Любов от различни култури

• 20 982
  • 456
  •   1
Отговори
# 180
Но различията със западноевропейците не са толкова големи както с араби или азиатци да речем. При арабите водещото е религията доколкото схващам и хм...особеното отношение към жените. Повечето азиатци също съм чувала, че имат доста особености (Не познавам лично азиатци). Поне на мен на пръв поглед западноевропейците ми се струват не чак толкоз драстично различни, но тук сигурно го има и  индивидуалния елемент.

# 181
  • Paris, France
Невена, кой е тоя "същия начин" на живот след развода Simple Smile Какво правим, когато роденото от нея дете навърши 18 години? Питам от любопитство де, не ща да съм им на мястото на тия жени Simple Smile

Ако преди развода е живеела в къща с 8 спални и 4 бани с трите деца и издръжката на децата и и нейната е била 2000$ или £ седмично, месечно, годишно и се присъжда тази издръжка и си остава в къщата с децата. За здраво дете, което започне работа след 25г не и се полага издръжка. Нейната издръжка често е до края на живота и или докато се ожени отново. Тук има жени, които раждат от следващ мъж, без брак, но бившият съпруг е длъжен да им изплаща редовно издръжката. 😎. Може и нищо да не получи, но тогава децата са при бащата половината от времето.

Във всяка държава е различно и всеки случай е различен, но в западните икономики майка на едно дете или повече няма нужда да си скъсва задника с 3 работи, както предлага Кристина за да оцелее.

buttercake, май писа за чужденки, които се женят и раждат от местни за издръжката, но тук има и такива, които изобщо не търсят брак и издръжка и раждат от първия срещнат с френски паспорт. Раждането е безплатно, 2000€ за всяко бебе, получават право на престой, социални жилища, безплатно здравеопазване, зъболечение и даже брекети и корони, субсидирани ваканции, пари в брой, право на работа, 2 години стаж докато гледат детето, а в Англия до 18г на последното дете се води трудов стаж. След Това имат помощ с намиране на работа, безплатна детска градина, по 500€ в началото на учебната година, 20% отстъпка за ипотека на ново строителство итн. Никога неработилата, неженена домакиня получава и социална пенсия.

При тези условия коя ще иде с недоволен, депресиран алкохолик ако тя самата не е такава ?

Знаеш ли колко самотни майки ги разкарват редовно из Бахамите, Хаваи и Френска Полинезия и пак не щат да се женят, камо ли за нашенци от село и моряци?

Далече съм от мисълта, че западът е рай, но не мисля, че западните мъже са лоши. Това са най-желаните мъже на планетата.

Андариел, повечето западни мъже са сигурни в себе си и не се борят за надмощие със жените си. За тях културните различия са интересни и понеже са суууууупер толерантни, чужденка може да си живее както си иска и даже без да се интегрира. Те не си налагат религиите, нравите никому. Кристина писа, че били скрити и претенциозни, а аз виждам обратното. Английски или американски университетски професор от Ivy league може да дойде по тениска и с дънки и даже да не си каже титлите. Там няма инж. пред името на пощенската кутия за разлика от България и арабския свят.

Повечето чужденки от втория, третия, но и първия свят сме по-добре защитени от насилие и финансово в западните системи, отколкото в нашите собствени.

Някой писа за мишкарници под наем. Ако западен живее в мишкарници под наем той е обикновено екологист, ексцентрик и даже няма да те покани там и няма да разбереш къде живее. Ако Ганьо или арабин живеят в мишкарници под наем това е, защото са дискриминирани, местните са тъпи и не оценят гениалния им ум, всички жилища в района са отвратителни, а и те няма да стоят дълго там, само временно, докато разработят уникалния бизнес и се върнат в техните, страхотни държави с прекрасни хора и най-красивите жени.

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 19:17 от Nevena Virolan

# 182
Мдаааа гадният деградирал запад с депресираните мъже.
Мисля, че с последният пост на Невена, можем да разваляме седянката.

