Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 32 088
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Първият път мисля, че баткото от градинката донесе хремата.... Но от там нататък вече не знам.... Вече повече време е бил с хрема , отколкото без.... Толкова шишенца Стеримар съм му изпръскала, колкото на баткото не съм..... Disappointed Relieved Ох, съжалявам, че ви натоварвам.... Чета ви постоянно. Но въпроса за педиатрите наистина много ме интересува.

# 571
Можеш да се запишеш при педиатър, може и при общопрактикуващ лекар, по твой избор. Ние сме от малък град и нямаме педиатър, затова го записахме при ЛЛ, но ако тя реши или ние искаме нещо, винаги ни дава направление за педиатър. Просто за нас беше по-практично, ваксините се бият тук, а не трябва да ходим до София, например. Когато не наддаваше, например, личната веднага ни прати при педиатър.

Бързо оздравяване на бебчо 🙂

# 572
Първият път мисля, че баткото от градинката донесе хремата.... Но от там нататък вече не знам.... Вече повече време е бил с хрема , отколкото без.... Толкова шишенца Стеримар съм му изпръскала, колкото на баткото не съм..... Disappointed Relieved Ох, съжалявам, че ви натоварвам.... Чета ви постоянно. Но въпроса за педиатрите наистина много ме интересува.

Ох тия вирусите дето върлуват в детските градини са ужасни, дори за възрастните камо ли за бебе с още неукрепнала имунна система. Знам че е трудно, но гледай да държиш баткото на страна когато е болен.

# 573
Те затвориха градинките на 27 ноември. И мисля до пролетта да не го пускам баткото вече.

# 574
  • Пловдив
Аз искам да попитам, как така имате педиатър на бебетата.... Аз май така и не схванах нещо - доколкото ми обясниха на мен, първо записвам бебето при общопрактикуващ личен лекар, и оттам нататък, ако искам нещо допълнително да му видят, искам направление от ЛЛ за педиатър. И досега не съм я правила тази процедура, първо да чакам пред кабинета на ЛЛ,после пред педиатър. А вие как така им звъните на педиатрите, или вашите педиатри са и ЛЛ?

Аз съм много притеснена, и затова не пиша в темата, просто моето бебе постоянно е болно. От октомври е със сополи, за малко спрат, и пак почват.Ноември месец вдигна и температура , беше на АБ 7 дни. Беше някакъв ад, защото нямаше апетит и не искаше и да суче. После 20 дни беше здрав, и края на ноември пак почнаха сополи,и пак температура. Сега от една седмица е здрав, и айде от четвъртък покашля и от днес има сополи. Не знам какво се случва, аз ли нещо не правя като хората.... Даже спрях да го извеждам навън, имаше и цели седмици без да излизаме, да не го разболея.И ето,пак е болен.
Сега за едни сополи и леко покашляне (което мисля,че може да е от слюнките,които отделя) пак ли да го водя при всички болни при ЛЛ? Много ми омръзна да го водя по лекари....вие какво мислите? Даже имам съмнения,че го разболявам повече в тези кабинети, водих го и в Пълмед, и в Каспела на УНГ(баш при коронясаните),  във Вела и къде ли още не.....

Добре е да се избере личен лекар, който е педиатър по специалност. Така няма нужда личният да вади направления, за да идете на педиатър. Simple Smile
Нашата лична лекарка е педиатър и така нашето дете има педиатър. Предполагам и при другите , които пишат е така.

# 575
Ние сме при моя личен лекар, не е специално педиатър поне така си мисля води се общопрактикуващ, но може да преглежда бебета и деца има и други, които ходят бебета при него и аз не знам, той ни бие ваксини и я преглежда всеки месец, вече ако има нещо за друг специалист ни издава направление.

