Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 32 099
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • София
BonniBonn, аз успях само, защото баща му днес си е вкъщи и го позадържа докато пъхна манджата във фурната. Иначе миналия път като готвих започнах в 16:00ч и ядохме в 23:00ч. Satisfied

# 151
Бебе София, 4240кг.,54см.
Май ние сме рекордьори по рожденно тегло в групата. Но сега сме по скоро със средно тегло.
За готвенето аз си готвя всеки обяд и вечеря. Ако е неспокойнта я слагам в количката и до мен да ме вижда и и бърборя. Засега успявам да готвя, да чистя и да уча с големите деца.
За пода аз имам от тези бебешките килимчета на които се закачат играчки. Сега ми е супер удобно, но като порасне малко ще трябва да сменя с нещо друго защото много се хлъзга. С баткото имах мек пъзел с букви, но го мразех защото пилееше дребните части навсякъде като порасна малко.

# 152
  • София
Аз така с количката до мивката мия шишетата - толкова издържа, понякога и по-малко Smile

# 153
Нашият режим горе-долу е заспиване вечер към 8, буди се след 6 часа в два-яде, после в пет пак яде, пак заспива, ставаме и двете към 8,8:30. Тоалет, едно-друго, малко игра на активната гимнастика. Към 11 пак сън. През деня има около 3 дрямки по 40 мин. до час. Освен следобед от 14:30 до към 17:00.После пак яде. Към 19:30 баня, ядене и сън.
Събират й се към 6-7 хранения за денонощие. Според мен е малка още да не яде през нощта.
Първите два месеца не можех да си оправя режима и не готвих, но от месец някъде готвя ден, през ден докато спи или докато е на акт.гимнастика.
Алетея, какво стана с чочката на твойто чудовище, мина ли й?

# 154
Дааа, чочката се оправи от самосебе си 🤣 Много мило, че си се сетила за нас ♥️😃

Да се похваля - много съм щастлива, че успях да се преборя да вземем къща за кукли от Кауфланд. Чудовището е още малко, ама докато порастне аз ще си играя с нея 🤣 Вечер като я приспя, отивам в съседната стая и започвам да си играя с къщата 😃

# 155
Вие по цял ден ли приказвате на мъниците? Аз се уморявам да и говоря постоянно, а се чувствам тъпо като не и говоря. Пускам понякога тв и мятам едно одеяло върху него, за да не гледа, иначе ще откара дълго време с поглед в екрана.

# 156
Радвам се, ами като знам и аз как се филмирам за най-малкото те разбирам и съм съпричастна. Каква е тази къща🤔Аз днес си мислех с какво друго мога да я занимавам освен с гимнастиката, че и тя й писва след половин час.
Аз не й говоря постоянно, ще ме заболи устата. Пея й от време на време измислени песнички. Но моя мъж какво парче измисли веднъж, докато се чудеше как да я занимава, не е истина:"Дяк, Дяк, кудкудяк, момчето което говори с морето се нарича моряк" 🤣🤣🤣Щях да припадна.
Относно телевизора понякога се случва да го зяпне и аз я оставям за не повече от 5 мин. да си гледка. Но се чудя много ли е вредно това?

# 157
Къщата е мега яката, голяма и дървена, взехме и допълнителна покъщина 🤣 Но не е за бебета, ще си играе с нея като тръгне на детска градина 😃
Вредно ли е гледането на телевизор 🤔 Аз понякога, когато имам нещо за правене (а това се случва всеки ден), я оставям в люлката и тя си гледа телевизия 🤔🤔🤔 Понякога се случва и по 30 минути така да прекара,не съм знаела да е вредно

# 158
Да, много е готина. И аз бих взела, но в нас нямаме грам свободно място.
И аз не знам доколко е вредно това, за очичките не е много добре май, за това гледам да е на по-голямо разстояние. Абе като не се прекалява да е по цял ден, няма проблем, мисля.

# 159
Не дават безплатно витамин Д на всички явно. Нито на мен,нито на моята приятелка,която роди месец след мен ни дадоха. Тя също е българка 🤷🏻♀
Нямам представа. Мислех че дават на всички. Когато ходих на консултация ми дадоха една карта и ми казаха, че с нея мога да идвам в центъра за консултации и да ми дават Вит Д. Не съм на помощи или слабо социална, а може би зависи от общината?

# 160
Телевизорът вреди на очите, ако не мигаш.
Вреди до толкова, че не опитват нови неща и не опознават света около тях. Предполагам, че за някакво късо време през деня е ок. 🤷♀ Просто моето бебе може да гледа много дълго време в екрана и да не мърда, а като не гледа, гука си, търкаля се, та предпочитам да не го гледа.

# 161
През деня телевизора работи.
Спирам го вечер, когато лягаме за нощния сън.
Слагам му една възглавница, за да не го вижда през деня, когато е на спалнята.
Иначе го хващам, че се заглежда в него.
Днес цял ден голям сън го гони.
Събуждам го на час и половина, но бързо му се доспива пак.
Усещам, че пак ще се приспиваме до посред нощ...
Баща му ще си дойде късно и изобщо ще е много весело тая вечер Joy

# 162
Моя също спи през час- час и половина, но това не се отразява на нощния сън. В момента още спи и се надявам да спи до 4.30 за да може да издържи до 6 когато ще го изкъпя, нахраня и нощен сън.
Някой беше споменал, че детето се въртяло докато яде. Имам чувството че каквото прочета в темата и това почва да ми се случва. Моя по принцип яде добре, но в последно време ужасно се разсейва и върти. Вече угасям телевизора докато се храни и всички се крият от него защото почва да ги следи с поглед и да им се смее. Върти се и постоянно гледа да се изхлузи от скута ми. Направо е станал като шило в торба.

# 163
Днес опитахме и с количката, и с раничка навън и с двете не беше приятно, количката я бутах по улиците, понеже при нас тротоарите си бяха целите в преспи и след 40 мин се отказах, сега вечерта излязохме в пълен състав с таткото и кучето с раницата, ходих като патица едвам едвам за да не се хлъзна и падна с бебока, имам усещането, че до пролет ще излизаме само като няма сняг и лед, дано да е мека зимата.

# 164
Пак, едва ви дочетох...
Паола, темата отново е прекрасна, благодарности за отделеното време и положеното старание! Това наистина прави местенцето ни за споделяне мило и уютно💗💗💗💗💗
За списъка - Никола - 14.08., 2900 г, 50 см
Въпросният си яде по 3-4-5-6 пъти на нощ и съм му благодарна ако ме остави някой пътда спя повечеот 3 часа наведнъж.
Само на кърма е. Понякога забравям вит.Д-то, но аз пия огестан, който си има вит.Д и се надявам да си приема достстъчно. Сега тежи към 6300, още не се обръща и според мен е далеч от обръщане. Слагам го по корем, ама не му е любимо. За ТВ съм чела и слушала разни специалисти по ранно детско развитие, които казват, че всякакви екрани (ТВ, таблети, телефони...) до 3 годишна възраст са вредни. Една от причините е, че там движението на картините е твърде бързо и това за нервната им система не е ок. Друга е, че пречи на развитието на въображението и опознаването на света. Няма да се изненадам ако има опровергаващи тази теория статии и клипчета... Аз не пускам ТВ нито на каката, нито на Никола.
В  снега не знам как ще излизаме. Близо сме до парк, но трябва да е почистено.
И честита нова карантина на мамите с повече от едно дете...аз още днес исках да се гръмна на няколко пъти...и аз като Алетея искам да идва пролет и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт