Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 31 756
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Jamily, и при нас го има това с шаването напоследък. Снощи на последното хранене толкова й се спеше, че не искаше да суче. Наложи се да се изцедя и така хапна. През нощта преди като се будеше да яде, веднага след това заспиваше, сега обаче това е доста по трудно. Голямо изпъване, голямо чудо-като дъга се извива. През деня също все по-трудно я приспивам. Явно такъв им е периода на децата. И по принцип дето аз съм по-спокойния родител, напоследък мъжа ми се налага да ме успокоява като гледа как се нервя🙂Ама така ще е...
И ние до скоро бяхме на двойката на Памперс, от няколко дни смених на тройката на Mamia, но се мокри на кръста почти винаги и май пак ще минем на 2-та.

И мен ме обзема коледния дух вече. Обичам много сармите на свекърва ми, прави ги уникални. И като цяло украсите, коледните песни и светлинки навсякъде навън. Купих коледни сувенири за семействата-братя, сестри, майки, бащи(качвам снимки). Имам две племеннички на 12 год. и ми е голямо чудене какво да им взема. Някоя от вас има ли идея?

# 76
Уау, Паола, то не е темичка, а цяло темище 🤗
Браво на теб! Моите три любими неща през декември са сняг, снежен човек и уютни кътчета.
Украсяването на елхата не е, просто защото в украсих още през ноември хахха

# 77
Аз родих нормално с няколко вътрешни шева, но в нашата къща секса още е мираж. Някак не ни остава време за това. И цикъл още нямам, надявам се още няколко месеца докато кърмя да нямам.

Девойките на 12 г мисля, че ще се изкефят на нещо по-гърли, лакове, ранички, чокъри, нещо което е хем за големи, хем и н тази възраст много се увличат по него.

Ние сме в процес на местене и тази година може би ще се разминем без много украса, Едва за другия багаж намирам време да събирам, пък за елха не ми сЕ мисли. Ако успеем да се нанесем на новото място по-рано, там ще украса. Малко ми е тъжно от този факт, но това да му е най-лошото!
В последно време страхът от този вирус ме обзвема напълно и честно кзано Не знам как да се боря. А знам, че с тези мрачни мисли вредя и на малката.

# 78
Jamily, не си само ти, която се нерви на бебчо. Аз съм подлежена на бебешки терор почти непрекъснато и трудно да не се ѝ се изнервям на тая напаст 🤣 Напоследък ляга късно и става рано, та направо ми идва да си изпокъсам косите. Сърдита съм ѝ вече трети ден, защото просто е безобразна - през деня редовно не ще да спи и често истерясва. Не иска да спи ни на цица, нито с люлеене. Когато заспи пък не спи повече от 10-20 минути. Понякога стоя и се чудя защо точно на мен 😭 Има го и момента, в който ми е мило да я гледам и ми става гадно, че съм ѝ се изнервила, но после пак ме изнервя и така 😑

Не им се радвам на коледните празници тази година. Опсихариха ни отвсякъде с тоя коронавирус, почти никъде не мога да мръдна в студа с моето пищяло, не се срещам с хора и въобще искам да идва пролетта... Да, аз съм песимистичният хейтър на групата 🤡

# 79
Йоана се роди 3кг и 50 см(и по случайност или не в 3:50ч.,само че следобед)🙂
Нели, аз имах вътрешни, цикъл още нямам. Но при секс ми е много кофти още, имам чувството, че е зашито повече от колкото трябва. Не знам дали е нормално. Макар че само три пъти сме правили досега🤔 Чак се притеснявам дали ще се нормализират нещата😬
Срам не срам ние още не сме правили.... От тампона колко гадно ми беше, пък за другото не ми се мисли. Май май трябва да ида на преглед, че аз така и не отидох след като родих. То и лохиите ми бяха 2 месеца... 😵

# 80
Момичета, моля ви, дайте идеи:
бебка е свикнала да спи в гнездото си. През деня го слагам на дивана и лягам до нея с чело опряно до нейното, а вечер го слагаме с кошарката до спалнята и пак приспиваме по същия начин. Чудно!
Вече от месец гнездото и е малко. Стърчат и ръчичките, пък все по-малко ще става. С какво мога да го заменя или просто трябва да я свиквам в кошарата без него. А през деня?
И да попитам мамите, които живеят в къща на два етажа или апартамент на два етажа- през деня къде спят мъниците? Ние на първия етаж сме с един огромен хол с кухня, тоест една огромна стая.

