ОСМИ клас 2020/2021 - В локдаун или не - осмокласникът щастлив расте

• 22 554
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
  • у дома...
Просто майка, и ние с моя три месеца не спахме, за да сме заедно всяка вечер. Накрая не издържахме и се взехме. Пък нали съм крива, два месеца нито аз имах неговият номер, нито той моя. Точен се оказа, върза ми се на акъла, прие детето ми за свое. Той е!
Понякога ми идва да го утепам, докато спи... Ама иначе го обичам! И така 15 години вече.

# 331
  • София
На мен София си ми харесва. Въпреки че съм от Русе, реално в София вече съм живяла повече години. Русе е хубав град, но идва малко малък за моите разбирания. Нямаш такъв избор на работа, в 8 часа вече трудно може да намериш градски транспорт, висиш по спирките като прани гащи и през деня, защото минава на час по нещо. Иначе хората са готини, има добри училища, но липсата на работа подтиска доста хора.
В София си ми е идеално. Има всичко - театри, музеи, добър транспорт, разнообразие, планина, добри училища, възможности за работа, болници и лекари.
Иначе Норвегия ми е мечта. Бих поживяла там година. Или поне бих се разходила за 1-2 седмици Grinning . Харесва ми и Германия, вероятно защото живях там около половин година преди време.
Иначе преди много мечтаех да живея и работя в Щатите. Вече изобщо не ми представлява такъв интерес, но бих отишла на дълга обиколна екскурзия там за 2 месеца да речем.

# 332
  • Някъде в Европа...
Просто майка, и ние с моя три месеца не спахме, за да сме заедно всяка вечер. Накрая не издържахме и се взехме. Пък нали съм крива, два месеца нито аз имах неговият номер, нито той моя. Точен се оказа, върза ми се на акъла, прие детето ми за свое. Той е!

Това за детето е най-важното! И смелостта ти - браво! Аз нямам такава, след развода си сложих една преграда за мъжете и допускането им в сърцето ми, и въпреки че имам приятел, който обожава сина ми, а и той него, и се е доказал към мен, нямам смелостта да заживеем заедно. Твърдо отказвам и той като че ли се примири с това. А и свикнах сама и си ми харесва, много ще ми е трудно да заживея и да си организирам живота с мъж...

# 333
  • Между гори и планини
Air, за гадориите психически и физически на бившия ми, мога книга наръчник да напиша, как се оцелява. Заради него избягах от Варна в София. Добре, че имах тая смелост на 23г, или доза лудост. Защото в София заминах началото на декември, с 80лв и два сака. В единият възглавница и одеало, ако трябва да спя на пейка. Добре, че намерих кой да ме посрещне и приюти за месец, докато си стъпя на краката. Добре, че майка ми беше зад гърба ми, да гледа детето. Добре, че съм била чисто луда и заминах набързо след покана за работа в Истанбул, почти не познавах хората. Можеха да ми бият два шамара, да ми вземат паспорта и да свърша в някой бордей. Огромна доза късмет, освен че се скъсах от работа почти без сън. Защото съм самоука в работата си и всичко правех на ръка - проекти, рисунки, чертежи.
С мъжете мислех, че съм приключила, но като видях мъжа ми, без дори да говорим, вече знаех че е той. Странно усещане.

# 334
Аз само да остарея, ако съм в България, се преселвам във Варвара. Ако ме питате какво има там - нищо. Море и скали. Това искам.
Но дотогава има много време 😂
Преди това може да поживеем и в чужбина, не е изключено. Живее ми се и в Словения, напр.
Истанбул го обожавам. Като цяло харесвам държави, на които освен всичко останало, ми допада и кухнята им. Просто много обичам да ям 😃 В тази връзка бих живяла и навсякъде в Италия.

Понеже само черпих идеи от вас за подаръци, да споделя един сайт с интересни тениски -
https://kupinauka.com/category/majki-teniski

# 335
  • София
Здравейте, много пишете, ще се връщам да чета!
Похвалвам гимназистката с две шестици по Испански и четвърта по ИИ! За разкош 4 по философия, но както беше писала госпожицата в писмото до дядо К, It is what it is....
Много исках да ви покажа домашния ни адвент от рула ТХ и картон, вътре има гумички, острилки, лепящи листчета, мини маркери, гланц за устни, чайчета и лакомства. Вече едвам устискват до първи декември:

Айде отивам да чета, със здраве!

# 336
Моята любима джамия е Каракьой. Съвсем до водата. Имама не го чувах след време. Обожавам мидите с ориз , и скумрията в хлебче на Босфора, разходките до Принцовите острови есента, а там само с файтон. Да се разхождам по това време, да си купя печени кестени и сок от нар.... Ходила съм по всички музеи поне веднъж. Имах късмет, да имам клиенти в Истанбул и докато живеех в София, всяка седмица по 4 дни поне прекарвах в Истанбул. Толкова мразя навалица, а там ми харесва. И аз съм възпитана като пълна родолюбка, и въпреки това бих живяла там.

# 337
  • Някъде в Европа...
Доня,, ти си преживяла големи сътресения..Съжалявам! 😞 Аз - не..

ZedTeeEm, защо не показа по-рано 😉..Страхотна идея. Супер. Ама откъде да намеря сега 24 рула от т.хартия...

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 12:37 от AIR

# 338
  • Между гори и планини
Air и твоята история не е по- лека...
Аз се успях отново да се отворя за нова връзка, само защото бях много млада. Със сегашния си акъл, едва ли.
Имах гадже което залагаше на евро футбол, веднага ми светна лампата и си плюх на петите. Нищо че беше влюбен, добър и с хубава професия.

# 339
Искам да съм баба в Италия.

# 340
  • София
Ама когато няма Ковид, нали?

# 341
  • Някъде в Европа...
Air и твоята история не е по- лека...
Аз се успях отново да се отворя за нова връзка, само защото бях много млада. Със сегашния си акъл, едва ли.
Имах гадже което залагаше на евро футбол, веднага ми светна лампата и си плюх на петите. Нищо че беше влюбен, добър и с хубава професия.
Такива са - хубави, с добри професии, с няколко образования..абсолютно манипулативни, успяват да омаят хората около себе си...

Съжалявам, че отегчавам съфорумките с историята си, но, момичета, моля ви, наблюдавайте много добре децата си, особено синовете, за хазарт. Усъмните ли се - приказвайте..Много е страшно и няма спасение ако сам човекът не го поиска..а те обикновено не си дават сметка, че имат пб и морето им е до колено. Животът им е - днес губя, но какво от това, утре ще спечеля...
На мен това ми е най-големия кошмар за детето ми, заедно с наркотиците,

# 342
  • Между гори и планини
Страшно е. Но и жените не са застраховани. Имах колежка, която беше проиграла два апартамента на бинго, много модерно преди.
До скоро куцо и сакато търкаше билети на националната лотария. Нарочно взех , за да покажа на детето че са пълна глупост. Спечелихме 5 лв, купих втори билет и загубихме. Бяхме на нула. Но има хора които си оставяха последните пари за билети. Баби в магазина, взели коледни пари, вместо да си купят нещо за ядене, ги оставяха за билети.

# 343
  • София
Аз моята дъщеря от малка съм започнала да я информирам за нещата, на които не можем да вярваме, подкрепено с простички форми на научна информация. За хазарта - илюстративна математика, за хороскопите - мъничко астрономия. А девойката е много приземена като типаж, писала съм и друг път - реалист в чист вид. Та по този въпрос имаме доста отметната работа.
Обаче аз от известно време откривам, че се е появила нов вид зависимост за хората да кажем около 30-те. Към ... спорт. Имам няколко примера около себе си. Ми то също води до страхотно обсебване. От един вид спорт стигат до пет, по две тренировки на ден седем дни в седмицата. Едното момиче се раздели с дългогодишен приятел, защото той вече искаше семейство и деца, а тя стигна ниво международни маратони.
Друг случай - образован млад човек се побърка по ММА, после кросфит. Започнал е да се явява по конкурси за мистър едикакво си. В страшно съмнителна среда на тунинговани хубавици е попаднал. Не знам, на мене и това започва да ми изглежда плашещо...

# 344
  • София
Вълчев обяви 22 и 23 декември за неучебни дни и твърди, че децата ще се върнат в училище на 4 януари.

Общи условия

Активация на акаунт