP и Daisy Marc Jacobs (особено Daisy Dream) Няма изобщо рози като в първите два, но като усещане едно такова, цветно-свежо, съвсем леко пудрен в драйдауна. Малко остро започва, после става доста по-кашмирено мекичък и има едни много срамежливи бадеми, едва-едва. Не е нещо много запомнящо се, но е лесен за носене, според мен. Бутилката е много сладурска, ако обичаш такъв novelty кич (аз си падам😊) . Можеше ароматът да е малко по-дързък, за да ѝ подхожда, но... това е.

Bonbonka6,
Fiore d 'Ulivo е за мен невероятен цитрус, подобен не бях пробвала. Не знам как ухае цвят на маслинено дърво, но парфюмът има едно такова зелено маслено (зехтинесто?!) качество, много плътно, с голям вискозитет, почти като Lemon curd крем (който обожавам и се прави с лимони, масло, жълтъци, захар и сол...ох, отплеснах се 😁)
Лимоните са много сочни и узрели, подправени с босилек, има тръпчива сладост в тях. Такава трайност на цитрусов аромат не бях срещала досега, от началото до края тези маслени лимони са си там. Много, много интересен аромат! 😍 (Благодаря на съфорумка, която ме запозна с него, иначе никога не би ми хрумнало да го пробвам или да рискувам с него, гледайки само пирамидата)

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 14:01 от tuali

# 716
Здравейте.Харесвате ли Girl of now shine? Какво е мнението ви за него.Аз го поръчах,без да пробвам и днес го получих.Не ми хареса в началото,мислех да го подаря на майка ми,напомни ми на неин парфюм от преди много години,като бях дете.Но след 1 час беше станал много приятен и след цял ден носене още се усеща.Май ще си остане за мен,но си го представях по различен,по сладък ми се искаше да е

# 717
  • Чукарландия
Благодаря ви, момичета 😍
Не съм добра на описания, но и за мен е удоволствие да надниквам в чуждите колекции. 🤓

То са достатъчни снимките... ❤️Какви красоти! Сърцето ми прескочи два-три удара...
А тоя Занзибарец, как така чак напролет? Cielo за нас хич не помисляш ли? 🤣🤣🤣
Кой ще ни го разкаже дотогава? А цвета на парфюма е уникален, такова тюркоазено, приказно синьозелено. Как човек да не се гътне от любопитство? 🤣
Но все си мисля, че е мъжки. Нищо, че пише унисекс.

# 718
И пак да се повторя, специфичен е този аромат, хареса ли те - твой е, и абсолютно всички ще го разберат и потвърдят, вербално или не.

Абсолютно съм съгласна.  Голям хамелеон е Grand Soir, чела съм и то не едно мнение,  че върху някой кожи изкарва дори животинска нотка, така че  за този парфюм личният тест е задължителен. При мен няма нищо такова, а и аз не обича анималистични аромати. За мен е  мъркащ,  топъл, галещ и  сгряващ ,  макар кехлибара в него  да не е  твърде сладък.  Абсолютен унисекс е ,  аз съм жена и  изключително харесвам как ми стои, така че чисто  субективно  не мога да се съглася с мненията, че върху мъж е по-красив:smile: Всичко опира до вкус и какво харесва съответния човек. Много  си го обичам, но наистина лятото не мога да си го представя даже и в офис на климатик. Абсолютно парфюмно харакири, ще да е било това преживяване Cielo:smile:
Конкретно за  Лили - не мисля, че ще ти допадне Grand Soir - от постовете ти в темата съм останала, с впечатление че обичаш по - женствени и нежни  аромати и мисля, че този не е твоят.
Аз имам SIWA - също ми е голям любимец.Той вече ми е все сезонен, много женствен, много гушлива ванилия, която по никакъв начин не натяга.  Цветята в него нямат нищо индолово и изобщо за мен е много красив аромат  и смятам, че си заслужава проба. От кожите на Мемо познава само две - Мароканската и Ирландската  и намирам голямо сходство в акорда на кожа в тях - билкова, зелена, леко нагарчаща. Много са специфични и наистина са много трудни за носене. Ако обичаш парфюми с нотка на чай Inle има шанс да ти хареса, Granada  е също много женствена белоцветна композиция. Kedu е доста  необичаен аромат, поне аз друг с нотка на сусам не познавам. Lalibela е коментирана в темата, мисля, че Ковачева имаше страхотно  ревю, за нея. На мен лично не ми допадна- силно  розова ми беше доtла , но я пробвах във времето, когато все още не харесвах парфюми с рози и може би трябва сега вече да й дам нов шанс Изобщо всичко пробвано на марката  ми допада като качество и изпълнение,  макар, че не всичко бих могла да нося върху себе си- горните двата кожени вкл. Много са ми интересни  на мен Shams Oud  и Ilha dо Mеl, както и някой от по-новите неща на марката, които не познавам. Прекрасни бутилки имат иначе парфюмите на Memo:heart_eyes: Ако бях колекционер сигурно щях да искам да имам всичките.

# 719
Здравейте, за подарък избрах да взема някоя от версиите на Olympea...,
колебая се между Legend и Intense, ако дамата харесва Girl of now, Black perfecto by la petite robe noire коя от двете би й допаднала повече?

Просто моля за някое друго мнение, как вие усещате тези парфюми на вас 🙂

Общи условия

Активация на акаунт