Какво повече НЯМА да купя - 18

• 101 526
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Екстра вържин непременно ли е нужно да горчи и това е гаранция за качество ?
Щото тези дето купувам са отвратително горчиви . Сгъстяват се на студено . Но така си и стоят - аз такъв горчилак не мога да ям.
Прогаря ми хранопровода .

Различните сортове маслини дават различна горчивина , а също така зависи и от степента на зрялост на плодовете. Проблемът  е, че вече всичко е "екстра вържин" и хората се доверяват на това. Има много начини да се фалшифицира тоя "вържин" или поне от недобър  продукт, с добавяне на цвят и горчив вкус да се имитира . Гръцкият зехтин е по-горчив. Но каквото и да купувате , ако някъде на на бутилката няма изписан процента на киселинност, това не е никакъв екстра вържин, а може дори да не е зехтин Киселинноста трябва да е  е до 1%, това е гаранция, че продукта действително е полезен. Аз преди години си купувах от арабските магазини наливен, от едни тенекии и  вкусът му беше мек , не горчив.
Тоест зехтина от Лидл , испански - дето в хладилник се сгъстява ама хич не е никакъв зехтин.
Рядко има изписана тази киселинност търся я от години.
Арабски магазини тук няма.
Не съм съгласна , че щом няма изписана киселинност на опаковката това не е екстра вържин .
Не е лоялно спрямо потребител - да . Но така генерално да обобщим ...
На кои марки зехтин има изписана тази киселинност и как наливен зехтин сте сигурна , че е качествен - тъй щото няма откъде да прочетете какъв процент е киселиността.
За арабски зехтин не бях чувала . Марки арабски на пазара - нашият поне.

Това, че се сгъстява в хладилник, също не е гаранция, недобросъвестните търговци го смесват с палмово масло и така имитират характерното сгъстяване на зехтина. Навремето / преди войната в Сирия/ купувах наливен от арабите, защото  не държа да е екстра вържин, а да става за готвене,  разбрах , че Нидал Алгафари също купува от тях.  Италианците внасят арабски маслини  / Тунис, Мароко и др.,  преработваг на зехтин,добавят от техния и още кой знае какво и го а като италиански Изчела съм доста материал  относно зехтина , качествата му, видовете и начините за фалшифициране.  Вече  рядко купувам зехтин, ползам разни фейсбук групи понякога, или от време на време  купувам една марка, която  има в Била -  ELIA,  той има етикет за киселинност на един от видовете.
Кои недобросъвестни търговци визирате ?
Ползвате фейсбук групи и купувате наливен зехтин - но пояснявате как там зехтин на утвърдена марка съдържа палмово масло.
Не съм споменавал конкретна  утвърдена марка, която слага палма. Просто поясних, че така се имитира замръзването на фалшивият зехтин.

# 736

Този крем има само миризма на рози и вино. Но няма ефекта за омекотяване на кожата, който обещава на етикета си. Купен е от Кауфланд. Пише че съдържа масло от ший. Но след нанасяне май само матира кожата - толкова силно изсушава, че няма на къде.
Сега си взех един на Биотен за същата цена 5.99, с масла от маруля и т.н. и чудесно омекотява кожата. Та повече никаква Афродита.

# 737
За фактологията - маслото е от марулА, а марулЯ е салата. 😉 Преди години съм ползвала Афродита с манго и беше много хубав крем, едва се удържах за втора кутия заради химическия състав.

Саня, този зехтин имах предвид:
https://cdn.bg-mamma.com/t3Zx/ZXpNE.jpg

# 738
За фактологията - маслото е от марулА, а марулЯ е салата. 😉 Преди години съм ползвала Афродита с манго и беше много хубав крем, едва се удържах за втора кутия заради химическия състав.

Саня, този зехтин имах предвид:
https://cdn.bg-mamma.com/t3Zx/ZXpNE.jpg
Благодаря . Ще си купя . Виждала съм го , по не съм забелязала , че пише деликато .

# 739
Хаха, виж чела съм толкова пъти тая марула като маруля ☺️ Аз пък преди този с рози и вино си купих на същата Афродита с кокос. Но и той правеше същият ефект - пак с масло от ший, но аромата на кокос го нямаше. Кожата ми стана като шкурка - грапава и сърбяща, особено след бръснене. Розите го взех опиянена от аромата. Но това е последният път, когато си позволявам да не си спомням опита с предходна бройка. И твърдо крема бе единствената ми промяна в рутината, така че него обвинявам обедено.

# 740

Този крем има само миризма на рози и вино. Но няма ефекта за омекотяване на кожата, който обещава на етикета си. Купен е от Кауфланд. Пише че съдържа масло от ший. Но след нанасяне май само матира кожата - толкова силно изсушава, че няма на къде.
Сега си взех един на Биотен за същата цена 5.99, с масла от маруля и т.н. и чудесно омекотява кожата. Та повече никаква Афродита.

Масла от маруля?? Flushed Ако марулята имаше масло, иначе акъла ми не го побира това словосъчетание.

# 741
Ако е писано от телефон е възможно да се е включил автокоректор .
Но погледнато и при теб има грешка.
Вместо имаше пишеш имаш.

# 742
Никога не взимам и няма да взема тоалетна хартия Емека. Но когато пратиш мъж на пазар се сдобиваш с маркетингов продукт, който не струва.

# 743
  • Sofia
Марула е плод от който се извлича масло за козметични и др продукти.
Маруля е за зелената салата 😁

# 744
  • Далечният изток
Тая Емека наистина е ужасна. Купувам турска Фамилия, е това е тоалетната хартия за мен.

# 745
  • София
Тая Емека наистина е ужасна. Купувам турска Фамилия, е това е тоалетната хартия за мен.
+1 за Фамилия. Добавям и Малива, само тях купуваме.

# 746
Аз купувам Selpak. Може да пробвам турска Фамилия, ако намеря.

# 747
  • Далечният изток
От магазин с турски стоки я купувам. Няма нужда да казвам, че няма нищо общо с българската, произведена в БГ или за БГ, не знам точно, но не е същата.

# 748
Стана ми интересно. Само Фамилия купувам, но не от турски магазин. Сега къде да го търся такъв магазин. 🤔

# 749
  • София
Някой от чата на озон.бг питайии го за последния ден кога е (14тия), ми каза че мога и след 14тия ден да върна поръчката (т.е. до 30 дни)..
Сега в мейла с одобрената заявка за връщане прочетох това... колко важи този кредит, (ако е вярно)... и да си правя сметка дали да връщам част от поръчката само. Над 300лв са...Triumph

Цитат
"  В случай, че правото на отказ е упражнено след 14-тия ден от получаване на стоката, до 30-тия ден от получаването й, заплатените за стоките суми се възстановяват само под формата на кредит в личния профил на Потребителят."

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 10:26 от Starrydream

Общи условия

Активация на акаунт