Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 32 099
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
http://estestveni-idei.com/2015/07/29/babywearing-safety/
Намерих една статия, явно не е забранено

# 136
Значи ако крачетата са разкрачени и образуват буквата М, като дупето е в най-долна позиция, няма проблем напречната част на слинга да ги покрива.

# 137
Момичета, за слинга и правилното бебеносене е първо да се съобразите съд съветите на производителя. Има разлика в усещането за носене в тъкан слинга и еластичен. Има и много клипове на бг и чужди езици , както и статии, как-защо- кога за различните видове слингове, както и плюсове, минуси, продължителност на носене. В този тип еластичен шал слинг како кръстосаните парчета плат преминават един върху друг от едната от другата колянна сгъва- няма проблем крачетата да са вън или вътре от хоризонталната лента. Зависи и какво е времето и как е облечено детето. И както казва Савова- важното е да има буква М и дупето ниско.
Днес през деня Бухтичка беше супер бебе, страхотен плавен режим на ядене , игра , спане. Днес обаче предпочиташе да е на земята за всичко, освен за кърмене. Сега обаче ми разказ а играта , пак ме цоца като боба един час. Поне драмата от вчера с венеца я няма, но пак си дъвка долната устна и прави рибешки уста.
Баткото милия изтрещява, иска на градина, при неговите приятели. Днес играхме ,че уж се приготвя, взима раницата излиза от стаята, отива на градина и се връща да ми разкаже какво са правили....

# 138
Темата е страхотна. Много полезна информация. Харесах си и едно от килимчетата в коментарите.

Нашата е дребничка бубичка,  родена на 18.08., 2630 гр. 46 см.

В началото тръгна бързо да наваксва. За 1 месец дръпна 8 см. Но вече не яде така лакомо като в началото и изобщо не се вписва в препоръчителните порции мляко. Даже се сърди и плаче, като се опитам да й дам повечко, от това, което иска. Следователно и ака веднъж на ден или дори пропуска ден. На кг в момента е около 5300. Като чета вашите как са над 8-9 кг и почвам да се притеснявам.
Но пък е фурия. Много активна. Главата я изправя още на 1 месец. Смее се с глас от 2 месеца, а първата й фотографирана широка усмивка е на изписването. Колики не е имала. Бърбори  разни бебешки думички, най-често "агу, агу". Рита, прави нещо като коремна преса, явно иска да се изправи да седне, но още не я слагам. И е много гръмогласна. Мъжът ми я чува още от входа, а сме на 5 етаж.  Не успявам никакъв график да въведа. Спи винаги като е навън и през нощта. Обаче вечер сякаш се превъзбужда. Неспокойна е, диша учестено, върти главата, понякога реве истерично преди да заспи. Гасим лампата, пускаме приспивна музика, носим я на ръце. Успокоява се от коледни песни. От играчката над леглото се превъзбужда много, а така й се радва и не знам дали да я махна.

Да ви питам за разходката навън. По колко време стоите? Ние по минимум 2-3 часа, но сега ще става по-студено и се чудя дали не трябва да намалим излизането?

За захранването съм решила на купени пюрета и ако се двъхновя, може и аз да направя.

Елхата вече е украсена, ходихме и на коледна фотосесия. Сега остава да сме всички живи и здрави и това ще е най-хубавата Коледа, въпреки изолацията и умората. Голямо щастие е да има едно мъниче вкъщи, което да дава смисъл и на делниците, и на празниците.

# 139
Как мислите да ги извеждате в това време и през следващите дни? Чудя се дали не е по-добре да я слагам в слинга и да излизаме с бебеносещото яке, в Плевен не е натрупал твърде много сняг като в София, ама знае ли човек🤔

Моето пищяло най-накрая започна да се смее с глас, та да си отдъхна от филма, в който бях влязла 🤣 За кратунката се радвам, че никога не сме имали проблем, пробваше да я вдига още от родилното, та сега си стои стабилно. Напоследък е започнала като я хвана за ръчичките да се набира сама до седнало положение и пищи от кеф, но гледам да не прекаляваме, че още ми се струва малка, въпреки че ми се сърди, когато не искам да ѝ подам ръце да се набере и е много възмутена. За обръщане обаче не се обръщаме. Върти се наляво надясно, но явно няма интерес да го направи. Сега си набих друг филм. Четох, че когато бебетата били дебелички били застрашени от рахит 😬 Ние първите 3 месеца изобщо не давахме витамин Д, защото докторката каза, че фонтанелата ѝ била малка. От един месец го пием по една капка на ден превативна доза. Сещате се, че сега съм във филм и за фонтанелата и за рахита 😑

Колкото до секса - не е бил по-ужасен никога. Снощи за пореден път правихме опит, не знам защо толкова ме боли, след като съм със секцио. Така ме заболяхвъпреки смазката, че имах чувството, че ще се заклещим като кучета 😬🤣

А за елхата - още не съм я украсила. Не ми допада 2 месеца коледно настроение.

