На път е нашата мечта, а 'Искам бебе' ни събра ! /тема 31/

• 30 292
  • 780
  •   1
Отговори
# 150
Ив, цяло приключение си е било, макар и кратко! 😂 Гушкайте се сега, друго не остава! Чакаме те с разказ за кърмене и чифт наакани памперси Simple Smile
Аз си чакам обаждане от Чачева. Утре ще е седмица от прегледа. А пък, ако не ми се обади какво да мисля не знам. Нали на други казва, че ако всичко е наред не звъни. Но при мен уж има проблем, пък хормоните да са ми толкова добри, че чак да са оправили нещата в полза на по-нисък риск? Ох, не знам. Чакам обаждането й и да пускам Пренатеста. Така съм се настроила.

# 151
Иви, искам да кажа че си много смел човек да хапваш боб преди раждане!! Дано мине бързо чувството за ритнатост от кон и скоро да си в топ форма!

# 152
Ив, честит да ти е Филип Blue Heart Да расте, здрав и палав Relaxed

# 153
Ивиии, честит да е Филип! Жив и здрав да расте и много да ви радва! Бързо възстановяване и адаптиране! Колко хибаво 💙 Имах чувството, че цяла вечност не съм влизала - толкова бързо са се развили нещата. браво! Декемврийчета са дечицата ви, живи и здрави да са ви!
Аз имам много приятели и роднини декември - на 3, 4, 8, 12, 21, 22 и 27 😀 хаха

Браво на момичетата с хубавите новини от прегледите 🌸

Кари88, лека бременност и пухкав финал и на теб пожелавам!

Батмам, благодаря ти за новата тема. Редно е така да продължим. 🌸

# 154
Иви, честито. Бъдете здрави. Разказът ти искрено ме развесели.

# 155
  • София
Момичета,не искам да изтерясвам,ама може ли някой,който е с тромбофилия да сподели как му се струва резултат 29.2 за APTT /Д димер чакам утре/? Другите показатели на кръвна картина са в норма. Просто контрола на 30 дни пускам.
Пия Натаспин сутрин,Аспирин протект вечер. Хетерозигот 5G/4G  и MTHFR съм.
Зная,че има тема, ама първи сте ми вие за споделяне. 😕

# 156
Лиричка, гледам че за втори триместър това са стойностите - 24.2 - 38.1s.
Тоест май си е съвсем наред.

# 157
  • София
Благодаря, Джеси,и аз като се рових уж така пише!А Русев още като бяха стойностите в норма (вече 3 месеца подред),беше писал в коментар ако падне под 31,през ден Фракси или Клексан 0.4....странно. Ще чакам като излезе всичко да видя и аг какво ще каже.

# 158
Момичета,не искам да изтерясвам,ама може ли някой,който е с тромбофилия да сподели как му се струва резултат 29.2 за APTT /Д димер чакам утре/? Другите показатели на кръвна картина са в норма. Просто контрола на 30 дни пускам.
Пия Натаспин сутрин,Аспирин протект вечер. Хетерозигот 5G/4G  и MTHFR съм.
Зная,че има тема, ама първи сте ми вие за споделяне. 😕
Лира, аз съм с твоите мутации и APTT ми е даже една идея под граница - 22.8 при долна 23, с д димер и фибриноген в норма. АГ не е притеснена, въпреки че аз съм малко. Доц. Динева, която работи заедно с Паскалева в НКБ, ми беше казала и написала препоръка (за моите мутации) че APTT не било наложително да се следи защото не било показателно, а е добре да се следят д-димер и фибриноген. Аз съм на аспирин засега. На теб кой и кога ти назначи Натаспин?
Четох и по-рано, че Сигридов също принципно не се притеснява от ниско APTT (ако другите показатели са ок) но и аз не знам къде е истината. При него ще ходя чак в края на месеца, дотогава поне още веднъж ще пусна коагулация и да видим :/

# 159
  • София
Кари,още в началото гинеколога ми и Русев избраха Натаспин и Аспирин.  Един месец бях през ден и Аспирин 75 мг,обаче от ляво не му хареса на аг кръвотока и вдигна на всяка сутрин Натаспин и вечер Аспирин протект. На следващия преглед всичко беше наред,на феталната също потвърди. Дай Боже Д димера утре да излезе в норма.
А при теб с 22.8 дават само Аспирин,така ли?

