Любов от различни култури

• 20 940
  • 456
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Има разлика, че от "цървула" винаиг може да си тръгнеш с децата. Дори и да остане дете в Бг с баща си, може да го виждаш, да си излизаш с него, да спи при теб и т.н.
И как точно ще го виждаш редовно, ако ти си в Силистра, а детето е останало с баща си в Бургас?

# 256
Янтра, разбира се, че всеки уикенд можеш да го виждаш. Или поне 2 пъти месечно и цяло лято е при теб. Ако е в арабския свят, а ти си в България дали е същото?

# 257
  • Пловдив
Янтра, разбира се, че всеки уикенд можеш да го виждаш. Или поне 2 пъти месечно и цяло лято е при теб. Ако е в арабския свят, а ти си в България дали е същото?
Аз казах без никакви мюсюлмани. Араби е изключено. Но ако детето е в Париж, а ти си в София два пъти месечно може да се лети. Шефа ми лети 2-3-4 пъти месечно Бг-Италия.

# 258
  • Paris, France
Невена, така като ги разказваш нещата, все едно какво толкова - взели им ги, върнали им ги. Понякога се изумявам с каква лекота се гледа на тези неща.

В системата работят хора и стават грешки. Извеждането на дете при липса на реална заплаха за здравето и живота му аз не съм видяла за 30+ години на запад, но естествено има. На българите им ги вземаха основно за оставяне сами. Моя позната не можеше да разбере какво нередно има в това да оставиш бебе на 6м на 7 годишното дете и да идеш сам да напазаруваш. Така и взеха децата, при това първия път само за 3 дена,но втория път трябваше да доказва, че е читав родител и разбира защо не бива да оставя деца под 12 години сами. Мене са.ме оставяли и на 4г сама,ама не в UK.

Виктория Клембие е водена в болница с разкъсани клепачи, изгаряне с гореща вода по скалпа, краста, поднормено тегло, писани са рапорти, задържана е в болницата. Ако само я бяха взели и настанили другаде! Случаят предизвиква позиви за повръщане в мене:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Murder_of_Victoria_Climbi%C3%A9

За бебето Питър в момента ми текат сълзи. То е било регистрирано в риск и даже дадено за отглеждане на приемна грижа на......... приятелка на майката, да е в позната среда, нали. Не мога да опиша травмите му. Така е бил удрян в лицето, че си е глътнал избитото зъбче. Парализиран от счупен гръбначен стълб, със счупени кости, гръден кош. Всеки поет дъх е бил неистова болка. Спукан пикочен мехур и лееща се в корема му урина.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Death_of_Baby_P

Постави се на мястото на тормозено дете! Какво значение има как се чувстват малоумните родители? Не е като да не им се помага.

ани11, много деца, гледани в залива са нещастни в Европа. Познавам англичанки,които са се прибрали с децата след смъртта на арабския им баща, обаче децата предпочитат удобството и лукса на арабската, бащина култура и страдат.

Много араби си пращат синовете в интернати в Англия, Франция, Швейцария. Понякога майката отива да живее наблизо ако няма други деца. На богатите синовете им заминават за Итън, Хароу  още на 12 или 13г, момичетата ходят във finishing school в Швейцария, но май малко по-късно. Много ходят да следват навън.

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 17:20 от Nevena Virolan

# 259
С риск да прозвуча грубо, ще го кажа. Не съжалявам въпросната стюардеса за това, което ѝ се е случило. Свършиха мъжете европейци, че се втурнала за арабин да се жени. Слушах внимателно думите ѝ. Метнала се е да остане там без реално да го познава. Съгласила се на брак почти веднага, пак без да го познава. Видяла, че не я искат, ама седяла и се натискала там.биели я, ама тя за дете мислела. И капакът на простотията ѝ - имала е късмета да се прибере с детето, ама се върнала. И кой ѝ е виновен, че е проста? Какво да ѝ съжалявам на такава, която реално сама си е направила всичко? Това не е трагедия, която ти се случва, независимо от действията ти, това е нещо, което ти се случва точно заради действията ти. Виждам българки, които са се омъжили за разни араби, гледам с отвращение на тях, ако искате ме упреквайте за думите ми. Гнус ме е и се отвращавам от такива жени, които се свързват точно с мюсюлмани. Че и тая стюардесата какви глупости дрънка? Тя НЕ била си сменила вярата, но се била омъжила за него като мюсюлманка. Като как става тая работа, че не ми е ясно само?

# 260
Мислех да не пиша и да си остана със сеира, но много се зачудих коя ще е тази майка, която ще си хване децата под мишница, ще ги извади брутално от единствената среда, която познават и ще ги заведе до България, където най-вероятно и проблеми с езика ще имат. Thinking
Ако е истинска българка и не цапната в главата, децата и ще говорят перфектно както местния език, така и майчения - българският.

