Любов от различни култури

• 21 001
  • 456
  •   1
Отговори
# 120
Авторке,
Стига бе, свършиха ли се мъжете на тоя свят ?
Изпринтирай си последният пост на Невена и си го закачи на огледалото. Всеки път, когато се погледнеш в него си го препрочитай и помни: ти си Българка, Европеейка, държавата ни е член на Европейския съюз. Нашите мъже си стават отвсякъде (просто имахме кофти късмет с комунизма) и страдаме още, но ще става все по-добре. Вече има достатъчно заможни и способни да издържат семейства българи. Виж че рускини и украинки напират на нашите (в случай, че не успеят да ударят западняк), ама пак ги блазни паспорта, който ще ги направи членки на жадуваният Запад.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 10:09 от buttercake

# 121
  • Най-красивата страна
В никакъв случай не мога да кажа,че българските мъже са мързеливи ,стиснати и не стават за нищо.
И също мисля,че има достатъчно мъже с образование и или професия ,които са способни да издържат семейство.Без значение дали жената работи или не.

Във всяка държава има и успели хора и некадърници.

За постовете на Невена-харесвам постовете и.
Това е грубата действителност.
Аз също никога не бих се обвързала с арабин,без значение колко е красив.Заради разликата в манталитета,културата,религията.

# 122
Напълно съм съгласна, че по-важно и по-хубаво от свободата няма. Не ми хвалете скъпи коли, не знам какви си бижута и лукс, като над тебе бди и те контролира някакъв си там. Не е за мене това.

# 123
Не виждам нито една причина да търпя мъж, който нарушава свободата ми. Харесвам българските мъже. Между другото има и жени, които са в състояние да издържат сами семейството си. Не мисля, че това е задължение само на мъжа.

# 124
  • Paris, France
Вече има достатъчно заможни и способни да издържат семейства българи. Виж че рускини и украинки напират на нашите (в случай, че не успеят да ударят западняк), ама пак ги блазни паспорта, който ще ги направи членки на жадуваният Запад.

Е, че те и египтяните и йорданците са поблазнени точно от паспортите и заглеждат българки когато установят, че и най-изпадналата 50-79 годишна западнячка не би се оженила за тях и с опрян на челото, зареден пистолет. На тях и бразилки и аржентинки трудно им се навиват, а те, горките отдавна и на такива са съгласни само и само да се махнат от мърхоливите, безперспективни, пушилки, в които живеят. С бразилски или аржентински паспорти поне може да пътуват.

Техните паспорти са на дъното на стълбицата Henley, а като женени с българка могат директно да дойдат да живеят в северна и западна Европа и то с право на работа.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Henley_Passport_Index

Българският паспорт е в челните 20, а йорданският е на дъното, на 92 място, заедно с алжирския, под паспортите на Индия, Таджикистан, Габон, Руанда, Мавритания, Того, Бенин, Буркина Фасо.

На йорданеца може да му изтича последната студентска виза, та да се е активизирал 🥳.

кристина, българи също отвличат деца, също насилват съпруги и в България българско дете не може да се изведе от страната без декларация от българския баща. Ако бащата е чужденец няма проблем. За мене това си е демоклиев меч при раздяла и конфликт. Даже на дъщеря ми и сина ми съм им ги обяснила тези неща, не само за български граждани, а по принцип.

Между другото има и жени, които са в състояние да издържат сами семейството си. Не мисля, че това е задължение само на мъжа.

Много вярно и защо такава жена да си туря таралеж в гащите с йорданец или даже българин?

# 125
Дали има нещо общо с темата:
https://www.nationalgeographic.bg/?cid=120&article=7535

# 126
Скрит текст:
Не казвам, че е по-малкото зло, а че хората го възприемат към онзи момент като по-малкото зло.  В момента разсъждаваш като страничен наблюдател, който не е засегнат от ситуацията, не се "вари в супата" цял живот. Всеки човек има свои мисли за своята си реалност, има свой психичен живот и картина на заобикалящия го свят. Човек, който е израснал с вечно правите роднини, а той вечно кривият или внимаващ да не стъпи накриво, влиза от беда в беда само и само да не чува назиданието на близките си.

