На път е нашата мечта, а 'Искам бебе' ни събра ! /тема 31/

• 30 306
  • 780
  •   1
Отговори
# 585
Момичета , страхотна тема сте захванали ...
Аз да кажа за мен ... преживях най-лошото нещо през бременността - загубих баща си ... получих тромб , заради който лежах в болница и прекарах почти цялата Б на легнала и на инжекции . Отделно имах някои други типични проблеми . ММ все ме питаше как издържам и тежи ли ми ... винаги отговора е бил един и същ ... всичко ще изтърпя само бебето да е добре 💙 не съжалявам за нито един миг от бременността , колкото и трудно да ми беше ❤

Наистина е вълшебен период , който вече ми липсва 👼

# 586
Кари аз съм с нулева отрицателна (цял живот съм си мислела, че съм с положителна, понеже мама така ми е казвала, е да ама не). Теста ми за антитела е негативен. Доколкото четох веднага след раждането трябва да се постави някаква инжекция. Само не разбрах гледат ли бебето с каква група е (ММ е положителна). Ако другите имат повече информация и мен ме интересува. Преди Б не бях и чувала за това нещо.
Също видях в майчиния ми паспорт (в Германия така се казва, има лепенки вътре за всички изследвания) видях, че има предвидени още 2 контроли на антителата. Но то си трябва висше да разбереш всичките им съкращения, така че не съм сигурна кога се правят.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 11:15 от Найсна*Knysna

# 587

Тикълс и аз имам същото картонче и ще правя тази в 20-22ра при Сигридов. Но понеже се следя в Надежда, се чудя дали да не направя и там, ще видя. Ти в Надежда ли се следиш?
В Надежда се следя с разширения пакет, но проследяващият ме доктор не е имал претенции къде да си правя допълнителните прегледи, освен това със Сигридов много мелят брашно. Blush

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 13:28 от Tickles

# 588
Аз съм отрицателна и следя антителата. При първа бременност не е проблем. Ако обаче първото дете е с положителен резус фактор, се бие инжекция май до 72 часа след раждането. Моето първото е с положителен и ми биха инжекцията. Сега пак ги следим, но нямам антитела и всичко е нормално за момента 😊
По въпроса за наслаждаването, и аз първия път бях с много лека бременност и се наслаждавай на всеки момент на максимум, струваше ми се, че жените, които твърде много се тревожат и оплакват, са твърде негативно настроени и мрънкат излишно. С втората бременност след двете загуби, с пиенето на допълнителен прогестерон от самото начало, с малко дете в много активна възраст, по-тежко протичаща бременност с гадене до седми месец, повече качени килограми и като цяло уж пак не е тежка и проблемна, но доста по-зле от първата, умората се натрупва, притесненията и неразположенията също и някак... Ами не мога да се насладя наистина. Толкова желана бременност, толкова сълзи изплаках с тези биохимични, нито за миг не съм спирала да бъда щастлива, че това бебе получи шанс да се роди... И все пак се чувствам ужасно физически и не мога и не мога да се насладя на този период. Опитвах се, дадох всичко от себе си, но и сега като остават две седмици до раждането, само си мисля как трябва да издържа още малко само и бебо ще е навън и ще приключа с бременностите и ражданията завинаги. Опитах се да подходя положително и този път, имах очаквания за същата бременност като първата, обаче твърде много фактори се натрупаха, които ми попречиха. Поне със самото бебе всичко винаги е било наред по прегледите, та не съм имала толкова за какво да се тормозя освен дежурните неща от преглед до преглед.

# 589
Кари, не съм сигурна за тези анти-тела, но аз съм с отриц. резус, и направиха изследване на беба, за да видят тя с каква група е. Оказа се, че е положителна и ще ми слагат инжекция в 28-ма седмица, ако не се лъжа. След раждането също. Успех 💓
И аз се сблъсках с проблеми- освен татко, който беше много зле в болница с Ковид и страховете за Даун преди това, сега се стигна до изследвания за съсиреци в организма. В момента преминавам през рентгени и сканове, които 2 седмици се опитах да избегна, заради облъчването- така се тества в ЮК. Много четох, говорих с кого ли не, бг хематолог също, но реших да действам, защото един евентуален съсирек, би бил фатален и за двете ни. Назначиха ми клексан за превенция, докато има яснота.
През цялото време успях да запазя вътрешно спокойствие. Не знам как, защото едва ли има по-голяма параноя от мен и вечно съм във филм. Тази бременност я чаках почти 3 год. и минах през не малко мизерии и трудности. За мен да бъда бременна сега, е дар от Бога. Все още не го осъзнавам напълно, едновременно инстинктът за самохранение е на пълни обороти и правя всичко по силите си, за да запазя това чудо, растящо вътре в мен.
Разбирам страховете и несигурността на всички. И аз ги изпитвам, въпреки че ми се иска изцяло да се насладя на това прекрасно приключение. Както казва Тикълс- всички сме различни, всички реагираме и преживяваме нещата по своему. Никой не може да усети това, което е вътре в нас. А и тези неспирни локдауни и болести, хич не помагат.
Та, правете, каквото смятате за правилно и се пазете. Всичко останало е Божа работа. И вътрешно вярвайте в положителния край- ако можете!

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 14:27 от Carambaa

# 590
Благодаря, момичета. Аз съм с отрицателен резус фактор, но и с предишна загуба, при която ми сложиха анти-д гама глобулин, защото и при аборти се слага. Сега трябва да се изследвам за антитела и се надявам да нямам, защото ако има, реално няма лечение, а трябва да се мониторира всичко под микроскоп, защото има риск за бебето и то не малък. Та...се надявам да нямам анти тела.
Карамба, направили са изследване на бебето ли - в коя седмица ако помниш и кръвен тест ли беше? При мен ще се пуснат антителата и ако се окаже, че нямам, не знам дали профилактично слагат инжекцията или гледат дали плодът е с положителен фактор или не...

# 591
Kari, към 10-11 седмица още. В Англия ги правят тогава и ако излезе, че майката е отриц. резус, изследват след това и бебето- с кръвен тест. Не знам точно какво е наименованието на това изследване, може би е по-друго от това в БГ

# 592
Кари, щом са ти били анти Д би трябвало да няма проблем, или поне е наистина много малко вероятно. На мен не са изследвали кръвната група на бебето, само профилактично се следят антителата, но не се тревожа особено, защото знам, че ми е поставено каквото трябва след първото раждане именно за да няма проблеми след това. Всичко ще бъде наред 🤗

# 593
Мери, съжалявам за загубата на баща ти.
А как разбра, че имаш образуван тромб? Видя се на ехограф в матката, или е някъде на друго място? Като "горд притежател" на фактор V Лайден тромбозите са най-големия ми страх в момента. И при евентуален ковид, и при чаканата бременност.

# 594
  • София
Здравейте момичета, вчера 11.01. В 05.54 сутринта На бял свят се появи моето малко чудо Андрей (3 дни преди термин) 3600гр 51см. Blue Heart Раждането бе трудно около 10 часа общо , но всичко си заслужаваше като го видях. Вчера цял ден бях много зле. Очите ми целите са в кръвоизливи като невестата на Дракула съм Joy Единственото по-трудно е че още не са ми го дали и ми е мн мъчно- в кувиоз е мъничкият че трудно се адаптирал като излезнал, имале увеличена тимусна жлеза, която после си се сви, после всичко се нормализира уж и всичко е наред сега... днес сутринта трябваше да ми го дадат, сега пък ми казаха следобеда и вече ме хваща нервата. TriumphИначе щастието е безмерно- не мога да повярвам... Толкова искам да го гушна.
По темата - и аз много треперих по време на моята бременност - толкова я чаках, та по-добре наистина допълнителен преглед/изследване - важното е да ти е спокойно- никой освен теб не знае какво ти е на душата.
За отрицателния фактор - щом Kari са ти били глобулина преди вярвам че няма дс има проблем. Тук наистина се пускат 3 пъти антитела по време на бременността, ии вече се делят на 2 школи лекарите дали в 28ма седмица профилактично да се бие инжекция и след това след раждането или само след раждането при потвърждаване на положителен резус фактор при бебето до 72 часа.
arven стискам палци да са ти на късмет от сърце. Прегръщам те и успех! Hug

# 595
Анимор, поздравления!! Мама и бебе- герои!!! Бъдете здрави и се наслждавайте един на друг. Дано ви изпишат бързо 💙💙💙

# 596
Анимор, честит Андрей! Трудно е излязло човечето, но нека всичко да ви върви по вода от тук нататък! Бързо възстановяване на теб и дано скоро се гушкате колкото искате! People Baby Misc Baby Bottle

# 597
Анимор, честито слънчице! Да е жив и здрав Андрей и много да ви радва! 💙👣
Бързо възстановяване на теб! Целувки от нас 😘

# 598
Добре дошъл, Андрей! Нека е здрав, силен и щастлив! На теб бързо възстановяване! Съвсем скоро ще го гушнеш, сега си почини! Страхотна новина! Кафето сега ми е по-сладко! ❤

# 599
Animor да Ви е честит Андрей, да расте много здрав, щастлив, да има безгрижно детство и да бъде вашата гордост! Бързо възстановяване ии най - скорошна среща Hug

Общи условия

Активация на акаунт