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 10:09 от ellocin

# 81
  • София
Снощи си легнах към 1:30ч. и само си мислех как сутринта ще ми се разкаже играта, а то детето успя да издържи чааааак до 10ч.!!! Много съм доволна от него.
Секса между другото и при нас отсъства още отпреди да родя. Тогава ме болеше много, сега все няма кога, при положение, че бебето спи в нашето легло, а и мен още ме е страх Relaxed В допълнение днес май ми дойде, а се надявах да поизчака. Neutral Face
Преди две нощи пробвах Ясен да поспи в кошарата поне до първото хранене. Горе - долу се получи. Събуди се по-рано, но това, което ме смути беше, че ръцете му бяха ледени. Беше облечен с плюшен ромпър и го бях сложила в чувалче. В стаята е 20-21 градуса... Нормално ли е това?

# 82
Момичета, моля ви, дайте идеи:
бебка е свикнала да спи в гнездото си. През деня го слагам на дивана и лягам до нея с чело опряно до нейното, а вечер го слагаме с кошарката до спалнята и пак приспиваме по същия начин. Чудно!
Вече от месец гнездото и е малко. Стърчат и ръчичките, пък все по-малко ще става. С какво мога да го заменя или просто трябва да я свиквам в кошарата без него. А през деня?
И да попитам мамите, които живеят в къща на два етажа или апартамент на два етажа- през деня къде спят мъниците? Ние на първия етаж сме с един огромен хол с кухня, тоест една огромна стая.

Аз използвам възглавницата ми за кърмене,за да се чувства “сгушен” 🤣

От кидсо поръчах 2 чифта обувки,яке и ескимос,но вече ги чакам цяла седмица ...

# 83
  • Denmark
То не знам колко спокоен човек трябва да си, за да не се напрегнеш като малко човече ти пищи в лицето и нищо не помага да спре. И аз се нервя понякога и после ме е срам и ми дожалява ама чак като спре да пищи... Не съм такъв дзен все още, който само да диша и издиша.... Sweat Smile

Ние намираме време за секс максимум 2 пъти в седмицата. За дамите с болките - не знам кога напълно ще спрат, но лубрикант е просто задължителен няколко месеца. На мен ми помага.

Снощи пак заспахме сами в кошарата. Порева малко повече и по-жално... Даже хълцаше от рев като заспа 😭 но успя час и половина този път. Не знам заради реването ли беше... Много е гадно, но все някога трябва да се случи, а сега поне не помни лоши неща според мен. Или поне още не ме мрази. Joy После си го взех при мен за останалата част от нощта.

Аз нали сложих спирала (че умирам от страх да не забременея пак 😂😂😂) и май ми дойде цикъла, май не и аз не знам. Sweat Smile

Аз май ще купувам кошара, която става и за път в най-скоро време, защото бебешката кошара ни е малка вече, макар и неползвана. Знаете ли дали спят добре в тях? Аз мисля през деня да я пълня с играчки и като разбира повечко, там да си поиграва, не само на ръце..
Тази съм харесала засега:

# 84
Уф, и аз се чувствам гузна като му се изнервям, обаче понякога просто не мога.. После се чувствам супер гадно, в крайна сметка то детето не може да си каже и без мен е за никъде Sad
Ellocin, пробва ли с обиколници?
Марая, ние имаме подобна, ама ми се струва, че хлътва матрака някак. Честно казано, не ми се струва много ок за постоянно да спи там.

# 85
Аз също поръчах от кидсо, и няма никакво движение по поръчката цяла седмица, добре че повечето дрешки са за лятото, че с това темпо на обработка на заявките, зимата ще свърши:grinning:

# 86
Марая, купи си допълнително матрак, ако искаш да спи в тази кошара. Ние взехме такъв, който се сгъва и е удобно като тръгнете на път, че тези фабричните са супер тънки.

Взехме такава кошара
https://www.bebemarket.bg/lorelli-bebeshka-koshara-na-2-niva-pli … erona-sivi-tochki

Наех си раничка Tula FTG и е доста по-удобна от ergobaby embrace заради презрамките Simple Smile сега остава и да си купя най-накрая

# 87
И ние сме с такава кошара, но купихме и отделен матрак.Изглежда ми удобно. Blush

# 88
  • Denmark
Ейй, мерси, момичета! Така ще направя - с хубаво матраче Blush

# 89
  • София
И ние сме с такава кошара, но купихме и отделен матрак.Изглежда ми удобно. Blush
По същия начин е и при нас, само че едната страна на нашата кошара се сваля и я залепям за спалнята през нощта. Спи си там нощем откакто са ни изписали от  родилното. Но взехме и хубав допълнителен матрак де Simple Smile

Иначе  ние сме в апартамент на 2 етажа и през деня сме по цял ден на долния етаж, където ни е всекидневната и по същия начин малкото спи в гнездото на дивана. Много рядко спи в кошарата си през деня, но ще започна да я приучавам малко по-малко защото до 2 месеца вече няма да се побира в гнездото със сигурност.

Между другото, ellocin, може да пробвате в кошарата да сложиш някое по-голямо одеало, навито на руло и да имитираш гнездото. То може би това може да се постигне и с обиколил предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт