Коледата Наближава, ЮНСКОТО Тумбаче Пола си Издава (Тема 3 - 2021)

• 40 681
  • 727
  •   1
Отговори
# 405
На мен др Калчев и доц Димитрова ми казаха че препоръчват пренатест (или еквивалент) само ако на БХС има проблем. Правих БХС няколко пъти и нямам завишени рискове и лекарите казаха че няма нужда от пренатест. Никой не ми е предлагал или бутал в лицето. Това е странно.
От друга страна и ми е втора бременност и първата при БХС също нямаше хромозомни проблеми и казаха че до 35 години това дори е показателно и още преди сегашните БХС казаха че няма да излезе нищо притеснително и да не го мисля.

Иначе ако ми го бяха препоръчали щях да го направя за собствено успокоение. Имайте в предвид че има много видове днк тестове и сме свободни да изберем кой точно. Няма как всички лекари да взимат % от всичките видове тестове.

# 406
Аз в началото на бременността обиколих доста доктори, абсолютно никой не е отворил дума да правя пренатален тест, въпреки възрастта ми - 39. Казаха, че като направим скрининга, ако има някакъв проблем, тогава мога да се замисля за такъв тест. Въпреки това аз си бях решила, че ще го направя за мое спокойствие и като занесох резултати ми казаха, че не е имало смисъл, защото и на прегледа се вижда, че всичко е наред. Никой никога не ми е рекламирал тестовете, и реклама не ми е попадала. Аз не съжалявам, че го направих. Изпатила съм си сериозно от докторска грешка и предпочитам да се презастраховам.

tido, интересно, само мен не пожелаха да ме запишат, хем бях на място. Остава да направя целия куп изследвания и да не мога да се вредя после за час. За хранене изобщо не сме говорили нищо, въпреки, че в момента имам доста излишни килограми и очаквах да засегнем тази тема. Thinking

# 407
Аз в началото на бременността обиколих доста доктори, абсолютно никой не е отворил дума да правя пренатален тест, въпреки възрастта ми - 39. Казаха, че като направим скрининга, ако има някакъв проблем, тогава мога да се замисля за такъв тест. Въпреки това аз си бях решила, че ще го направя за мое спокойствие и като занесох резултати ми казаха, че не е имало смисъл, защото и на прегледа се вижда, че всичко е наред. Никой никога не ми е рекламирал тестовете, и реклама не ми е попадала. Аз не съжалявам, че го направих. Изпатила съм си сериозно от докторска грешка и предпочитам да се презастраховам.

tido, интересно, само мен не пожелаха да ме запишат, хем бях на място. Остава да направя целия куп изследвания и да не мога да се вредя после за час. За хранене изобщо не сме говорили нищо, въпреки, че в момента имам доста излишни килограми и очаквах да засегнем тази тема. Thinking
Тикълс, на мен ми препоръча противовъзпалително хранене, защото според него този спазъм в маточните артерии може да е на имунологична основа. Целта е по този начин да намаля възпалителните процеси в организма и да избегна автоимунно заболяване. Отделно, тъй като имам инсулинова резистентност ме посъветва да направя консултация с доктор Бояджиева в неговия център и записах час за другата седмица, за да видим дали има как безопасно да спра приема на метфогама, която приемам в момента. Ако също бавничко през последната година две понатрупах някакви килограми при консултация с доцент Катя Тодорова тя каза, че това се дължи на метаболитни проблеми. Ще пиша след като мина консултацията с доктор Бояджиева дали съм доволна и може и ти да се консултираш с нея.

# 408
Sheli2005, не, нищо в посока кръвотока не ми каза, мен в друга посока ме засили Simple Smile ... аз съм относително спокойна - неговата работа е да мисли за най-лошия сценарий и да те наплаши достатъчно, за да те накара да си промениш вредните навици и да започнеш да се храниш здравословно, да се движиш и да пиеш много вода... Наистина има полза от тези неща, но не мисля, че ако изядеш едно парче торта ще повлияеш драматично на събитията. Аз вярвам, че всяка крайност не е полезна за организма и е важно да се вглеждаш в себе си, организма сам ти подсказва от какво има нужда... Но в балансирано количество. Вярвам, че и при двете ни нещата ще се подобрят. Flowers Four Leaf Clover
За д-р Бояджиева, аз тази седмица и изпратих изследванията ми на щитовидната, онлайн за коментар, много мила и подробна. Спестих си едно разкарване, че с детето ми е много трудно да ходя по лекари.

bl00dflowerz, при БХС и ранната фетална се разглеждат различни неща, които са видими в съответния период, аз ще ходя в 18г.с. и имам правен БХС.
Колкото повече информация даваш на лекарите, толкова по-полезни и точни могат да бъдат в преценката си. Flowers Four Leaf Clover