# 576
Аз съм записала Северина при общопрактикуващ лекар, който е и педиатър. Тя си ѝ бие ваксините, на детска консултация си ходим при нея, като тя всеки месец ни записва час за консултация и отиваме и влизаме без да се налага да чакаме във фоайето, ако се налага нещо да питам и ме притеснява винаги се обаждам по телефона. Най-добре си е детето да се запише при ЛЛ, който е и педиатър. Пожелавам скорошно оздравяване на бебчо и да не се случва скоро пак...❤️

# 577
Благодаря!
Сега вече разбрах как стават нещата. Heart Eyes

# 578
Благодаря!
Сега вече разбрах как стават нещата. Heart Eyes
А до сега кой води детските консултации, имунизации. А баткото?
Има педиатри, които правят и домашни посещенията ( всички лични лекари имат часове за домашни посещения, но малко вече ги правят).
Не прехвърляй вината само на градината.  Не е гаранция ,че е от там. Какви да сополите? Може да да от сух въздух, може да са на бактериална, вирусна , алергична основа. Взимана ли е проба от носоглътка? Трета сливица? Какво е казвал досега лекарят , който е правил прегледите?
По закон до 18 години са деца, педиатрите специализират именно детски болести. Но не е задължително детето да има педиатър за ЛЛ.
Ох, днес се излъгах да пазарувам....ужас!!! Като невидели за подаръци, дрехи, обувки....аз добре ,че за тоалетна хартия ,памперси , храна за животните хахахха та в моите магазини нямаше опашки. Да не говорим ,че Сульо и пульо паркирали където им падне.( Места за инвалиди, за майки с деца, запушили достъпа за инвалиди, на завоите....) Че и пълно с полицаи, баткото всичките ги посочи и поздрави, на едните даже каза какво сме купили.....

# 579
Записани са децата при моята ЛЛ, тя не е педиатър, но извършва прегледи, слага ваксини, мери ги. Питала съм педиатърка дали мога да ги запиша при нея, и тя ми отговори, че не може така, работи само с направление от ЛЛ, затова ви попитах и вас, защото ми стана объркано. Сега вече ми се изясни, че може ЛЛ да е и педиатър, 2 в 1, което е идеален вариант.

Пускахме октомври месец носен секрет, тогава излезе чист. Сополите са прозрачни, понякога са по-бели, или жълтеникави. Но не се стичат, а му запушват носоглътката, и аз му ги вадя постоянно. Нищо не са казвали лекарите, но ние всеки път сме на различен. Въздуха у нас наистина е доста сух, и ние с таткото стигнахме до извода, че може да е това проблема, защото сме с климатици. И вчера поръчахме овлажнител за въздух от емаг, ще пристигне тези дни.

# 580
Аз пък съм в някаква степен доволна от педиатърката на бебчето, не бях разбрала, че може да избереш ЛЛ със специалност педиатър.
По всяко време ми вдига - аз съм тактична и не й звъня в невъзможно късни часове. Досега само веднъж съм й звъняла в събота, в 9 сутринта, но бе извънредно.
Свекито се бе отчаяла, че моята не ака и искаше да й правим клизми, но аз настоях първо да се допитаме до педиатър.
Че свекито се мисли за по- голям доктор от докторите, но аз й свивам сърмите ( мразя такива своеволия, да не би тя да я е раждала 5 часа)!
Значи, 3 дена не бе акала, аз се обадих на педиатърката главно заради жалният плач, газовете и коликите. Посъветваха ме доста неадекватно- клизма с термометър и овесена вода !!!
Веднъж педито ни изписа и Елоком за безобиден обрив по бузите на Бебка.
С изключение на тези тъпотии и на това, че не й даде от края на 1-ия месец да пие Вигантол, съм доволна от нея.

# 581
И аз често виждам бели сополи в нослето и ги чистя, но педиатърката ми каза да не се притеснявам, щом не са зелени. Grinning
При нас ЛЛ е и педиатър.

# 582
И при нас ЛЛ е и педиатър. Като цяло не съм много очарована от нея, но в нашия град нямам друг избор. Мислех да запиша малката и на частен педиатър в София, защото са 24/7 на разположение и по телефона, но се притеснявах с ваксините и месечните консултации как ще станат нещата, защото предполагам и от двете места щяха да държат те да си следят състоянието на детето, а педиатърката ни тук е много тънкообидна. За съжаление без нея няма как. Хубавото поне е, че при нужда е идвала 2 - 3 пъти вкъщи, не сме ходили ние до болницата.
Сестра ми с малкия са при частен педиатър в София, като заплащат само годишен абонамент. Имат неограничен брой посещения и консултации. Доста адекватно лекуват племенника и са доволни. Лекарката е млада и с доста съвременни разбирания.

# 583
kitty, ще споделиш ли при кого са записани?

# 584
  • София
kitty, ще споделиш ли при кого са записани?

И аз се присъединявам към питането Simple Smile Винаги ми се иска да имам план Б в случай на нужда.

Общи условия

Активация на акаунт