Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 32 091
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Jamily, моето бебе също не мога да си го позная, ама не от няколко дни, ами от месец. Sweat Smile
Пуснах чувалчето, с което спи, в сушилнята и явно се е свило, но и е малко. Снощи плака много време, докато не го махнахме това чувалче и заспа. Поръчах ново, по-голям размер. Ще го пусна в сушилнята и ще и стане точно. Grinning

# 556
На нас всички памперси, гащички остават следи. На 3-ка сме и на 2-те на Памперс.
Момичета, започнах да давам Дентокинд от вчера. Направо си изяде ръцете. С такова настървение дъвчи...

# 557
Момичета,вашите педиатри вдигат ли си телефона в събота и неделя? Вече втори път ми се нашата да и звънна през уикенда и тя не вдига. Знам,че и те са хора и имат нужда от почивка,но някак си не мога да разчитам на нея щом не вдига телефона.

# 558
  • Пловдив
Момичета,вашите педиатри вдигат ли си телефона в събота и неделя? Вече втори път ми се нашата да и звънна през уикенда и тя не вдига. Знам,че и те са хора и имат нужда от почивка,но някак си не мога да разчитам на нея щом не вдига телефона.

С оглед на това, че майка ми е лекар мога са споделя от тяхна гледна точка, че и те имат нужда от 1-2 дни почивка Simple Smile ние поради това се записахме на частна денонощна клиника- там 24 часа вдигат телефона и имат педиатър на разположение. Иначе личната ни лекарка винаги вдига в работни дни и е на линия за въпросите ни. В събота и неделя досега не сме и звъняли, защото имаме на разположение клиниката ( по гореизброените причини) Simple Smile

Иначе ние сме към 6 кг вече и ползваме Памперс премиум кеър 2.  Simple Smile доволни сме, не пропускат изобщо Simple Smile

# 559
Lore.lay, коя е клиниката?
Първата педиатърка, при която искахме да запишем детето си, отговаряше винаги по вайбър. Сегашната педиатърка също вдига телефона и отговаря, но със закъснение и по-рядко. Нямам проблем с това. Разбирам я, че не може да е свободна за въпроси постоянно.

# 560
Даже и не мога да си помисля да звъня на някой в почивните дни, или извън работното време. Тези хора не са на 24 часово разположение. Тук съветват ако има нещо или звъниш на националния телефон за спешни случаи или отиваш в бърза помощ и дано не я докарвам до там.
Имам служебния телефон на акушерката и health visitor, но няма как да имам телефона на личната.

# 561
Трябва да е нещо наистина сериозно, за да си позволя да търся лекарката ни в извънработно време.
Знам, че ще се отзове, но смятам за нередно да ѝ звъня за някой сопол или лека температура /примерно/.
Иначе срещу нас имаме съседка, която е педиатър.
Ако видя някакъв изключително голям зор знам, че както се казва, мога и с детето на ръце да ѝ цъфна пред вратата и няма да ме върне. Но това бих го направила само, ако недай си Боже стане нещо наистина сериозно!
Ох, да са ни здрави дечицата и да не опираме до лекари, че направо ще се побъркам, ако нещо му се случи на моя.
Уж не съм паника и се владея, но стане ли въпрос за него и направо откачам No Mouth

# 562
То и аз съм спокойна и до сега не съм откачала обаче оня ден оставих майка ми сама с малкия и през това време дойде една нейна приятелка. Оставих ги двете да го гледат и вчера майка ми казва, че приятелката и казала да го люлее по- силно когато го приспива и направо полудях! Категорично съм забранила да го люлее силно и главата му да се люшка на ляво на дясно! Как ли не обяснявах какво може да се случи от такова люшкане на главата. Уж не позволила, но кой знае!

# 563
Ние вече сме на 2-ри пакет Памперс гащички 3-ка. Хубави са, не пропускат, но малко трудно ги слагам. Иначе махането е с късане от страни, като на мъжки стриптийз Simple Smile)) И да, остават следи, ние сме 8 кг вече. От Пуфис сензитив много се разочаровах, последният пакет пропускат всеки път, сменям по 5-6 дрешки на ден... Столчето на Peg Perego дойде, много е качествено и хубаво, малкият си го хареса. Притеснява ме само пластмасата по средата на седалката, все пак е момченце...

# 564
  • Denmark
Ау, не ви казах.
Вчера го оставих на баща му, за да направя супа. Нашият го оставил на дивана, за да вземе кърпички, че повърнал и познайте. Търкулил се. Аз само чух как пищеше и ми причерня. Така не се бях плашила никога. Реално повече се е уплашил, защото се приземил на възглавница между дивана и масата, но такъв ужас не бях изпитвала. Естествено, направих баща му на нищо, защото по 10 пъти на ден повтарям, че освен на килима, в кошарата и количката, НИКЪДЕ другаде не трябва да го оставяме и никой не ме слуша.... Милото ми, цял ден не съм го пуснала и не исках да го давам на баща му повече. Confused
Знам, че ще пада още безброй пъти обаче... Sweat

# 565
  • Пловдив
Lore.lay, коя е клиниката?
Първата педиатърка, при която искахме да запишем детето си, отговаряше винаги по вайбър. Сегашната педиатърка също вдига телефона и отговаря, но със закъснение и по-рядко. Нямам проблем с това. Разбирам я, че не може да е свободна за въпроси постоянно.

Ние сме записани в клиника Вела в Пловдив. Доволни сме, общо взето сме ходили 2-3 пъти да ни преслушат , защото ни се стори, че малката кашля .... всичко беше наред , но е успокоително да знаеш, че има към кого да се обърнеш по всяко време. Записахме се за наше успокоение, дано не се налага често да им ползваме услугите.

# 566
На нашата педиатърка съм звъняла винаги,когато се е налагало, без значение деня и часа. Винаги е отговаряла и е била мила и любезна.

# 567
Мамииии, докато ви изчета, забравих какво щях да отговарям. 😀 за това ще ви занимавам с моите дертове.
Моята кокона още е с тормоз от корема. Вечер се буди с писъци. Докато не се изака, не мирясва. Последно време забелязвам и по 1-2леко кървави малки точки в памперса. И се чудя дали нещо не си разкървява с това постоянно ровене в устата.
Вашите бебочета имат ли вече бенки? Питам, понеже от седмица й е излезнало едно на скалпа, странно такова.

# 568
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Аз искам да попитам, как така имате педиатър на бебетата.... Аз май така и не схванах нещо - доколкото ми обясниха на мен, първо записвам бебето при общопрактикуващ личен лекар, и оттам нататък, ако искам нещо допълнително да му видят, искам направление от ЛЛ за педиатър. И досега не съм я правила тази процедура, първо да чакам пред кабинета на ЛЛ,после пред педиатър. А вие как така им звъните на педиатрите, или вашите педиатри са и ЛЛ?

Аз съм много притеснена, и затова не пиша в темата, просто моето бебе постоянно е болно. От октомври е със сополи, за малко спрат, и пак почват.Ноември месец вдигна и температура , беше на АБ 7 дни. Беше някакъв ад, защото нямаше апетит и не искаше и да суче. После 20 дни беше здрав, и края на ноември пак почнаха сополи,и пак температура. Сега от една седмица е здрав, и айде от четвъртък покашля и от днес има сополи. Не знам какво се случва, аз ли нещо не правя като хората.... Даже спрях да го извеждам навън, имаше и цели седмици без да излизаме, да не го разболея.И ето,пак е болен.
Сега за едни сополи и леко покашляне (което мисля,че може да е от слюнките,които отделя) пак ли да го водя при всички болни при ЛЛ? Много ми омръзна да го водя по лекари....вие какво мислите? Даже имам съмнения,че го разболявам повече в тези кабинети, водих го и в Пълмед, и в Каспела на УНГ(баш при коронясаните),  във Вела и къде ли още не.....

# 569
Хремата от къде я хваща? Да не би да се заразява от някой в къщи? И мен от това ме е страх и като излизам все гледам да не наистина, че 100% е го предам  на него.

Общи условия

Активация на акаунт