Tickles, аз на място забравих да питам за следващ час, според мен си зависи на кой попаднеш. За килограмите и при мен има едни излишни 10, но нищо не ми каза за тях - препоръча ми ленено олио и разни други полезни мазнини, изследвания само за тежки метали, но аз отидох с готови изследвания от списъка му от предишни години и предполагам, че затова нямам много допълнителни. За физическата активност спомена - дали правя нещо, но аз съм с дете на годинка и около него ни се върти движението, и не задълба. Миналата година ми препоръча велоергометър, като нещо много полезно при бременност, като пулса не трябва да се вдига над 130.
Звънни да провериш как ти е късмета тези дни, защото скоро излизат новите графици - май 17ти беше и след това ще ти е по-трудно. На мен ми каза да отида в 16-18седмица пак, което си е периода на ранната фетална, а аз се бях подготвила за около 20та...и от регистратурата също държаха за ранна да ме запишат... Ще видим ... Flowers Four Leaf Clover

# 409
Много интересно, на мен не ми каза нищо за движение (аз бях буквално на легло заради почти непрекъснато кървене от 6 седмица до преди няколко седмици). Никакви препоръки на този етап за добавки, витамини, хранене, движение, вода. И ми каза да отида направо в 20-та седмица. Ще ми се да си мисля, че всичко ми е наред и не съм рисков случай, че да се виждаме по-често, но от нещата, които ми каза, не прозвуча така. Ще пробвам другата седмица да си запиша час. Благодаря Hug

# 410
Момичета, нов  проблем на хоризонта.. освен никнещите ми мъдреци. 😑
От снощи забелязвам, че пишкам по-често и по-малко, освен това вече имам и лека болка при уриниране, като при цистит.
Понеделник ще отида на лекар, най-вероятно е някаква инфекция, но дотогава, ако някоя знае някой домашен лек, като за бременни, да сподели. 😊

# 411
От снощи забелязвам, че пишкам по-често и по-малко, освен това вече имам и лека болка при уриниране, като при цистит.
Понеделник ще отида на лекар, най-вероятно е някаква инфекция, но дотогава, ако някоя знае някой домашен лек, като за бременни, да сподели. 😊
Уринал дринк, след първото саше още ще се почувстваш много добре. ✌️

# 412
Уринал дринк, след първото саше още ще се почувстваш много добре. ✌️
Благодаря, Radeva-87.
Съставът му е супер и най-вероятно ще си взема. ☺

# 413
Здравейте, нещо интересно при мен, днес ходих на 4Д и както Бях ми казали 95 % момче, така стана на момиче хаха и сега ще си имаме принцеса. Бях много изненадана Simple Smile

# 414
Здравейте, нещо интересно при мен, днес ходих на 4Д и както Бях ми казали 95 % момче, така стана на момиче хаха и сега ще си имаме принцеса. Бях много изненадана Simple Smile

И при мен предположението е за момче, и това си мислех, че не е окончателно и не трябва да се настройвам.
На теб в коя седмица ти казаха, че ще е момче? 😊

# 415
@Iva34
И аз се следя в МД, но при друг лекар. За ранна ФМ ме насочи към д-р Стоилов в Добрич, но той имаше часове чак за януари; д-р Балев, за който към него момент (до миналата седмица) не се запазваха часове и остана д-р Красимира Желязкова, кабинетът й е във Виталити, близо до Гранд Мол - ами прекрасен човек и специалист. Препоръчвам ти Wink

# 416
  • София

На 4дто ми казаха че прилича на момиче,но не лежа на тая 😀И все пак кога разбра какъв пол е ?

# 417
Момичета, идвам да ви споделя, че ми е адски тежко вече с това гадене. В 13 г.с. съм, а още не е спряло да ми се гади и повръща (поне повръщането е през ден). Чувствам се като парцал почти постоянно и само лежа. Отделно от това не ми се яде нищо, в същото време само като хапна се чувствам по-добре. Понася ми само хляб и сухотии и съответно рязко съм напълняла за 3 месеца с това непрестанно тъпчене на тесто. Мирише ми постоянно на гадни миризми и не влизам в кухнята изобщо... и така, просто исках да ви се оплача 😕😕😕
В петък бях в Майчин дом за БХС, съответно рефрешвам сайта за резултатите оттогава. Изписва ми, че има такъв пациент, но не е взимана проба на тази дата. Започнах да се чудя дали нещо не се е объркало!?

# 418
Мила Бени, не се притеснявай, не си сама. И на мен ми се гади постоянно, всичко ми мирише, хладилника дори не мога да го отворя. Ям някакви сухотии, но много малко, защото даже не ми се яде, дори и водата ми е гадна на вкус. Мен пък ме притеснява, че аз отслабвам много, а по принцип съм си слаба и това слабеене ме психира. Вместо бременна се чувствам болна и немощна 😒 Надявям се и ни пожелавам всичко да изчезне изведнъж.

# 419
Хубаво е да знае човек, че не е сам, благодаря 🤗 и на мен водата ми е гадна. От няколко дни пия газирана вода поради тази причина. Но не знам колко е полезно... а ти ядеш ли месо? ММ постоянно ми се кара за месото, а на мен ми е гадно от мисълта само...все се успокоявам, че детето каквото си иска, това ми сигнализира да хапвам😅
На теб какъв пол ти предположиха? Майка ми твърди, че щом ми е лошо и ми се гади, това означава, че ще е момиче.

Общи условия

Активация на акаунт