# 160
Иви, днес как сте с бебока? Гушкате ли се?
Мизи, ти как се справяш с кърменето? Мисля, че беше писала, че си с големи гърди, дори по-големи от моите ми се струва. Та ми е интересно успяваш ли да даваш гърда. При мен някой трябваше да ми натиска гърдата да не му затиска носа и да може да диша.. Беше шоу, та заради това и заради плоските зърна и несправянето със силиконовите зърна минах на помпа и изцеждах повече от необходимото с нея и замразявах. Е, вече нямам така... Ноо консултантката си ме предупреди, че заради хипофункцията на ЩЖ може да ми спре кърмата бързо и да съм готова за това

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 17:28 от Jаsmin

# 161
Кари,още в началото гинеколога ми и Русев избраха Натаспин и Аспирин.  Един месец бях през ден и Аспирин 75 мг,обаче от ляво не му хареса на аг кръвотока и вдигна на всяка сутрин Натаспин и вечер Аспирин протект. На следващия преглед всичко беше наред,на феталната също потвърди. Дай Боже Д димера утре да излезе в норма.
А при теб с 22.8 дават само Аспирин,така ли?
АГ ми даде само Аспирин протект, да (Доц. Динева каза, че няма нужда от нищо, но АГ да прецени ако се наложи) - това беше съвсем в началото, APTT ми беше 27 по спомен, д димер и фибриноген бая ниски, т.е. добре. Сега д димер и фибриноген са ми по средата на реф.стойности,  APTT е паднало - но тя не се притесни, дали защото й казах какво е казала доц. Динева, не знам Sad Аз съм и раничко, 8ма г.с. Лаишки да питам кръвоток кога започва да се следи, след /по време на БХС/ранна ФМ ли?
Утре съм на преглед и ще видим, мисля в понеделник (две седмици от предните резултати) да пусна пак и трите да видим накъде се движат, че ми е притеснено.

# 162
Добре сме Жасминке, яде коластра, сега спи, малко грозниче е ама го чакам да се поопъне. Гушкаме се.
Благодаря отново на всички ви за пожеланията!! Hug

# 163
Иви, днес как сте с бебока? Гушкате ли се?
Мизи, ти как се справяш с кърменето? Мисля, че беше писала, че си с големи гърди, дори по-големи от моите ми се струва. Та ми е интересно успяваш ли да даваш гърда. При мен някой трябваше да ми натиска гърдата да не му затиска носа и да може да диша.. Беше шоу, та заради това и заради плоските зърна и несправянето със силиконовите зърна минах на помпа и изцеждах повече от необходимото с нея и замразявах. Е, вече нямам така... Ноо консултантката си ме предупреди, че заради хипофункцията на ЩЖ може да ми спре кърмата бързо и да съм готова за това

Меко казано в депресия изпаднах. Вчера с консултантката по кърмене засука само с изкуствените зърна. Днес изпаднах в истеричен рев пред педиатърката и тя ми прати старшата сестра от неонатология. Мъчихме се повече от половин час с нея да засуче - първо от моите си зърна, не стана, после с изкуствените засука, но никой не ми дава гаранция, че реално изсуква нещо. Посъветва ме все пак да го слагам на гърда или да цедя, за да не спре кърмата. И аз съм с Хашимото, нямам идея кво ще стане, надявам се справя психически. Преди малко обаче се получи в биологична поза. Ще видя дали ще продължи така.

Надявам се в петък да ни изпишат, за да викна моменталически консултант по кърмене, защото съм убедена, че позата на кърмене не е окей, а искам да знам и дали изсоква изобщо нещо с тия изкуствени зърна.

# 164
Иви, да го нагушкаш и цункаш от нас 👣

Мизи, недей да се поддаваш на депресията. Мисли положително и в никакъв случай не се самообвинявай, защото така депресията се храни.. Всичко ще се нареди, ще видиш! Специалистите с каквото могат помагат. Гледай положително и вярвай, че ще се справите! Нагушкай и цункай и ти малчо от нас 💙

Общи условия

Активация на акаунт