# 183
  • София
Аз не бих заложила на това, особено когато се стигне до делене на пари и деца. Малко ли случаи има, в които майката-чужденка/нашенка не може да си вземе децата, защото бащата задейства тамошните социални и няма излизане от страната?  А властта си е власт и в един момент уж хрисимият чужденец може да каже "сори, булка, ти си на моя територия и ще правиш това, което аз казвам". Чуждият си е чужд, дори от съседното село да е.

# 184
Защо сте толкова против западноевропейците?
Моят германец беше твърде пресметлив и стиснат. Направих си кефа да поживея в немската суперкъщура, която обичах може би повече от немеца 🙃, но не си представях доживот да водя бележки за разходи. Или като ходим на почивки Ол инклузив, не се очаква да консумирам нищо извън ресторанта на хотела. Не съм инвестирала време да разследвам дали всички германци са стиснати. По един от народност им стига като шанс, един живот имам. Финландецът беше смотан, там матриахатът доста е извратил нещата. Сладко е татковците да са в майчинство и да пълнят градинките и детските прощадки, но като съм в чужда страна си представям по-силна фигура за опора до себе си. 😀 Италианецът ме лъжеше, лъжеше, накрая го зарязах или той мен, нещо не разбрах и аз. Вярно, обиколих Италия надлъж и нашир, но извън Италия не сме почивали. Те всичко си имали там, за какво да ходим другаде. Имам приятелки женени и в Холандия, и в Белгия, и в Англия. Не знам доколко са искрени, но животът си им е тип-топ, погледнат отстрани, над 10 години вече.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 02:13 от Doro

# 185
Аз не бих заложила на това, особено когато се стигне до делене на пари и деца. Малко ли случаи има, в които майката-чужденка/нашенка не може да си вземе децата, защото бащата задейства тамошните социални и няма излизане от страната?  А властта си е власт и в един момент уж хрисимият чужденец може да каже "сори, булка, ти си на моя територия и ще правиш това, което аз казвам". Чуждият си е чужд, дори от съседното село да е.

Това, което казва Невена е, че законодателството на западните държави те пази. Не може да се каже същото за България или за арабския свят. Обаче такива дискусии са много полезни, защото веднага се разбира, кой е живял в чужбина и кого го е било страх да си покаже носа по-далече от съседната махала.

# 186
Доро, ти ако ми погледнеш фейса, то и аз съм за завиждане, ама колко съм се оплаквала тук, не е истина.
Просто ти си ги пробвала от вътре, живяла си с тях, моите приятелки също, така че знам неща от кухнята, неща дето във форума не ги разказват. Хората се прикриват. Така, че щом ви казвам, че не стават, знам какво говоря.

# 187
  • Най-красивата страна
Няма идеално място,няма и идеални хора.
На запад също има некадърници и неудачници.
Разбира се има и успели и способни .
Както и у нас.

Плюсът там обаче е ,че законите защитават жената.За разлика от тук.

За арабските страни-мисля,че най-големия проблем при развод са децата.Доста европейки си изпатиха.

# 188
  • София
Колко да те пази законодателството? ти си чужденка, той е местен, децата са родени там. Кого пази законодателството при един развод? Пази своите граждани, а не чуждите. А децата със сигурност ще имат предимството на тамошния акт за раждане и гражданство, при това бащата вече по дефиниция ще е с предимство,  което ще наклони везните. А ти после доказвай, че нямаш сестра и колко сте равни. Ще се обади на местните служби и пръв ще задейства машината, а ти няма да можеш да изведеш децата или ще разбереш, че не са на училище, когато отидеш да ги вземеш или социалните започнат да си говорят с теб.

# 189
Колко да те пази законодателството? ти си чужденка, той е местен, децата са родени там. Кого пази законодателството при един развод? Пази своите граждани, а не чуждите. А децата със сигурност ще имат предимството на тамошния акт за раждане и гражданство, при това бащата вече по дефиниция ще е с предимство,  което ще наклони везните. А ти после доказвай, че нямаш сестра и колко сте равни.
Ааааа, не е така ! Не съм съгласна. На запад всички са равни пред закона.
Виж тук ако е заможен с връзки....жална ти майка

# 190
Няма идеално място, няма и идеални хора
Испания не е ли?
За съжаление я открих в напреднала възраст и не можах да се "разгърна" 😂

# 191
  • София
Ти не се съгласявай колкото си искаш, пък си вярвай колко сте равни като той е местен, а ти си емигрант. Макар и негласно, това винаги има значение.