# 140
Алетея, аз също се бях вкарала във филм на същата тема- рахит. Растем бързо и хапваме много. Утре сме на ваксина и ще попитам педиатърката по въпроса. Все още не сме ходили на ортопед, освен като се роди, та в най-скоро време ще отидем.
Ще препоръчате ли вибриращ шезлонг или люлка, от която сте доволни? Ние имаме Mamaroo, но не съм доволна и искам да купя нещо друго.
Harista, баткото е много сладък.

# 141
Ние днес или утре сме на последните 2 ваксини, чакаме обаждане от ЛЛ. А малката от рано-рано е заплакала, вече 2 часа и нещо не мога да я успокоя. От сега е крива, пък за след това ако й се бият ваксините, не ми се мисли.
Аз мисля да я изкарвам в раницата и с якето на таткото 😀 Много добре ни пасна, з разлика от всичко друго, което пробвахме.

# 142
Тук в Англия на ортопед не се ходи. Нас ни видя педиатърката, която му прегледа тазобедрените стави, главичката, направи няколко теста и готово. Витамин Д дават безплатно на всички деца, независимо дали са на кърма или АМ.
И пак едно голямо завид на тези, които ползвате слингове. На мен ми омръзна вече с тази количка и чакам с нетърпение да стане на 4 месеца, че да го сложа в коша за по- големи деца.
Май влязохме в поредната регресия на съня. Вчера беше буден в 5, а тази сутрин в 4. Оставих го малко да си поиграе, нахраних го в 5 и пак заспа за час. След час пак малко будуване и отново час сън и така до 8. Чета в нета и имам чувството, че моя е единствения който се буди да яде нощем. Хората пишат за деца на 3 месеца които спят по 12 часа, а ние едвам изкарваме 5 часа.

# 143
Не сте единствените, Савова.
Ние снощи заспахме в 22 и в 3 се събуди.
После в 5, 7 и в 9,30 го вдигнах.
Сега заспа в 11 и още спи.
Взех му играчка кърпа за гушкане.
Ще се опитвам да го свиквам да заспива с нея и да се успокоява с нея.
Защото сега се буди, слагам го да суче и заспива пак. Не яде, а ме ползва за успокоение и приспиване отново.

# 144
  • Пловдив
Тук в Англия на ортопед не се ходи. Нас ни видя педиатърката, която му прегледа тазобедрените стави, главичката, направи няколко теста и готово. Витамин Д дават безплатно на всички деца, независимо дали са на кърма или АМ.
И пак едно голямо завид на тези, които ползвате слингове. На мен ми омръзна вече с тази количка и чакам с нетърпение да стане на 4 месеца, че да го сложа в коша за по- големи деца.
Май влязохме в поредната регресия на съня. Вчера беше буден в 5, а тази сутрин в 4. Оставих го малко да си поиграе, нахраних го в 5 и пак заспа за час. След час пак малко будуване и отново час сън и така до 8. Чета в нета и имам чувството, че моя е единствения който се буди да яде нощем. Хората пишат за деца на 3 месеца които спят по 12 часа, а ние едвам изкарваме 5 часа.

Ние също хапваме по 2-3 пъти на нощ. Ето снощи малката яде в 23:00 и в 05:00... в 07:30 се събуди. Не сте сами Simple Smile

Иначе ние даваме витамин Д от 20 ден по две капки.

Ние също имаме играчка за гушкане ама не я отразява много засега. Предполагам е малка още ( 3+), предполагам скоро ще и обърне внимание Simple Smile не се и обръща още сама, показвам и, упражняваме се, но ми се струва, че няма скоро сама да го направи.

# 145
Имам такава играчка кърпа за гушкане, но моя си е харесал една зелена тензухена кърпа и редовно спи с нея. Използвам я да му затисна биберона тя, че да не я плюе. Simple Smile
От 4 сутринта вече спи за 3 път и всеки път спи по час.

# 146
Казаха ми, че трябва аз да спя с играчката, за да му мирише на мен, когато е до него.
Дано да стане, защото снощи и аз се чудех как най-безшумно да си отрежа ръката и да му я оставя, както пишеше в статията в една. бг Joy

# 147
  • София
И Ясен все още си яде нощем. Вчера яде в 21:00ч, после в 3, в 6, когато цицата ми още беше в устата му, а аз съм спала като заклана. От 6 до 9 пак някакво кърмене/джвакане нон-стоп, накрая се изнерви, че го насилвам да спи и станахме. Не изглеждаше гладен затова му дадох АМ в 10. Сега го гушкаме на смени (защото хванах да сготвя за трети път откакто съм родила Satisfied), за да поспи. Вечер като си заспи на спалнята мога да го оставя с часове сам и рядко се буди, но денем - никакъв шанс да се получи Unamused

# 148
Не дават безплатно витамин Д на всички явно. Нито на мен,нито на моята приятелка,която роди месец след мен ни дадоха. Тя също е българка 🤷🏻♀

# 149
Беба също се храни по 3-4 пъти през нощта.
Jamily, браво, аз и веднъж не съм готвила до сега. Така ми се иска, пък не мога да я оставя да реве докато аз правя нещо. Ако стои на шезлонга пред нея пак трябва да има някой да й говори , да й маха с играчки.
Последните няколко дни са кошмарни. Тормозят я някакви болезнени газове, постоянно плаче и иска гушната.

Общи условия

Активация на акаунт