На път е нашата мечта, а 'Искам бебе' ни събра ! /тема 31/

• 30 299
  • 780
  •   1
Отговори
# 165
  • София
При мен заради тромбофилиите го следи при всеки преглед аг. Казаха ми всеки месец кръвни,но ако ти е неспокойно,проследи си ги. Най-важно е да се успокоим максимално и следящите да знаят какво правят.

Цитат на: Kari88
link=topic=1273619.msg41863285#msg41863285 date=1606923652
Кари,още в началото гинеколога ми и Русев избраха Натаспин и Аспирин.  Един месец бях през ден и Аспирин 75 мг,обаче от ляво не му хареса на аг кръвотока и вдигна на всяка сутрин Натаспин и вечер Аспирин протект. На следващия преглед всичко беше наред,на феталната също потвърди. Дай Боже Д димера утре да излезе в норма.
А при теб с 22.8 дават само Аспирин,така ли?
АГ ми даде само Аспирин протект, да (Доц. Динева каза, че няма нужда от нищо, но АГ да прецени ако се наложи) - това беше съвсем в началото, APTT ми беше 27 по спомен, д димер и фибриноген бая ниски, т.е. добре. Сега д димер и фибриноген са ми по средата на реф.стойности,  APTT е паднало - но тя не се притесни, дали защото й казах какво е казала доц. Динева, не знам Sad Аз съм и раничко, 8ма г.с. Лаишки да питам кръвоток кога започва да се следи, след /по време на БХС/ранна ФМ ли?
Утре съм на преглед и ще видим, мисля в понеделник (две седмици от предните резултати) да пусна пак и трите да видим накъде се движат, че ми е притеснено.

# 166
  • София
Аз кръвоток започнах да следя в 10гс, оттогава на всеки две седмици. Следих д-димер и фибриноген всеки месец, антиХа към 17гс, аптт ми беше ниско, под референтните стойности за бременни, но д-димер и фибриноген ми бяха в норма, не съм се притеснявала за аптт.

Що се отнася за кърменето - и аз съм с хипофункция на ЩЖ, цедих близо 2м докато бебките се научат да сучат. Еми инат съм. А изкуствените зърна мойте тотално ги подминаваха. Искаха да сучат, ама първо им бяха малки устите, после хапеха, цирк.

Жасминче, и аз мога да се подредя в твоя декемврийски списък, на мойта дата нямаш никой 😂

# 167
Лира, моето АПТТ е на долна граница, но спрямо другите изследвания- д-димер и фибриноген, Сигридов ми спря всичко кръворазреждащо, каза, че опасно съм си разредила кръвта. Вече втора седмица пускам изследвания и чакам д-димер да се качи до 0.5, че май и нагоре е добре за 5-ти месец да стигне и чак тогава ще започна най-ниската доза аспирин. Д-димер до скоро ми беше 0, което той каза, че е опасно. Стойностите за бременни по триместри определено са други. Аз покрай Русев се бях вманиачила с това АПТТ, а май се оказва, че то се влияе от много неща и не е толкова определящо, като чета, не само Сигридов не му се впечатлява и не се води по него. И на мен Русев ми повтаряше като падне под 31 започваш инжекции, започнах ги и д-димер 0, ако ме нападне мечка гризли сега няма да спра да кървя 🙈😂
Пиши като излезе и д-димер и бъди спокойна Simple Smile Нали следиш и кръвоток редовно, там ще се види, ако има нещо.

# 168
  • София
Рокси,много благодаря 🤗 Успокоение от опит ми беше много нужно.
Току що си видях резултатите на Д димера. Чакам аг да каже,на 9-ти съм при него на контролен,преди месец ме гледа последно на феталната.

Лира, моето АПТТ е на долна граница, но спрямо другите изследвания- д-димер и фибриноген, Сигридов ми спря всичко кръворазреждащо, каза, че опасно съм си разредила кръвта. Вече втора седмица пускам изследвания и чакам д-димер да се качи до 0.5, че май и нагоре е добре за 5-ти месец да стигне и чак тогава ще започна най-ниската доза аспирин. Д-димер до скоро ми беше 0, което той каза, че е опасно. Стойностите за бременни по триместри определено са други. Аз покрай Русев се бях вманиачила с това АПТТ, а май се оказва, че то се влияе от много неща и не е толкова определящо, като чета, не само Сигридов не му се впечатлява и не се води по него. И на мен Русев ми повтаряше като падне под 31 започваш инжекции, започнах ги и д-димер 0, ако ме нападне мечка гризли сега няма да спра да кървя 🙈😂
Пиши като излезе и д-димер и бъди спокойна Simple Smile Нали следиш и кръвоток редовно, там ще се види, ако има нещо.

