Коледата Наближава, ЮНСКОТО Тумбаче Пола си Издава (Тема 3 - 2021)

• 40 897
  • 727
  •   1
Отговори
# 210
Smurfie, и неинвазивният тест и БХС са по твое желание защото ти си ги плащаш. Може да направиш и двете, може да не правиш нито едното.

# 211
Ще споделите ли какво представлява да усетиш бебето. Просто ми е любопитно какво е чувството. Аз освен леки болки в корема друго не усещам последно време Confused И някакво много странно като схващане ниско долу, все едно ми се е схванало нещо. Добре че поне е за кратко и отминава.
А на преглед съм чак на 14ти..

# 212
Ние днес пуснахме неинвазивен тест. Докторът ми каза, че няма смисъл от БХС, щом правим тест. Иначе засега всичко е наред с бебче и съм много щастлива. Днес си го видях след 5 седмици чакане ❤❤❤
Сега чакам резултата от теста и се моля всичко да е наред!
И за всички нас! ❤

# 213
Ще споделите ли какво представлява да усетиш бебето. Просто ми е любопитно какво е чувството. Аз освен леки болки в корема друго не усещам последно време Confused И някакво много странно като схващане ниско долу, все едно ми се е схванало нещо. Добре че поне е за кратко и отминава.
А на преглед съм чак на 14ти..

Аз понякога го усещам ниско долу в корема като подутина 😄даже бих казала като "топче", което се издува и ми опъва кожата. Мъжът ми също потвърди, че видимо си личи, когато се издуе. Тъй като ми е първа бременност, не очаквах да го усетя толкова рано. Много е странно, но приятно.

# 214
  • Германия
Като пукане се усеща в началото, прилича на газове може би, не мога да опиша точно. Бълбукане. То сега е само няколко грама, вече като почне наистина да рита става весело. Аз макар 3 бременност, още не мога да кажа, че го усещам, по-скоро ми се иска, 13+2 г.с.
Стискам палци за добри резултати на прегледи и тестове.

# 215
Първите 2 пъти беше 1 побутване и край. След това все едно пеперуда размахва криле за няколко секунди. А вчера си го усетих супер отчетливо няколко пъти, първо пърхаше, след това все едно нещо се превъртя доста усезаемо.
Янче, браво че всичко е наред и теста ще е супер, ще видиш!

# 216
Аз усещам необичайно гъделичкане. Много ми се иска да е бебето и да го усещам, но малко се съмнявам толкова рано, освен това съм с предна плацента. А за бутане и издуване съвсем ми се вижда рано, те са много малки грамчета бебчовците още, но кой знае, може и те да са. Ще дойде момент, в който няма да има съмнение Blush

# 217
Здравейте момичета🎈 нова съм в темата и искам да се запиша при вас💖 терминът ми е на 21 юни, все още не знам пола на бебчо. На всички пожелавам една лека бременноси, която да ви донесе само положителни емоции от преживяното и нека всичко да ви е наред❤
Здравейте, и аз да се запиша с термин 07.06.2021, потвърден мъжки пол след хорионна биопсия в 11 и 3 гест.седм. Вече съм 12 и 4 гест.седм. От другата седмица почвам женската консултация! Някой в Надежда? Видях нещо за фейсбук група? Моля да споделите Simple Smile
Здрасти, аз ходя на прегледи в надежда 💖

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 10:11 от AnMary

# 218
При кой се следите? Коя седмица?

Здравейте, и аз да се запиша с термин 07.06.2021, потвърден мъжки пол след хорионна биопсия в 11 и 3 гест.седм. Вече съм 12 и 4 гест.седм. От другата седмица почвам женската консултация! Някой в Надежда? Видях нещо за фейсбук група? Моля да споделите Simple Smile
Здрасти, аз ходя на прегледи в надежда 💖

