Какво повече НЯМА да купя - 18

• 101 752
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
ElisavetaVeta, почиствате ли редовно с препарат машината?

# 166
ElisavetaVeta, почиствате ли редовно с препарат машината?
Да, като започна да изкарва само половината вода на това, което е налято я изчистих. След известно време пак така почне а да прави.

# 167
Вчера ми дойде пратка от аптека Ремедиум. Всичко налично, само че бях поръчала две кутии магнезии а имаше само една. Съответно цената пак не е по-ниска и в списъка с нещата пише, че са две. Или хората, които изпълняват поръчките са супер несериозни или е станало масова практика да ти изпълнят 2/3 от поръчката а да платиш за цяла. Нали другите неща ти трябват, няма сега заради една кутийка 6лв. да връщаш всичко, тамън ти дошло до вратата... Ще им звъня и на тях и на бг хлапета да видим....
Свързах се с Ремедиум и Бг хлапета. И едните и другите ми изпратиха липсващите неща. Слава Богу, благодарна съм, но може би няма вече да пазарувам от тях за всеки случай.

# 168
За фини кори питах, но благодаря и за другите мнения.
Много харесвам синята опаковка кори от лидъл. За хрупкави банички само тях ползвам, а за баница с поливка обичам одрински кори от Булмаг.

# 169
  • София
Като загаварихте за кафемаши да се оплача и аз в тази връзка.
През декември закупих онлайн от Технополис кафемашина Делонги ЕС 157

Като я разопаковах, на пръв поглед не ми хареса- много големи габарити, но реших да я тествам.Разбира се, първо с вода- ок беше.
След това с мляно кафе, нали е с крема диск очаквах пяната да е поне два пръста плътна-ама цъ.След това втори път-пак не. Пуска шварц кафе, като през това време бучи, дрънчи, цялата вибрира.Свалих цедката-а тя пълна с вода и кафе.А мога да й положа само най-малките чашки, иначе трябва да махна цялата приставка отдолу, за да влезе малко по-голяма чашка за кафе.
Писах в сайта на Технополис, че се отказвам от поръчката в 14-дния срок, откъдето ме насочиха да отида с машината в реален магазин и отдел "Рекламации".Направих го.Там ме упрекнаха, че съм я ползавала и в такъв случай трябва де състави протокол за рекламация и да отиде в оторизиран сервиз.В протокола посочих че искам възсановяване на сумата и отказвам стоката.След няколко дни получих смс да отида и да си я взема и че е извършен ремонт на водната помпа!На място отново разправии- Технополис не може да възстановят сумата, защото: била ползвана, била ремонтирана, сервизът за ремонт не е издал предписание за замяна или възстановяване на сумата. Според мен аз съм закупила кафемашината с производствен дефект и след като информирам продавача, излиза че не мога да се откажа от поръчката. Оставих я в отдел Рекламации, взех си документите и сега съставям писмо до КЗП, обаче дали има смисъл от тази акробатика, не зная.Има ли и дреги като мен "късметлии" с такъв казус?

# 170
Здрасти, това си е чист налеп микроби защото се разраства на линии като върху петритата. Взела съм в лабораторията стърготини да посея. Интересно е, че само тирамису шоколадите са така, явно са искали да ги пробутат, като ги смесят с хубавите. Ето снимки. Направо си е като бял шоколад без светкавица.

Досега сме ги вземали, без проблеми са били. Вече няма да посегнем.

# 171
Не зная дали имаш опит с такива машини, но е много важно кафето, което слагаш как е смляно. В последно време навсякъде е намалено Давидофф. Според мен е някаква сбъркана партида, която съдържа много ситно смляно кафе. Моята машина също е Делонги, Купена е от Амазон, работи си добре. С това кафе обаче има точно поведението, което описваш. В момента смесвам кафето Давидофф с едно кафе от Лидл и така минава, иначе няма шанс.
Преди имах пак Делонги, която много бързо се развали, а цедката трябваше да се сменя всеки месец, минаваше за консуматив (20-30лв.)

# 172
  • оттам, откъдето започва България
Аз съм с Делонги от 8 години и съм много доволна как прави кафето. Ето, тази е:
Права е Poni69, че много зависи от това как е смляно кафето.
Моята кафемашина прави перфектно кафе с Нова Бразилия, а сега й донесох за разкош Белларом от Лидл - Англия. Купих го смляно, защото ако е на зърна в магазинчетата, където мелят кафе, все не могат да налучкат точно колко едро да го смелят.
При промоции съм вземала и по-скъпи видове кафе, но явно са по-дребно смлени и после като Poni69 се налага да ги смесвам с Н. Бразилия, за да мога да ги използвам.

# 173
  • Пловдив
Това е нашето Делонги, прави страхотен каймак в зависимост обаче от кафето, така, че момичетата преди мен са прави.

# 174
  • София
Благодаря ви! Обаче проблемът не е в кафето, а в самата машина.
А в магазина отказват да я върнат/бракуват, затова смятам и да се занимавам с КЗП.

# 175
Saxi Merinosova 683792, сигурна ли сте, че бонбоните са от Лидл- те имат подобни но точно тези  не съм виждала там...(а и ако снимката на кутията е ваша- те не лепят стикери с цени)?

# 176
  • София
За същата машина говоря и аз, която са показали D&A и Десиссслава- 14г. безпроблемна експлоатация и страхотен каймак, НО много зависи, дали кафето е смляно прекалено фино. Имах проблем с няколко марки. Цедката се пълни с вода, започва да бучи, дрънчи, вибрира. Смених кафето и всичко беше ОК. Основно купувахме мляна Лаваца.

- не ми харесаха. Купих бадем, шамфъстък и кашу. Имаха някакъв дъх.

# 177
  • Countryside
Според мен дъха на ядките е от гранясване и няма много общо с фирмата. Разбира се, винаги, има шанс да са били кофти още при опаковането. Обаче, според мен, просто си преседяват доста по рафтовете и затова насипните винаги са били по-добрият избор. Просто с тоя вирус, много хора взеха да предпочитат пакетирани и вакумирани стоки.

# 178
  • София
Според мен дъха на ядките е от гранясване и няма много общо с фирмата. Разбира се, винаги, има шанс да са били кофти още при опаковането. Обаче, според мен, просто си преседяват доста по рафтовете и затова насипните винаги са били по-добрият избор. Просто с тоя вирус, много хора взеха да предпочитат пакетирани и вакумирани стоки.
Вероятно е така, но си бяха в срок.

# 179
  • Варна
Saxi Merinosova 683792, сигурна ли сте, че бонбоните са от Лидл- те имат подобни но точно тези  не съм виждала там...(а и ако снимката на кутията е ваша- те не лепят стикери с цени)?
Вярно. Тази кутия със сигурност не е от Лидл...

Общи условия

Активация на акаунт