# 261
  • France
В смесен брак, далеч не е толкова лесно.

# 262
  • София

Това е невъзможно дори при най-добро желание. С времето разстоянието отчуждава, да не говорим, че ако единият родител, който "държи" детето (защото е точно това, който държи детето - той диктува играта), може да си измисли всякакви оправдания да не се състоят срещите, защото срещите с другия родител са влияние, а когато има конфликт и гадни преживявания между родителите, гордост, желание за наказване на другия, изнудване и какво ли не, единият родител не иска другият да влияе върху детето, защото току-виж детето започнало да мисли по-различно. А дори при най-добро желание и от двамата, в един момент детето започва да има свой живот и свои ангажименти с родителя, при който живее, и другият родител в един момент започва да не е в състояние да пътува толкова често. И като за капак и двамата родители нещо завъртат като нов партньор, раждат нови деца... и децата от този брак/връзка остават леко встрани. Последиците са негативни за всички. Останалото е дрън-дрън прожелатерни говорения как всичко е наред.

Невена, ти пак намесваш някакво малтретиране на деца, ходене до магазин и т.н. Говоря за съвсем обикновени истории, каквито се случват всеки ден. Говоря ти за родителски войни, родителски конфликти, разводи/раздели, а не за отнемане на деца от службите. Макар че  ако родителите не могат да се разберат, накрая може и да им вземат децата като не им увират главите. А тези "грешки" са човешки животи.

# 263
В смесен брак, далеч не е толкова лесно.
Права си . Но аз знам доста семейства в чужбина и децата им родени там изостават с българския език( разбират го , но им е трудно да говорят). Което доказва , че това децата ти в чужбина да владеят българския е въпрос на желание и правила в семейството. Знам дори за семейство българи, където мъжа държеше предимно и особено роденото там дете да научи първо местния език. Сякаш се срамува че са българи или пък по негови други болни мисли.

# 264
Помните ли онзи зловещ случай в Перник когато непълнолетно момче убива съседско дете от блока,разфасова тялото му и го прибира във фризера в дома си?! Е,къде са спали социалните в този случай?!

# 265
Мислех да не пиша и да си остана със сеира, но много се зачудих коя ще е тази майка, която ще си хване децата под мишница, ще ги извади брутално от единствената среда, която познават и ще ги заведе до България, където най-вероятно и проблеми с езика ще имат. Thinking
Ако е истинска българка и не цапната в главата, децата и ще говорят перфектно както местния език, така и майчения - българският.

Аз съм цапната в главата, защото смятам, че децата ми нямат бъдеще в България и като такава винаги съм им говорила само и единствено на български макар да владея и двата официални езика в Канада. Техният баща като не-цапнат такъв, винаги им е говорил само на френски, а е чист българин ...от село. Резултат - те обичат повече него, защото го разбирали по-добре. Айде, няма нужда от квалификации!

# 266
  • някъде в орбита...
Всъщност за тези деца "майчиният" не е роден. Езика дето майка им владее, но не е техен. Също и при много деца в български семейства, родени и расли извън Бг - българският си остава втори език, при това не особено нужен.

Buttercake, не се сещам някъде в Библията да се дават равни права на мъжа и жената. Напротив. И в религията, и в семейството, жената е стъпало надолу.

# 267
Свещеникът в България има жена на ниво "селски поп", даже е задължително да е семеен. За да расте в църковната йерархия, трябва да даде обет за целомъдрие. И жена не може да стане свещеник. Толкоз за равенството.

# 268
Бътеркейк, не се отклонявай от семейната тема, за втори път. Махни ги тези капаци и прогледни какво ти казвам. Ако ти днес можеш да си вееш байряка и да си с който мъж искаш, това не е, защото Христос те е овластил така, капиш? То е само, защото законите ни днес са светски, а не религиозни.
Това ти пиша, ама ти по някаква причина се опитваш удобно да приравниш (да сложиш знак за равенство) между Християнството и Исляма. Опитваш се умело, но опитите са неуспешни, защото в Исляма изобщо го няма грехът на мъжът и жената (няма Адам и Ева, няма узкушение, няма грях и не са изгонени от Рая). Както ти казах, в Исляма човекът и Бог не са свързани в едно. Затова не можем да сравняваме по никой параграф, бил то и семеен.
В Християнството Свещеникът има жена. Попадията. Жената е наравно с мъжа в религията, следователно и в семейството и навсякъде. И пред Бога сме равни.
В Исляма жената служи на мъжа. Там изобщо не се говори за любов. Говори се за служене. Капиш?
Това може да го каже  човек ,който грам си няма понятие от нито една от религиитеСпри да пишеш глупости ,защото правокираш и ще заключат темата.

# 269
Бътър, католиците християни ли са или не? За попадиите питам.
Независимо в колко благородна или красива или различна обвивка е създадена, облечена и представена, религията е Инструмент: за влияние, за манипулация, за подчинение. Дали на ниво семейство, държава или свят - механизмът е еднакъв. Никой инструмент за подчинение не дава свободи. Това е оксиморон. А феминизмът, еманципацията, матриархатът и правата на жените са най-добре развити в онези части на света и държави, където църквата не е силна. Защо? Защото църквата никога не е била за равенство на половете. Никога не си се изповядвала на жена, нали? Обади ми се, като го направиш. Спирам, извинявам се за офтопика. Темата е зададена много правилно в заглавието: различни култури, не различни религии. Светски общества vs. религиозни общества.

Общи условия

Активация на акаунт