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 10:01 от Lira81

# 169
Моето АПТТ само пада с някакви стойности 0.0ХХ. Много малко, но всеки път е по-ниско. Днес съм при док да обсъдим нещата че не ми харесва, но пък гледам че казвате че не е важно толкова. Тя и Паскалева не го изследва, но с нея ще се видя чак на 20ти.

# 170
Аз кръвоток започнах да следя в 10гс, оттогава на всеки две седмици. Следих д-димер и фибриноген всеки месец, антиХа към 17гс, аптт ми беше ниско, под референтните стойности за бременни, но д-димер и фибриноген ми бяха в норма, не съм се притеснявала за аптт.

Що се отнася за кърменето - и аз съм с хипофункция на ЩЖ, цедих близо 2м докато бебките се научат да сучат. Еми инат съм. А изкуствените зърна мойте тотално ги подминаваха. Искаха да сучат, ама първо им бяха малки устите, после хапеха, цирк.

Жасминче, и аз мога да се подредя в твоя декемврийски списък, на мойта дата нямаш никой 😂

Дели, дай малко ноу хау как се цедеше и хранеше. Аз чакам да ни изпишат, за да се видим с Ася Демирева вкъщи и да видим какъв е проблемът. Истината е, че аз си усещам, че е в плиткото засукване, моите зърна и позата, в която кърмя. Харесва ми обаче, че всички са оптимисти, че ще засуче, като поотрасне. Ще проявя търпение и инат. Гледам за сега да цедя на всеки два часа и половина и да го слагам на голите си гърди, за да ме усеща. Най-хубавото нещо на света е гушкането на новородено. ❤ На всички желая да стигнат до този момент.

Изключила съм всички нотификейшъни и не вдигам, защото ми е достатъчно емоционално от раждането, проблемите след това и незасукването, за да трябва да се занимавам и с чуждите съвети как да кърмя, как ще го науча на лесното и прочие.

Извинявам се, ако много досаждам, девойки. Накъде да се преместя, не видях линка за групата на родилите, който батмам беше се наела да направо.

# 171
Мизи, радвам се, че си нахъсана и имаш желание да кърмиш. За мен най-удобната поза беше легнала, но като че на по-късен етап. В началото слагах една висока възглавница на колене, върху нея бебето и така кърмех. Идеята е бебето да е на височината на гърдите, а устичката му  на нивото на зърното, за да захапва правилно. А и ръцете не се уморяват толкова. Можех да чета или да съм на компютъра. Ако изпитваш болка, това означава, че не захапва правилно. Трябва зърното и част от ареолата да са в устата му, а устничките му да са обърнати навън, т.е. да ги виждаш. И да го чуваш, че преглъща. Не знам дали обяснявам разбираемо ... дано съм била полезна!

# 172
  • София
Джес, не му обръщай внимание на това аптт, щом д-димер и фибриноген са ок и кръвотока е ок - всичко е наред.

Мизи, докато бях в болницата цедях на 3ч, нощем на 4, общо 7 пъти в денонощието. Мажех с Лансинох след всяко цедене, взех си и по-широки фунии, щот зърната ми големи и се претриваха в малките. Съседката по легло също беше с близнаци, също в неонатология, така че цедяхме и двете, будехме се една друга - лично за мен това беше страхотна подкрепа, защото имаше нощи когато дори не си чувах алармата и заспивах помпайки. В някакъв момент купихме електрическа двойна помпа, че два пъти по-малко време и можеш и да заспиш докато помпаш. Въпреки това малките не наддаваха, така че се принудих да давам успоредно и АМ на някои хранения (там друга сага беше).  След като почнаха да ми ги дават пробвах на гърда - ми не можеха да си отворят добре устите, едната хапеше. Като се прибрахме вкъщи след 3 седмици почнах да цедя по-рядко - не оставаше време, кърмата ми намаля (нормално има регресия на кърмата към 30-40 ден), вече ми беше супер неприятно да цедя, имах колкото за 1 хранене на ден. Междувременно те пораснаха, така че все по-добре засукваха. Едната е много нетърпелива, ако е превъзбудена абсурд да засуче добре, затова й давам докато е сънена или след АМ. Другата си суче хубаво, на нея давам преди АМ. Давам им на всяко хранене и между храненията когато ревнат или са кисели и нервни. В крайна сметка колкото кърма имам, не е като за наяждане, но е за имунитет и успокоение. И Ася Демирева в едно видео казва, че въпросът не е кърма или АМ, може и двете. За позите - в началото можех да ги кърмя само в люлка, една по една. Пробвах тандемно по гръб като морска звезда - е много е трудно с две бебета да се нагласиш. Пробвах тандемно футболна - имам една възглавница която помага много. Като ревнат и двете слагам на футболна без възглавница, много приведена, става, после ме боли гърба. Сутрин понякога придърпвам някоя бебка в леглото и давам легнала на една страна, да поспя още час. Но задължително ми трябва светлина, за да уцелим зърното. И после пак боли гърба от немърдането.

