Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 32 073
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря!
Сега вече разбрах как стават нещата. Heart Eyes

Миличка тук мамите споделиха свойте електрически помпички за нос, кой светеща, кой пееща, дори сайтове и цени. Ако нямаш бързо си намирай такава и чисти носа постоянно.( Виж в тема 3 за предложения). И не мисля, че е нормално постоянно да е със суполи, имаики в предвид и дискомфорта и за вас и за бебко, потърсете друг лекар. Бързо оздравяване!🙏

# 586
По принцип нама лекарство което да лекува хрема. Лекарствата само облекчават. Преди време мой познат лекар ми каза, че ще дадат Нобелова награда на този, който измисли лекарство за хремата. Хремата между другото е много заразна. Достатъчно е да си пипнем носа и след това бебето и готово.

# 587
kitty, ще споделиш ли при кого са записани?
Първа детска консултативна клиника - поликлиника България - Д-р Димова.

# 588
Аз също съм доволна от педиатърката ни (тя е общопрактикуващ и педиатър). Досега веднъж съм ѝ звъняла в събота в 8ч сутринта и ми вдигна, но като цяло гледам да не звъня за щяло и нещяло. Хубавото е, че работи с денонощен център, където можем да отидем през нощта и събота и неделя ако е нещо спешно.

# 589
Мамчета, накоя от вас да използва Дентокинд гел? Знам, че тези гелчета са за наше успокоение, но реших да пробвам с това дори и за няколко минутки да има ефект... Някоя ако може да препоръча нещо...?

# 590
Аз иЗползвам Калгел, и има ефект , но доста краткотраен, в рамките на половин час има затишие и после се започва на ново. Мисля да купя от тези залъгалки, които се охлаждат , ползвали ли сте такива, успокояват ли?

# 591
Баткото пищеше като му дам охладена или не залъгалка с гел. Изобщо не ги искаше. Най-харесваше силиконовите четки за зъби.
Тези от вас ,които ползват хомеопатия и вярват в нейното действие...еми гелчетата и гранулите ( сиропи и там различните форми) са на същия принцип. Билки ,органични и синтетични съединения. Ефектът на чая от копър срещу колики е подобен като гел на Бочко...може да действа ,може и да не действа. Но си иска постоянство. Освен тези , които имат лидокаин.
 А то и малко като плацебо, особено ако се прави като ритуал. Ползвам Бочко при леки болки, ако видя зор Калгел. Показвам тубичката( вече я познава, познава аромата и вкуса) и питам ентусиазирано "Искаш ли? Много ли искаш гелче? Дай да ти почеша венеца...." И подобни . Та ако не е много силна болката почва да се радва и отваря уста , смее се, разсейва се малко и така.....

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 23:59 от Harista

# 592
Ползвам от охлаждащите чесалки. Кефи й се, но ма 10 минутки е топла..

# 593
И аз ги заглеждах тия охлаждащите се чесалки, но за сега ще се въздържа. Нали купих ръкавичка! Оказа се че е голяма за устата му, трябва да му я държа и предпочита да дъвче ръцете си.
От няколко дена май сме влезли в сънна регресия. Извеждам го на вън и пак спи по малко, а следобедния сън е ужас. Трябва да седя до него и да го вардя когато почне да мрънка и да се разбужда и леко да го люлея за да не се събуди. Преди успявах да спя с него по 2-3-4 часа, а сега само лежа и го дебна да не се събуди. Дано поне вечерния сън остане незасегнат.

# 594
  • София
Аз също ползвам Калгел само при екстремни ситуации. Гледам да не е всеки ден. Снощи, например, 3 пъти ме събуди с едно жално, жално плачене. Накрая нямаше как, принудих се да дам Калгел . През деня като чели успявам да я разсейвам, а и джвака различни  играчки и досега не се е случвало да давам. Оказа се, че вкъщи  имаме доста чесалки под различна форма- ами почти не ги отразява, освен меките и текстилни играчки, както и бибата-залъгалка.

# 595
И нашето бебе обича да дъвче предимно лигавник и ръцете си. Другите чесалки са и много груби все още.
Днес пристигнаха прахчетата Teetha. Ако някоя мама ги е ползвала, моля да сподели колко често се дават. Те май също са с натрупване? Или аз нещо пак не съм разбрала. Thinking
Днес сутрешният ѝ сън беше 2ч и 30минути. От 10 до 12:30. Направо се шокирах. Приятно де. Flushed За пръв път, от месеци, спи толкова дълго през деня.

# 596
На дъщеря ми давам хапченца Дентокинд на Мама Натура. Не сме имали драми! На 2г е почти, сега й избиват 2 кучешки.
Малкият също си лапа ръцете, но не мисля, че е от зъби.

# 597
Момичета вие обсъждате зъбки, а аз да ви се оплача днес бяха 2-рите ваксини на малкия и след 2-рата доза Ротарикс пищя 4 часа без да спре , отказваше и да яде, едвам го приспах, събуди се , продължи да пищи (не беше акал цял ден), побърках се от притеснение. Видимо го болеше стомахчето и звъня аз на спешна помощ, пренасочиха ме и чаках 35 мин на телефона, никой не се обади и затворих. Дадох му за пръв път малко преварена вода и след това пожела и да суче и се изака мощно и май му мина. Направо преживях мини инфаркт...

# 598
След втората доза и при нас имаше драми! Явно че го болеше корема и по цели нощи ми се мяташе. Тази вечер пък, след като кротко заспа в 6.30, реши че ще се събуди с рев и то още в 10.30. Обикновено не се буди по рано от 11.30. Сега го нахраних, смених памперса и уж се кротна но да видим.

# 599
И ние не спим.
Обърна денят в нощ и нощта в ден. Но аз пък не мога да спя денем.
Прибрахме си таткото при нас, та снощи май до един без нещо са се присчивали.
Аз просто легнах и отнесох на секундата...
Изморена съм нещо, а уж спя по 5-6 часа.

Общи условия

Активация на акаунт