Августовски бебета 2020 ! Тема 4

• 31 753
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Ние имаме 4 дремки по 30 мин. Наааай - дългият й дневен сън е 40 мин, но е рядкост.
Тъй като денем не спи, вечер я слагам да си ляга в 20ч., уж за да си навакса.

Днес сме станали с дупето нагоре... отново. Пак ще е кОпОн all day, all night. 🤣

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 09:28 от kitty_

# 676
На каката и пробихме ушите седмица преди да навърши 11 месеца. Исках да е на благовещение, но тогава нямаше свободни часове. Тъй като аз си ги пробих чак след като завърших, и умрях от страх, реших че Адриана ако не иска обеци катоо порасне ще си ги махне. Аз изживях голям страх и неосках и тя да преживее същото. После разбрах че е нямало смисал от страха, защото въобще не боли.
Малката тогава се разплака от шума на пистолета, не от самото пробиване.
Това си е моето мнение.
Аз тъкмо щях да ви питам как помагате на бебетта да преминат от лек към дълбок сън, но явно не сме единствени които спим по 30 мин.

# 677
  • Denmark
Пожелавам много силни нерви на мамите с недоволни бебета. И при нас от време на време има такива епизоди...

Между другото ние се захранихме с картофче. Трепери за следващата лъжичка, много му хареса. Но само го пробвам, нямам намерение да замествам хранене до 5,6 месец. Хапва няколко лъжички и го кърмя след това. Simple Smile Днес ще е сладък картоф. Имате ли идея дали е разхлабващ той? Или да ходя за тиква.

# 678
kitty, аз също я слагам в толкова да си ляга, за да навакса. През деня обаче, като спи само по 30 минути и после е много нервна. Освен това иска само да сяда, всичко и е голяма скука, само мрънка. Вчера много ми вдигна нервите, днес също. Викам си, че е период.

# 679
По колко сумарно спят дневен сън бебетата ви? Веднъж на 10 дена ще спи през ценя няколко дрямки по 1 час, но иначе спи 4 пъти по 30 мин и това и е закон. 😀

При нас всеки ден е различно, примерно вчера първата дрямка след нощното спане беше 2,5ч, следващата 1,5ч като бяха през 50мин, после имаше още 3-4 дрямки по 45-60мин.
Около 6-7ч дневен сън има, но не заспива преди 23.30-00ч.

Моя спи значително по-малко през деня има три дрямки и това е, става окончателно сутрин в 07:30-08:00, някой път иска в 6, но или му даваме бибата или го взимаме при нас на спалнята, първата дрямка е в 10:20-30 и е обикновенно 40 мин, рядко е час, в 13:00 излизаме на разходка с количката и му трябва съвсем малко и заспива и прави по-дългия сън от 1-2 часа и последната дрямка е към 17:00 - 17:30, обикновенно е под 1 час. В 08:00 стартираме къпане, хранене и лягане, и си има нощни будения задължително.
Но определено заспива по-бързо и плътно като е навън в количката, а в началото я мразеше и огласяше целия квартал.

# 680
Момичета, тези от вас които минаха през короната как пазихте бебчетата, носихте ли маски вкъщи, давахте ли нещо превантивно на децата?

# 681
Браво, Марая! Добре, че му е харесал. Уж се води от най-безвкусните Simple Smile
Качвам ти нещо полезно:

Ние още сме във филма. Заспива само на мен и на гърда,акоя оставя се буди. Опитва се да се обърне по корем ,където и да я оставя. Проблемът е че след 5мин настъпва неистов рев от това че е по корем. Обръщам я пак по гръб и следва още по-истеричен рев. И...трябва да я взема и нося. По цял ден я разнасям...останах без кръст! Мрън мрън Simple Smile

# 682
  • Denmark
Мерси, Роли! Hug Аз я имам табличката, но нещо имам проблем с намирането на сладкия картоф. Joy Иначе му сложих малко масло и АМ и му беше вкусничко.
Същата ситуация с обръщането... Гледам да му държа вниманието с играчка над него като е по гръб, ноооо 2 минути и хайде пак на обратно. Ако му преча да се обърне, надига вой Joy и като се обърне, пак.... Expressionless

Браво, Марая! Добре, че му е харесал. Уж се води от най-безвкусните Simple Smile
Качвам ти нещо полезно:

Ние още сме във филма. Заспива само на мен и на гърда,акоя оставя се буди. Опитва се да се обърне по корем ,където и да я оставя. Проблемът е че след 5мин настъпва неистов рев от това че е по корем. Обръщам я пак по гръб и следва още по-истеричен рев. И...трябва да я взема и нося. По цял ден я разнасям...останах без кръст! Мрън мрън Simple Smile

# 683
Момичета, тези от вас които минаха през короната как пазихте бебчетата, носихте ли маски вкъщи, давахте ли нещо превантивно на децата?
Давах й любимата й цица 😄😄 гушках я и като цяло нищо не съм й давала, никакви симптоми не прояви, а аз бях само с 2 дни главоболие и от 3 седмици нямам мирис.

# 684
Марая, сладкият картоф се води батат - пише запичащ. За моркова се изненадвам, мислех, че е разхлабващ.
Иначе при нас вчера беше кошмар съня - до 6 вечерта беше спал сумарно 20 минути😃

# 685
Моят много ми тежи.
8кг е и не знам как ще я караме занапред.
Днес пристигна една книжка с илюстрации, която му бях поръчала от икеа и той се загледа в нея. Изненадах се. Мислих си, че изобщо няма да я отрази.
Но аз му говорих, показвах му мишката какво прави и как и той като мишката вече е правил някои неща, а други ще прави, когато порасне Grinning

# 686
Момичета, тъкмо се оплаках, че малката не спи повече от 30 минути, та сега спи от час. Като тръгна да се разбужда ѝ метнах играчка-парцалче на очите, та заспа пак.

# 687
Да се отчетем от ДК : 7500, 63 см, двете боцвания минаха без драма Wink
На втората се разплака, но за няколко секунди ѝ мина, даже се смя с глас на педиатъра като я вдигнах. Следващите 2 консултации иска да ги слеем( заради студа и короната), та ще е в края на януари.

# 688
Желанието на всеки родител е да осигури най-доброто за новороденото си дете.
В BG-Mamma водещи здравни експерти отговарят на всичките Ви въпроси, свързани със здравето на бебето, неговото хранене и развитие.

До 31 декември 2020 г. на Вашите въпроси, свързани с регургитацията (връщането на храна) и рефлукса при кърмачетата, ще отговаря д-р Ира Маркова - педиатър с дългогодишен опит.

Задайте своя въпрос в темата: https://www.bg-mamma.com/?topic=1272062

# 689
Марая, честито на малкото Ричи ❤❤❤.
Сладкия картоф разхлабва ,тъй като е богат на пектин и влакнини,които предпазват от запек и хемороиди. Тъй като преди да забременея от вдигането на тежести във фитнеса ми излизаха хемороиди, започнах да хапвам редовно сладък картоф и се преродих.
Аз като захраня Преси мисля да започна със сладък картоф Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт