На път е нашата мечта, а 'Искам бебе' ни събра ! /тема 31/

• 30 273
  • 780
  •   1
Отговори
# 135
Ив, ти си герой! Браво, да е здрав, силен и щастлив Филип! Страхотно начало на месеца, наистина! Чакаме подробности!
Тикълс, записват ли вече за януари или ти за декември записа час?
Алесандра, ти си герой! Ако стигнеш до 36 седмица, което ти пожелавам, трябва с медал да излезеш от болницата!!! 🤗

# 136
  • София
Иви, честит син ! People Baby
Да расте здрав и палав. Blue Heart
И дай боже всички от нашата темичка да имат такова бързо раждане. Hands Pray

# 137
Честито бебче, Ив. Нека е жив и здрав Филип и да расте безгрижен и много обичан от мама и тати.
Чакаме те да се включиш с подробности за раждането, но щом пишеш, значи си добре Wink

# 138
Честито Ив! Нека да е най-послушното и весело момче.  Чудно бързо раждане. Чак ме хвана страх. Мислех, че само по филмите става толкова бързо. Аз ще имам 1.30 - 2 часа път до болницата.

# 139
Честито бебче Иви ,да е много здрав и много да ви радва😊

# 140
Честито Иви!. Бъдете живи и здрави! Все така бързо да му се случват нещата. На теб - бързо възстановяване Simple Smile

Направих нова темичка за родените вече бебчета. Някак си тази да си остане за този красив период- бременността. А след като се родият има един куп въпроси. Просто да не се пълни тук темата. Аз лично изпитвам притеснения да споделям, за да не стане като с "Искам бебе". Често стават скандалчета, че вече забременели момичета се подвизават още в очакващата тема. Оставям линк. Който иска да заповяда. Пък ще видим дали ще се развие темичката.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1275761

# 141
Запис и от мен тук, момичета, изчетох написаното досега - много уютно, приятелско и позитивно и се надявам да приемете и мен Simple Smile
С някои от вас се знаем от другата тема, давам кратък "очерк" хаха: на 32, от София, 8ма седмица и умираща от страх след загуба непосредствено преди това. Дано този път се получи...треперя преди всеки преглед и чак ми беше нереално да записвам БХС/генетичен тест. Ще видим какво ще стане. Успех на всички!

Edit: и тук честито, ivied! Здрави да сте и ти и бебче!

# 142
Ейй, Ив! Ще ти пиша на лични да се посмееш малко 😆

Честит да е Филип!!! Бързак ни е той 🤗
Целувки от Анастасия.

# 143
  • София
Ив,честито 🥰 И добре дошъл на Филип🤗 Здрави и много щастливи бъдете!
Тикълс,чудесни новини! Леко и спокойно да е напред ❤❤❤
Кари,успех до пухкаво вързопче Simple Smile

# 144
Айде, Ивче, честит да е Филип, докато отворя темата, то ти си родила, че даже не можах леко раждане да пожелая. Не само, че са адаши с моя мишок, ми и през ден ❤ Браво, мамче, възстановявай се бързо, а малкият нека расте щастлив!

Алесандра, 34-36 не е чак толкова зле. Особено пък 36 г.с. си е съвсем доносено бебе. Така че наслука, дано всичко върви по мед и масло.

# 145
Честит Филип, Мизи! Blue Heart
Честит Филип, Иви! Blue Heart
Нека растат здрави и силни юнаци! Прекрасно име сте им дали, много го харесвам Yellow Heart

Момичета, извинявам се ако съм досадила на някоя от вас с мой коментар или с присъствие. Simple Smile казвам го по повод на другата тема. батмам е права че това трябва да си остане темата на бременните  Simple Smile

Хубава вечер Flowers Hibiscus

Последна редакция: вт, 01 дек 2020, 22:24 от Peoney

# 146
Момичета благодаря ви от сърце за пожеланията! Още съм малко зашаматена от емоцията, всичко стана толкова бързо! Но се чуствам отлично, надявам се и бебе да е добре. Утре ще напиша пътепис как протече, надявам се да е интересно и полезно, беше си екшън! 🤪
Стискайте ми палци утре да се съберем бързо с бебчо, а аз се извинявам, чя някой и друг ден няма да ви следя изкъсо, но ще влизам да проверявам за добри новини! Green Heart

# 147
Peoney как изобщо ти хрумна такова нещо? Та нали и на нас ни предстои. На някой съвсем скоро... Няма такова нещо като досаждане от която и да е, не само от теб!

