Коледата Наближава, ЮНСКОТО Тумбаче Пола си Издава (Тема 3 - 2021)

• 40 671
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
  • София

РуСа-Мамма, 3.6 мм бе измерена нухалната транслуценция - това е най-силният маркер в случая. Иначе има и обърната а вълна на дуктус венозус.

Може да видиш и другите ми коментари, ако търсиш още или други детайли - в профила ми, в секция "Публикации".

# 601
  • София
Jessito Доста скептична бях за Фемина първоначално ,защото мненията за Д-р Икономова бяха лоши, но се оказа страшна симпатяга както тя така и целият екип.Надявам се и ти да останеш доволна 😘

# 602
  • Варна
Здравейте, един леко страничен въпрос, за тези които не консумират краве прясно мляко, с какво можем да го заменим, соево или бадемово, безопасно ли е по време на бременност?

# 603
Здравейте, един леко страничен въпрос, за тези които не консумират краве прясно мляко, с какво можем да го заменим, соево или бадемово, безопасно ли е по време на бременност?
Според мен можеш да замениш с всичко. Доколкото ми е известно всички ядки са препоръчителни. Аз лично периодично си приготвям домашно мляко от кашу, орехи или бадем. Не е толкова трудоемко. Получаваш голямо количество със сигурност без добавки за стабилизиране.

# 604
Зиги, няма ли вариант да направиш неинвазивен пренатален тест или задължително трябва да е амниоцентеза? Много е неприятно да не можеш да се зарадваш и отпуснеш и да прекараш празниците съссвито сърце... Стискам ти палци тревогите да се окажат напразни и бебчо да е добре.
Смърфи, можеш да заместиш прясното мляко с баденово. Ако имаш проблеми с щитовидната жлеза, не се препоръчва соево. Иначе аз си купувам биволско, овче и козе сирене и кашкавал.

# 605
  • София
Зиги, няма ли вариант да направиш неинвазивен пренатален тест или задължително трябва да е амниоцентеза? Много е неприятно да не можеш да се зарадваш и отпуснеш и да прекараш празниците съссвито сърце... Стискам ти палци тревогите да се окажат напразни и бебчо да е добре.

Има, но при този риск няма да ме успокои (говорим за 1:4 за Даун) и предпочитам да знам на 100%.

А и рискът да излезе нещо неприятно от неинвазивния е голям. Тогава пак трябва амниоцентеза така или иначе.

Благодаря ти за палците, sheli!

# 606
Зиги, стискам палци всичко да е наред. Знам, че ще е трудно докато дойде време през Януари да направиш прегледа. Пожелавам ти спокойствие и да преминеш успешно през това.
Аз днес бях на ранна фетална в Оскар клиник при д-р Бодганова и съм доволна. Всичко измери, беше в настроение. Всичко е наред с бебето. Ще си имаме момченце Blue Heart

# 607
  • София
Зиги, откакто сподели за резултатите от скрининга, не спирам да те мисля и все съм в очакване за хубави новини... Пожелавам ти от сърце новата година да ти донесе най-хубавата новина и най-после да се зарадваш на малкото човече, което расте в теб. Светли празници, миличка, бъдете благословени! Heart

# 608
Зиги, стискам палци да получите коледния си подарък апод формата на най-добрата новина, макар и с малко закъснение!

А някоя има ли проблеми с пишкането? Особено вечер като стана, много ми се пишка, но ако не се разходя малко изобщо не мога д апишкам или пишкам малко, но не всичко. Явно и за това седимент в урината все още е завишен. За сега ще изчакаме, пък да видим.

Иначе изследванията са добре, включваме и желязо, щото то при мен смао с ядене не става. Хемоглобина си ли е нисък и без да съм бременна, а сега си пада главоломно с 15 единици за месец.
За болките ми каза почивка и лежане и ап пак ме боли ще ида до спешния кабинет. Надявам се да издържа и да си дочакам 4.1.

# 609
Момичета, този протеин на прах дали е подходящ за бременни? Нищо не пише. Имам и на fitspo, но пише, че не е ок за бременни.