# 219
На някой да са му открили хематома? .. аз се връщан от преглед и бебчо расте, но и хематом също Sad

# 220
Ох аз да се оплача снощи получих някакво бяло зацапвани сутринта беше станало като извара и веднага на док да видим дали всичко е наред и се оказа гъбична инфекция малко ме успокой че доста често се случвало при бременни и даже си го носели до края даде ми свещички Gyno-Pevaril 3 Бр са всяка вечер по 1 да слагам но в повечето случай изчезват за малко и после отново се получават някой имал ли е проблем с тези гадинки доста е неприятно съжалявам запзългия пост.
По време на бременност не ми се е случвало, но преди 3 години имах едни кошмарни 6 месеца, в които некадърни или по-точно не достатъчно загрижени лекари не ми помогнаха, което ми коства много дискомфорт, нерви и пари. След 4 сменени лекаря, най-после попаднах на кадърен човек, който ме оправи за 2 седмици.
Та, моят опит, в никакъв случай не приемай лекарства БЕЗ изследване, да се види каква е гъбичката и към какво е чувствителна. Защото можеш да си слагаш глобули ей така на вятъра. След като имаш изследването, правилните глобули плюс крем за външно приложение. Строга дезинфекция на бельо и хавлии. Има си дезифектанти за пране, слагат се в пералнята вместо омекотител. И недей се доверява на "много жени си ги имат, ходят си с тях" , да ходят, като не ги лекуват коректно. Също партньора ти трябва да има назначено лечение, ако сте имали контакт без предпазни средства ✌️

# 221
Не мога да съм на 100 про сигурна, защото наистина е суупер рано, но усещам като пърхане, като много леки крампи и не е нон стоп. Примерно, като седна на стол и леко се наведа напред го усещам най-много. Вечер като легна на една страна също. Но такива изпъквания нямам.
За БХС също смятам, че щом си пуснала неинвазивен тест, няма много смисъл от него.

# 222
Колко много сте изписали . Аз съм доста заета покрай малкия и други задачки и затова не съм писала скоро .
Аз съм добре като цяло имам леки спазми ,но и кафявото и на моменти розово течение продължава . Днес се чухме с акушерката и ми каза , че каквото и да е течение не е нормално и ще ми назначи пак ехограф . Надявам се всичко да е наред защото се притесних .. 
Освен това разговора беше доста напрягащ и ми е интересно вашето мнение по два въпроса .
  Първо направо ме притиска да се ваксинирам за грип и за магарешка кашлица . Не толкова грип колкото магарешката . Точните и думи бяха - знаеш ли защо пиеш фолиева киселина ? Зада предпазиш бебето от проблеми при развитието на нервната система , а защо не искаш да го предпазиш от магарешка к.  ? ...... колко е опасно и как няма имунитет като се роди . При което ме накара да се чувствам все едно искам да навредя на бебето си . А аз съм против ваксини по време на бременност .

Второ по всякакъв начин ме убеждава да родя естествено , без значение че преди две години сина ми се наложи да се роди секцио .  Ще се свързват пак с мен да ми обясняват за рисковете от втора операция .

Та днес се чувствам като ужасна майка ...
Какво мислите за ваксините по време на бременност и нормално раждане след секцио ?

# 223
Момичета, благодаря ви много! Успокоих се!
Renata85 аз лично не бих сложила ваксина по време на бременност. Кажи им, че като родиш ще се ваксинираш.
За естественото раждане след секцио не мога да дам мнение, но ти стискам палци нещата да се случат както искаш.
И изобщо не им давай да ти вменят някаква вина.

# 224
Какво мислите за ваксините по време на бременност и нормално раждане след секцио ?

Хич не им оставям поле да ми говорят глупости 😁 Засипвам ги с информация и изобщо не знаят как да реагират, усещат се, че явно не съм слязла от палмите току що и престават.
За whooping cough винаги отговарям едно и също: че като дете съм ваксинирана и имам анти тела. Казвам, че в моята страна е била задължителна.
Второ - до преди 2г. я водеха още в тестов период тая ваксина, не знам сега как е. Трето - от хилядите родени деца в Юк, годишно умират само около 400 след раждането заради магарешка. И по тоя повод да си бия ваксина?! Цъ.

Относно секциото - напълно подкрепям, почти съм убедена, че ти е правено по метода vbac, виж си дисчардж бележките от болницата.
Аз моите точно вчера ги преглеждах, защото ще ги нося за ФМ.

Аз лично вече говорих за доброволно секцио и за сега минах с "don't blame you", мисля, че ще ми върже без проблем този път.

Общи условия

Активация на акаунт