# 148
  • София
Иви, честит младеж и на теб! Здрави и щастливи да сте Flowers Hibiscus

Алесандра, това за фиброзната тъкан не го взимай за чиста монета. И мен така ме беше наплашил - фиброзна тъкан, не може да се имплантира ембриона, после правих хистероскопия при Калчев - никаква фиброзна тъкан не видя. Цели два ембриона износих. Flowers Hibiscus

# 149
Добро утро момичета, макар че на мен не ми е много добро щото ми се падна хъркаща съквартирантка с ревящо бебе, та не видях много сън. И долу взе да си ме наболява, бях забравила приятното чуство, сякаш ме е ритал кон! Ама ще мине бързо! Завърших мемоарите от вчера, но ще ги сложа в скрит текст, нищо страшно няма , някоя и друга гнусотийка, но си е искрено и лично, та за всеки случай! А и е дълго!
Скрит текст:
Започвам с това, че по стара традиция се натъпках мощно на обяд, както първото раждане със спагети, сега с боб! После ще се разбере защо споменавам! 😁 аз от поне седмица се раздавам колкото мога правя упражнения, йога, разходки и тн споменах ви. И днес така, на топката за раждане цяла сутрин(върши чудеса), хапнах и се обувам за разходка, попритиснах се знаете как е зор с корема, чу се някакъв особен звук сякаш гума се отърка в друга гума и лек дискомфорт. Спрях за момент, викам си дали са водите, ама с първото се чу пук затова се дообух, станах и след 2 крачки тръгна малко вода, седнах веднага на веце айде още, събрах в шепа, ясна работата. Зарадвах се, защото и първото раждане започна така и знаех, че имам време да се изкъпя и оправя спокойно и ММ да си дойде от работа. Звъннах на док и на ММ да си идва,  13:45 това, в 14:45 бях в болницата, преглед (беше гадничко) 3см разкритие, шийка 80%, бря без никакви болки, клизма, документи и като ви писах в 15:45 вече бях в предродилна, на тонове с леки болки на  10-5мин нещо такова. Сложиха ми окситоцина система и уау за полвин час контракциите станаха на 2мин започнаха да си болят стабилно, доктора вика абе ти пак тука ме юркаш и първия път бързо ма сега, добре че си отмених часа за зъболекар в 16:30 дето го чакам от пролетта! 😂
Добре че беше звъннал на анестезиоложката и 16:30 като ме чу че хленча вече на всяка минута ме пребърка и вика айде на магарето тя главата се вижда 😳 мене вече яко си ме болеше и само чаках упойката. Биха ми я, драстично намаля болката, напънах веднъж, напънах втори път и третия път доктора вика айде сега го раждаш ще помогна и аз, натисна ми корема и като чух акушерката да вика тука малко се разкъсва ще резна отворих очи, защото ММ ми беше казал от първото раждане, че щом ме е резнала бебето е изскочило. И така 16:44 видях го как го вадят, как проплака, показаха ми пишле, общо взето бях много по в час този път! С дъщеря ми уви ми е като на сън всичко, въпреки че и там стана бързо, ме боля 2-3 часа и напъвах час и нещо с една почивка. А сега...
Иначе доктора беше много доволен, каза, че всичко е минало перфектно. Избъзика ме, че само съм измъцала 2 пъти и съм родила. Вика ти кво, звънна ми и отскочи замалко само да родиш. Забавно му беше ма сигурно се е и радвал човека, че е минало бързо. Той е много внимателен и грижовен. Държеше ми ръката за кураж, успокояваше ме, че упойката идва и забравям за болката. И с първото раждане виждах как искрено му е кофти колко ме боли. Като му поисках марля с вода за устата веднага се разтича. Отдавам бързината на това, че беше второ раждане, скоро след първото. Тялото помни явно.
Колкото до мен самата, като ме напъна силната болка малко повърнах, и въпреки клизмата си поизцапах и пеленката отдолу 😬 доктора вика, а ти си похапнала и аз...ами обядвах 😂
Ама вече не ми беше забавно де. За щастие ме боля кратко като времетраене и за разлика от първото раждане имаше отчетлива разлика между контракциите, в които отдъхвах. Първият път някак ме болеше почти непрекъснато, обаче това е доста индивидуално и масово жените си ги боли на контракции и после почивка.
Пробвах техники на дишане обаче накрая просто си дишах както на мен ми беше добре, плитко за контракция и дълбоко при паузите. Също така като ме залееше болката сякаш усещах отдолу как се разтварям, оставях се на болката колкото и абсурдно да звучи и си представях как бебето излиза. И не след дълго с контракцията усещах и напъни, горе долу тогава доктора ме подкара към магарето. Ами дано не изпускам нещо интересно, само ще кажа раждайте вторите, става много бързо! 😁

Общи условия

Активация на акаунт