На път е нашата мечта, а 'Искам бебе' ни събра ! /тема 31/

• 29 903
  • 780
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря ви за пожеланията и позитивната енергия, момичета!
Мм ми донесе днес едно спрейче, надявам се да облекчи. Не ми е тъпо толкова от болката, а от това, че не мога да гушна малкия като хората и да заемем нормална поза за кърмене.. :/ забива нос в гърдата, засуква само зърното и ме боли. Надявам се като се приберем да съм по-адекватна и да се справим.

# 661
Далия, легни с бебето до теб на леглото и така опитай няколко пъти. Стисни леко ареолата да му се събере по-лесно в устата.

Между другото мен както и да ме захапваше, в каквито и пози да пробвахме, и със силиконови протектори за зърна и с мазане с лансинох така и не спря да ме боли. Чак ревях от болка. Като започнах да цедя и да ѝ давам кърмата преди АМ ми светна. Сега ѝ давам да суче за успокоение, макар да имам 5-10 мл кърма върши работа. Пак има лека болка, но не е като в началото.

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 21:23 от fillme

# 662
  • София
При нас в началото голямата хапеше, а малката не можеше да си отвори достатъчно устата, за да захапе ареолата. Постепенно се научиха. Важното е докато се научат, да стимулираш млякото на 3ч, за да не намалее кърмата. При нас отне доста време, защото бяха недоносени и трябваше да пораснат.

# 663
Далия, честита радост! Да е жив и здрав малкия мъж, да расте много обичан и щастлив! На теб много бързо възстановяване! Hug

Да си призная, то хич не е смешно и много добре знам какво е, ама то горките сме подмиване, шевове, болежки, всички скрупули и притеснения падат покрай раждането. С момичетата в болниците толкова куриозни ситуации сме имали покрай тия следродилни неразположения, хем ти е смешно, хем те боли. Незабравимо GrinningGrinningGrinning

# 664
Мен ме боля при кърмене до 4-я месец ... имах и вазоспазми.. уж всичко беше наред , правих консултация с Хедра, тогава тя ми обясни, че зърната са ми много големи за неговата уста и докато не порасне малко той все ще ме боли... е, като стана на 4 месеца се оправиха нещата .. то ни с плоски яко, ни със щръкнали.. 🤣

Мен след раждане най-много ме боляха хемороидите. Нямах никви разкъсвани и вътрешни шевове, външно нямах, а беше някак лепена епизиотомията - 2 см.. но хемороидите .. Боже 😱😰 ... там бях цъфнала като роза 😬 ...

Ех... въпреки всичко тея първи моменти с бебето са толкова, толкова , толкова сладки 💙💙💙 Моето момче е вече на 10м , а сякаш вчера беше Март и се роди... 😳

Сърцето ми иска още едно бебе, но разума ми ме връща на земята.. 🤣🤣🤣

# 665
+1 за смрадлика след всяко пиш + цикатридината макар че тоя път слабо я ползвах ама пак мина бързо всичко със смрадликата. За оттока и компрес с реванол мн облекчава и бързо минава по препоръка на доктора.
За кърменето Далия наистина стимулирай на първо място, всичко може да се подреди с времето, бебето е малко и малко шашнато и то, но с всеки ден се учи въпросът е обаче да не изпускаш стимулацията тия първи дни и часове.
Иначе на мен ми помага да отвори уста като му бутна главата назад по челото все едно да го отдалеча от гърдата и то зейва и аз с другата ръка бутах навътре цицата. Болката в първия момент е нормална за зърната но трябва да отмине до минута ако е захапало добре. А до седмица съвсем да спре да боли. И да у дома е по спокойно, но ако имаш драма със засуквато потърси консултант, че кърменето се проваля основно на тази стъпка. Hands V

# 666
Съгласна съм напълно с Ivied относно кърменето! Filmme също е показала добре вариантите за позите легнала, докато отмине болката. За цикатридина - и на мен ми е в мисления списък за болницата. Да, в началото не е лесно, но за десетина дни упоритост всичко си идва на мястото. При мен например не е имало вариант да не кърмя. Нито имах шишета, нито АМ вкъщи и в готовност така да се каже, защото тези неща изкушават. Просто трябва малко увереност, че правиш нещата както трябва и друг вариант за твоето бебе няма. Доверяваш се на инстинктите - твоите и на бебето и нещата се случват. Simple Smile
Аз пък цъфнах тази сутрин с херпес на устата. Имам ацикловир, но не знам дари мога да мажа. Много е неприятно. На онези притеснения с Даун не излезе, сега от какво не знам...

# 667
Момичета, много полезни съвети давате, ще трябва да почна да си водя записки, че в главата ми е една каша от информация Grinning

Чери, аз имах херпес и ми каза АГ, че ацикловир е ок да ползвам. Погледни и листовката все пак. Иначе аз докато го купя ми мина, мажех се с масло от чаено дърво, не знам дали то е помогнало.

На мен ми излязоха резултатите от теста за Даум и всичко е ок. И със сигурност е момиче Heartpulse иначе питах за инжекциите за отрицателен резус фактур, тук се бият 2, една 28ма седмица, една при раждане. Имало и някакъв нов метод да определят на бебето крувната група, оше от 12 седмица. Обаче струва 150 евро и се чудя. Ако излезе положителна пак трябва са се бият инжекциите. На тези от вас, които са си били, добре ли ви понесоха?

# 668
Найсна, на мен ми слагаха септември след загубата и абразио. Нищо особено не е, мускулна инжекция (извън болницата ми я биха, че трябваше първо да я намеря). Доколкото знам няма странични ефекти, и при мен нямаше - най-много да те наболва за ден дупето Simple Smile

# 669
Найсна, до колкото знам се прави изследване тип пренатест и за резуса на бебето. Ако ти си отрицателна а то е положително трябва да се бие със сигурност.

# 670
Хопа-тропа, ей ме и мен тука ! Ей тая тема чаках да се заразпиша Grinning
Първо, честито момченце ,Далия Heart Да расте здраво и щастливо и скоро да сте си у дома всички заедно !

Аз съм 6+6 днес, а от 6+2 се започна с гадене по цял ден  и повръщане тук-там. Взех си капки вомитосхил и много помогнаха, направо не повярвах. Отделно решава че рязко ще почне да ми стърже стомаха на глад чак като киселини и трябва да стана включително през нощта да набутам нещо в устата тип 2 залъка тесто/хляб/квото има, че да се кротна и си лягам. Нещо като Асен Блатечки и хладилника Grinning Лошото е , че нямам апетит и почти нищо не ми се яде или ми се сгажда като си помисля за храна, но се прежалвам де, ям си и си кютам.
След като на 12ти видяхме пулса при Сигридов, днес ми излязоха всичките изследвания назначени от него и си записах час за 29ти пак да се видим. За сега според него всичко изглежда добре, а фраксипарина го продължаваме, защото кръвтока на матката и Миньончето изглеждал перфектен. Така, че, явно терапията, която почнах на своя глава е била необходима и дава добри резулати. До тук с "ти нямаш тромбофилия и 4г/4г не изисква тарапия". Все пак. изгледала съм Анатомията на грей над 3 пъти цялостно, плюс др Хаус, Спешно отделение, от скоро и Добрия доктор. Имам си аз една специализация Основи на коагулацията, па нека не ми я признават в България ! Grinning

# 671
Хайде бе Локо! Добре дошла! Откога те чакаме!
Да си седиш тук до септември (нали тогава се пада) и да избухнеш с едно малко локофенче!

# 672
Локо, добре дошла! Време беше 💙

# 673
  • София
локче Heart
Най-чаканата. Heart

# 674
Локооо Tada Време беше! Сега да е лека и спокойна до термин. На мен прилошаването ми се размина и не мога да дам съвет, но и то ще мине. Много се радвам за теб!

Общи условия

Активация на акаунт