Не трябва ли да насърчаваме хората да са рационални, вместо да оправдаваме глупостта им? Няма "своя си реалност", има една реалност, в която си взаимодействаме. Това, че някои хора се самозалъгват, е друг въпрос. И отново - това не трябва да се насърчава. По принцип близките са хората, които да ни пазят от заблудите ни, свързани с влюбване, пожелателно мислене и т.н. Ако някой ги е пренебрегнал, не може после да ги използва пак като извинение за грешките си. Също така не знам защо се опитваш да изкараш тези хора като някакви жертви на постоянно натякващи роднини. Напритив, както от своя опит, така и от четенето в СО, оставам с впечатлението, че иманно "жертвите" са тези, които се опитват да покажат как всеки отсвен тях греши. Или правят глупости не дори защото им харесват, а за да бъдат "бунтари".

Тц, няма една реалност. Дори в математиката и физиката реалност се преплитат с философия. Всеки си изгражда картина на реалността според сума фактори и дори когато гледаме с теб едно и също нещо, ти си създаваш една реалност, а аз си създавам друга реалност, а когато говорим, твоята и моята реалност могат да съвпаднат и да се различават в някаква степен. Опитът е индивидуален, субективен, също и реалността е субективна, защото не е просто реалност, а е продукт на възприятието, което сформира една картина на реалността. Това не е снимка, а по-скоро художествено произведение.

Човек може да вижда или не вижда каквото си иска, това не значи, че реалността не съществува. Ако си гледаш в телефона, докато караш, не виждаш, че си в насрещното, но това не те спасява от сблъсъка.

# 127
Категорично не съм съгласна с нищо в проучването 😀

# 128
Това за българите е вярно само в частта, че си ги знаем по-добре.
Ще се опитам да обясня, какво при мен налага изборът на "чужденец". Живея в Канада без никакво намерение да се връщам в България. Тук свободните българи не са чак толкова много. И ако са, си има причина за това. Повечето са недоволни от живота, недоволни от другите, вечно мрънкащи, вечно дискриминирани, никога нетърсещи проблема в себе си. (Mежду другото, парадоксално, но факт, при българките този проблем е по-рядко срещан.)
Не ми трябва такава патология! Аз се справям сама с живота си. Имам и резервен вариант, кой да ми помага, ако толкова се объркат нещата - баща ми е насреща.
Другото, което е - лесно раздразнителна съм и с възрастта забелязвам, че все по-често губя търпение.
Арабите са абсолютен "Х" (да се разбира "No'') и то на върха на таблицата, ако ще да са супер красиви и супер богати!
Тоталитарният подход спрямо женското съсловие не ми е по вкуса (аз съм феминистка, не е ли видно?) и това съчетано с "миролюбивата" им религия ги прави абсолютно нежелана партия (даже и пред дулото на зареден пистолет, както някой спомена по-горе).

# 129
В един филм разказваха за мюсюлманският свят.....жените нямат равни права с мъжете, горе-долу имат права, колкото кучетата. Значи, мъжът има пълното право да покани любовницата си да живее с вас, може да се ожени за нея дори, и това си е напълно законно !!!
Аз съм виждала в Египет как един возеше овцата на предната седалка, а жена му седеше отзад. Беше много смешно и откачено, за нас българите.

# 130
Аз съм виждала в Египет как един возеше овцата на предната седалка, а жена му седеше отзад. Беше много смешно и откачено, за нас българите.

Нищо, така е по-безопасно за жената. Laughing

# 131
  • Paris, France

Явно На предната седалка няма място за две овце, а само за по-умната 🥳

# 132
Историята на една красива българска стюардеса, омъжила се много млада за кувейтец - ужас...но момичето изглежда интелигентно и много искрено. Хич не съм оптимист тук. Ако някой има инфо как се е развила тая история може да сподели (предаването е от края на 2012)
https://www.vbox7.com/play:e0380b8af9

Апропо сещате ли се какво стана с онова момченце Слав, което беше отвлечено от баща си в неговата си страна - това е от преди много години, майката какво ли не направи но напразно. Тя има и второ момче, за което се страхуваше, но то си е при нея в България слава богу.