# 192
Колко да те пази законодателството? ти си чужденка, той е местен, децата са родени там. Кого пази законодателството при един развод? Пази своите граждани, а не чуждите. А децата със сигурност ще имат предимството на тамошния акт за раждане и гражданство, при това бащата вече по дефиниция ще е с предимство,  което ще наклони везните. А ти после доказвай, че нямаш сестра и колко сте равни. Ще се обади на местните служби и пръв ще задейства машината, а ти няма да можеш да изведеш децата или ще разбереш, че не са на училище, когато отидеш да ги вземеш или социалните започнат да си говорят с теб.
Не съвсем. Аз съм канадка като него. Освен това и съм българка, докато той е само канадец.
Тоест децата от един такъв брак родени там ще са по-скоро като мен, а не като него.

# 193
  • София
Плюй си в пазвата, само това ще ти кажа. Историята познава достатъчно такива случаи. И тогава жените са вярвали, че няма как да се случи.

# 194
  • Paris, France
Колко да те пази законодателството? ти си чужденка, той е местен, децата са родени там. Кого пази законодателството при един развод? Пази своите граждани, а не чуждите. А децата със сигурност ще имат предимството на тамошния акт за раждане и гражданство, при това бащата вече по дефиниция ще е с предимство,  което ще наклони везните. А ти после доказвай, че нямаш сестра и колко сте равни. Ще се обади на местните служби и пръв ще задейства машината, а ти няма да можеш да изведеш децата или ще разбереш, че не са на училище, когато отидеш да ги вземеш или социалните започнат да си говорят с теб.

Гледа се интереса на детето, а той е да е в редовен контакт и съвместно отглеждане от двамата родители.

За родителските права - тук е трудно да лишиш някого от родителски права и обикновено и двамата съпрузи си остават с родителски права. Къде живее детето решава съдията, но зависи и какво искат родителите и самото дете ако е над 10г, има ли особености и специални потребности.

Не, липсата на тукашно гражданство не е никаква причина да бъде предпочетен местния родител. Гражданството няма значение, а и повечето чужденци имеме тукашно или имаме право да го поискаме в момента, в който подаваме молбата за развод. Ако единият съпруг не придобива право на престой поради недостатъчно време в брак и няма общо дете, но се докаже насилие от местния съпруг, чуждият има право да остане легално като малтретиран/А 🤩😇🥵.

Моите деца имат тукашни актове за раждане, но едното не е родено тук. Аз също имам тукашен акт.

Допреди 15-20г гражданство се получаваше след една година брак или веднага след раждане на общо дете в брак. Около 6-8 месеца отнемаше процедурата. 🤩

Пълно е с чужденки, които едвам говорят местния език и си гледат децата след развода.

Тукашните съдилища са компетентни и за разводи на чужденци, живеещи тук.

Тая за вземането от социалните са митове и легенди. Цяла Европа не е Норвегия. Те не успяват да идентифицират тормозени деца в риск, ще тръгнат да вземат ей така, че да ги хрантутят. Тук е модерно да се слагат деца при социалните за да не плащат родителите скъп наем далече от дома докато учат в специализирани училища.

Плюй си в пазвата, само това ще ти кажа. Историята познава достатъчно такива случаи. И тогава жените са вярвали, че няма как да се случи.

След 10г възраст наистина няма как да се случи тук, освен ако самото дете не избере да остане при бащата, в което няма нищо лошо.

Ако трябва да се развеждам предпочитам тук 😇, в Обединено Кралство, САЩ евентуално, но нямаме връзка със САЩ в момента.

Общи условия

Активация на акаунт