# 610
Момичета,
Аз съм в 14г.с., а вече имам нужда съм изцедена. Нямам никакви неразположения, но започна някаква зверска умора, задъхвам се жестоко от ставане на дивана, до стола в кухнята и не се шегувам. Мисля, мисля и май стигам до извода, че може да съм с нисък хемоглобин. Желязо не пия, защото получвам главоболие от него, ако не ми е занижено. Сега ще пробвам с една-две таблетки няколко дни да видим. Пуснах кръвни изследвания на 4.12, ще си ги получа на 4.01 и тогава ще обсъдя и с акушерката, защото тези дни ми е ад.
Други предположения от какво може да е?

И другото - започнаха ми Бракстън Хикс и коластра/кърма забелязвам тия дни. Аз спрях да кърмя 2 месеца преди да забременея, та не съм много изненадана, ама ужасно бързо и рано ми се случват нещата този път и малко ме озадачават 🙄

Зиги, много неприятно, но 100 пъти по-добре да не предприемате излишни рискове.

# 611
Мими, стискам палци за празниците да сте си вкъщи.
 Зиги, трудно е, но се страрай да мислиш положително да си спокойна. Въпреки, че ще има забавяне, сте взели абсолютно правилно решение да отложите.

Пумпалче, нисък хемоглобин, изчерпали запаси на цинк, Б12, вит. Д.,магнезий. След като доскоро си кърмила, а сега тъкмо е приключила органогенезата, са те изцедили чадата. Пробвай да хапваш повече плодове/зеленчуци, плодови сокове. За кърмата не знам, по принцип има жени, които рано почват да отделят коластра, но най-добре акушерката да каже. Дано се почувстваш по-добре.

Аз днес бях на преглед. БХС - то ми дава биохимичен риск за Даун 1:770 и съответно възрастов риск 1 от 500. Ехографски обаче всичко е перфектно, няма никакви основания за съмнение за проблем. Иииии ще имаме отново мадама. 😀
Та мисля да пренебрегна това БХС и почвам да мисля за женски имена. Поздрави на всички и се пазете.

# 612
Пумпалче, и аз на моменти много се задъхвам. Но като, че ли от 10тина дни съм по-добре от към това неразположение.
На мен като ми е нисък хемоглобина, както сега много ми се вие свят. А явно и кръвното ми пада. Като съм права и на моменти усещам как ако не седна ще припадна, особено напоследък като излезна и по седя права малко. Миналия ден като го премерих 90/50.

# 613
Здравейте, приемате ли нови попълнения? На 33 г. съм от Пловдив, но живеем в София. В почти 17 г.с с термин. 4.06. Ще си имаме момиченце, а вече си имаме един батко на 3 г и няколко дни.
Следя се в Щерев, но все повече се замислям къде ще ражда искам да е място с добра неонтология, а там такава няма. Този път много трудно и бавно си избрах лекар, който да ме следи, голямо чудене падна. Сега и с болницата ще е същото, усещам.
Пожелавам весели празници на всички и много здрави бебоци❤️

# 614
  • Германия
Здравейте и от мен!
Стискам палци кървенето при Мими да спре и пращам много положителна енергия и стиснати палци на Зиги 🍀

Аз вчера бях на преглед  и въобще не мина както очаквах. Първо 3 пъти ми сменяха часа, че моята лекарка е предколедно в отпуск, бях при колежката и. Пита ме дали имам оплаквания и споменах, че имам болки ниско долу и съм започнала магнезий на своя глава. От там като се почна разпит на колко време са, имам ли преждевременно раждане, по празниците, ако се усилят да тичам в болница...После ме гледа от долу, мери шийка, плацента и само за 1 мин погледна бебето, каза, че мърда и има пулс и хоп пак изписа прогестеронови свещички и ме прати в къщи. Та се почуствах супер тъпо, чакам го от 1 месец, очаквах и пол да науча вече...но уви. Сега ме вика след 2 седмици да следим шийката, за сега е ок. Чудя се за тези свещички, не са ли за по-ранни седмици?!
За съжаление няма как да ида на друго място, сега и предпразнично.

Рошко, добре дошла!

Та, оплаках ви се 😊 Желая хубави празници и се пазете!

Общи условия

Активация на акаунт