Любов от различни култури

• 20 983
  • 456
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Да, и такива неща се случват. Просто минават в графата родителски войни и нещата се обострят, защото става въпрос за смесени бракове. Да, често е имало някакви знаци, но никой не е предполагал, че ще се стигне до там. Но се стига, това са чести случаи и без да са намесени международните закони. Но с международните вече нещата стават много по трудни, времето минава, а никой не може да върне изгубеното, просто поредният случай, който минава през съда.

# 241
  • Пловдив
Ама Андариел - за мен това е нормално, защото за тези деца основната среда е във Франция. Там живеят все пак. Това даже не е риск. Все едно сега в България да сме се запознали и живеем в София. Обаче се развеждаме и аз искам да си заведа децата в Каспичан, естествено е мъжът ми да оспори подобна промяна. Каспичан с кола е на същото време за пътуване както ... Париж със самолета. Не виждам никаква разлика дали съм се оженила и родила от българин или французин. По тази логика трябва да се женим и цял живот да живеем на до ... 100км от родните си места. Раждам се в Каспичан, избирам си мъж от Каспичан, не мърдаме и цял живот работим и живеем в Каспичан.

Та конкретно за европейците не си права и съм по-склонна да се съглася с Невена.

Иначе никакви мюсюлмани. Не споменавате за бившите съветски републики с мюсюлманско население, но аз работя с такива и има МНОГО богати, обаче не си е работа.

# 242
  • София
Няма да споря.  Имате право да мислите каквото искате.

# 243
-veni- в коя държава е тя?

# 244
Има разлика, че от "цървула" винаиг може да си тръгнеш с децата. Дори и да остане дете в Бг с баща си, може да го виждаш, да си излизаш с него, да спи при теб и т.н.

От живота, описан на приятелката на veni, на мен ми прилошава. Но сигурно роднините й са много благодарни и се кефят на имотите си, дадени от жениха й. Отврат е това. Предпочитам да живея супер скромно, но да си правя каквото искам и никой да не ми виси на главата с контрол.

# 245
Не знам, без думи съм за приятелката на Veni...
Жалко....
Да се родиш в свободна държава, да израстнеш като свободна жена с равни права, да решаваш и разполагаш с живота си, да имаш свободна воля и накрая да се обречеш на заточение, като на доброволен затвор
Veni....тя отказала ли се е от Християнската си вяра ? Или е била атеист ? Защото това вече ми е тотално непонятно!

# 246
  • София
И това не е много сигурно. Ако един родител реши, може много мизерии да направи. За лошотията граници няма. На такива, както се казва, Господ да им прощава.

# 247
  • някъде в орбита...
Но сигурно роднините й са много благодарни и се кефят на имотите си, дадени от жениха й.
При такова ниво на материално осигуряване се чудя, дали не е имало "подкрепа" от роднините й да си оправи поведението спрямо мъжа й...

# 248
Всички заедно са я "вкарали в правия път". Противна история...

# 249
  • Най-красивата страна
Приятелката ми живее в Дубай.
Родителите и бяха много против връзката и брака и с арабин.
Обаче тя не послуша никого ,омъжи се и замина.
Първите четири години не се е прибирала изобщо.
После мъжа и я доведе.
Отказала се е от вярата си ,сменила си е името.
Казва,че така е по-добре за нея.
Брат и се опитваше да и говори,без резултат.
Сега мълчат всички и приемат подаръците.Ако не ги приемат-това било неуважение .
Много добре знаят,че тя не може да се раздели с децата си и ще остане там.

# 250
  • някъде в орбита...
Ок, сега пък ми стана жал за нея... Sad

# 251
Какво става в едно семейство не се вижда отвън. Може приятелката на veni да обича мъжа си. Има неща, неприемливи за мен, но напълно приемливи за другите. Животът е шарен, не е черно и бяло.

# 252
Поне е в ОАЕ, не в Саудитска Арабия.
Може да й харесва и да не е за жалене.
Това че аз и вие не искаме така, не значи нищо.
Знаете ли, баща ми е много религиозен, християнин. От малки ни караше да четем Библията, което в 80те години беше нетипично, направо нелегално. Дядо ми е завършил семинария в Гърция и цялото семейство е крайно вярващо и патриархално. Разбирай - жената слуша мъжа си. Което е ок, преди социализмът да лиши мъжете от възможността да вадят пари от бизнес и да издържат достойно семейството. Така баща ми работи на една заплата, с която колко да ти осигури живота? И хоп, жената бачка наравно. Никога не е ограничавал майка ми къде ходи, какво прави, кога и с кого излиза. Но тя трябваше да ходи целодневно на работа, да се грижи 100% за дома, да му сервира, отсервира, и т.н. слугинаж. Децата, домът, работата, женски задължения. Пък ти излизай колко щеш, в останалото време. Ако не спиш, може би? Уважението към думата на родителя? Думата на родителя е закон, дори да си на 40!
По отн.на семейните въпроси, свободата ни не идва от разликата в религиите. Свободата, както и слободията, е резултат от атеизма. За добро или за лошо. В Библията няма място за джендъри и т.н., както и много други неща, които хората преписват като ограничение на исляма. Лично ми беше много интересно да чета Корана, въпреки, че Библията не ми е първа младост в главата, за да правя добра съпоставка. Така че смяната на вярата или приемането на такава не е голямата беда, нито е задължително. По-скоро им помага да се адаптират и да бъдат приети в различната култура.

# 253
  • France
Така е. И трите книги "от пустинята" имат много общо. И как, нали са преписвали една от друга. За това и аз не съм голям фен на религиите.

# 254
Приятелката ми живее в Дубай.
Родителите и бяха много против връзката и брака и с арабин.
Обаче тя не послуша никого ,омъжи се и замина.
Първите четири години не се е прибирала изобщо.
После мъжа и я доведе.
Отказала се е от вярата си ,сменила си е името.
Казва,че така е по-добре за нея.
Брат и се опитваше да и говори,без резултат.
Сега мълчат всички и приемат подаръците.Ако не ги приемат-това било неуважение .
Много добре знаят,че тя не може да се раздели с децата си и ще остане там.
Колко остава до пълнолетие и на най-малкото? Не може ли да се прибере с тях след като станат пълнолетни или и на тях са им промили мозъците. И ако това стане оня дали ще си иска подаръците обратно... Апропо сега се сетих за това което Невена каза да плати на наемници да върнат децата обратно - с всичките му имоти и прочие дето подарил може да финансира изнасянето на всички им от тая държава.

Общи условия

Активация на акаунт