# 133
  • Paris, France
Историята на една красива българска стюардеса, омъжила се много млада за кувейтец - ужас...но момичето изглежда интелигентно и много искрено. Хич не съм оптимист тук. Ако някой има инфо как се е развила тая история може да сподели (предаването е от края на 2012)
https://www.vbox7.com/play:e0380b8af9

Апропо сещате ли се какво стана с онова момченце Слав, което беше отвлечено от баща си в неговата си страна - това е от преди много години, майката какво ли не направи но напразно. Тя има и второ момче, за което се страхуваше, но то си е при нея в България слава богу.

На стюардесата мъжът и е бил сириец, не кувейтянин. Не зная какво е станало с тях, но след 2 години синът и става пълнолетен и ще се видят, иншалла (Ако даде Господ), както казват арабите. Дотогава само ако бащата даде.

Слав го отвлече сириец в Ливан. Заради неговото отвличане върнаха тъпите декларации за съгласие при извеждане на деца, а също и подпис на двамата родители при вадене на паспорт на детето. Първото го нямаше и по соца. Всеки път, когато граничен контрол ме заразпитват има ли или няма бащата на децата ми българско гражданство, къде живеят децата и почнат да ми обясняват, че би било по-добре да имат българско гражданство, защото с двата паспорта минавали директно (страшен фал във системата, се сещам за Слав, майка му и споменавам нейната майка 🤩🥳😻.

Познавам жена, която се бори 3 години да си вземе детето и накрая плати на наемници, бивши командоси да го отвлекат и изведат от арабската държава, в която беше задържано от бащата. Имаше и късмет, че бащата е живеел до граница с прозападна държава. Имаше и стотици хиляди долари да им плати. Около 100 000USD плати преди 25 години за извеждане на едно дете. Бяха и обяснили, че повече от едно не могат да изведат. Ако някой търси адрес да свирка. Предвидете около 150 000USD за едно дете в Йордания. Не се навивайте на второ дете ако първото е момиче или докато момчето не наближи пълнолетие!

Парите може да ги поискате като сватбен подарък. Напълно легално е.

В един филм разказваха за мюсюлманският свят.....жените нямат равни права с мъжете, горе-долу имат права, колкото кучетата. Значи, мъжът има пълното право да покани любовницата си да живее с вас, може да се ожени за нея дори, и това си е напълно законно.

В мюсюлманския свят мъж, но и жена отиват в затвора ако бъдат хванати в извънбрачна връзка. Има изключения като Тунис, Бахрейн, Турция, Ливан, за някои случаи, но любовница не може да иде да живее в къщата на жената. Както вече писах, условията на живот се уреждат преди сключването на брака.

Не е лесно да се ожени за втора и трета жена. Има разни тайни, временни бракове в някои държави, но те са отворени само за вече минали през брак мюсюлманки. Девственица, никога неомъжена не може да се ожени без разрешението на баща и, а той няма да го даде, защото ако го даде жив няма да остане.

# 134
Тя и да го види след 2 години полза никаква, така ще са му промили мозъка като слушам що за паплач са, че сигурно то самото няма да иска и да я знае. И с това нейното ''ама аз за никой нищо лошо няма да казвам'' си представям как ще го накара да проумее реалността....Нечовешко е да отделиш насила невръстно дете от майка му за да го отгледаш в такава токсична среда и да му тровиш душата. Ядосах се.

Слав май е отвлечен от детската си градина и помня един от родителите, който случайно бил там да вземе детето си се е опитал да го догони с колата си но не е успял.

Невена, това за командосите направо е достойно за филм, даже май съм гледала подобно нещо, а и често съм си мислела, че това е единствената опция на жени, изпаднали в такова положение. Ни посолства, ни съд, ни дипломати нищо не помага тук - те са гола вода в такъв случай явно. А тази жена дано си е сменила адреса и града, за да не се налага пак да плаща за същото.

Общи условия

Активация на акаунт