При всички положения мойте бебки, колкото и да са дребни щот недоносени, вече са с координацията и рефлексите на 3м бебе. В началото нямаха сила да сучат. В неонатологията им носех кърма в мои шишета - едната успяваше да дърпа от калмата на Медела - после можеше да смуче, но хапеше, другата ядеше от нормално шише с малка дупка. Шишетата на болницата не съм ползвала, те течаха страшно и ги давеха. Като се прибрахме вкъщи, вече втория месец, все още не ядяха добре от шише, и не можеха да сучат добре, но с времето се научиха.

Иначе Чери добре го е описала, само да допълня - главата на бебето трябва да е леко нагоре, за да засуче добре. На няколко смуквания има едно преглъщане, челюстта трябва да се движи като люлка. Усещането е като гъделичкане, когато засуче добре. Цялата ареола омеква и влиза в устата на бебето, то си я опъва насам натам като се намества.

Дано съм била полезна Flowers Hibiscus

# 173
Дели, страхотно си описала всичко. Мисля, че е полезна информация за всички 💖 Аз също давам кърма+АМ. Кърмата давам първо около 40-50мл и още 80-90мл АМ. Първо давах Аптамил, после минахме на Аптамил и Лактана, защото аптамил го запичаше. И сега сме само на Лактана.

Момичета, Дели дава много полезни съвети като цяло в това число и за тромбофилията. Дори има 2 теми за тромбофилия, които можете да следите, тъй като има полезна информация 💞 Щом си следите кръвните показатели и ходите на доплер и всичко е наред, няма защо да се тревожите. Всичко да е наред и да изкарате прекрасна бременност ви пожелавам аз.

П.С. Рейвче, ако четеш - имам чувството, че ще родиш днес. Отново пожелавам леко и бързо раждане като на Иви 💖

П.С. Дели, забелязах, че съм забравила да напиша 10 и 31 декември също. 😁 Ще включа и теб в списъка.. Най-странното е как ги помня всички, родени декември, а други рожденни дни не мога да запомня

# 174
Оффтопик за декемврийските рождени дни, моята свеки направо се е пищисала от този декември, има 1 син и 2ма племенника декември, а сега и 2те внучета като не забравяме, че това е месеца на Коледа! Пълен банкрут! Grinning

# 175
  • София
Хах, Жасминче, 23 си е само за мен 😂

# 176
Здравейте. Бившото Джули е тук. Да си кажа и аз- 4-ти месец, женка, термин- живот и здраве Май месец. Все още силно параноясана, но нищо ново за мен. Не бях чела от цяла вечност, но днес видях, че много бебета са се пръкнали, родени все от прекрасни мами, та реших да си ви поздравя индивидуално. Бъдете здрави.

# 177
Джулс!?
Честита Sparkling Heart мома. Ехаа, радвам се да те видя сред бременните. С инвитро ли успяхте?

# 178
Джулка, този "май" месец е съдбоносен. Ти ми беше казала, че май ще забременея, а то взе, че ти тогава ще родиш.
🥰🤗

# 179
Да, Мег, наистина така ти бях казвала 😂 когато се тюфкахме и се жалвахме нон-стоп ❤

Filme, с инвитро, втори опит. При мен лесно няма, но важното е че стана. Радвам се и тебе да те видя тук 💓

Общи условия

Активация на акаунт