ОСМИ клас 2020/2021 - В локдаун или не - осмокласникът щастлив расте

• 22 160
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Air, Red, прегръдки. На моя приятелка родителите й са болни в момента и се молим да се справят!

# 61
  • гр.София
Момичета,съжалявам за загубите ви.
Дано болните се справят.

Снощи дойде сина ми,който се е евакуирал при баща си,там се шири на цял етаж и понеже и той е онлайн, учи на спокойствие. ( Не си представям как щяха да учат едновременно с девойката ) Поне за него тренировките остават .  Жизнерадостно същество е и добре се посмяхме с него. С. хълцаше чак.  Някак като глътка свеж въздух дойде.

Контролното по Мат мина-щяла да "върже" поне 4.  Аз изтървАх там материала. Още не съм се отказала да взема препоръчания във форума сборник на Веди и като ни пуснат по Коледа почивка,да поработим малко.
По Литература повече следя,че С държи да слушам. Писа есе върху Илиада. Героите в Илиада и в днешно време. Плюс едни предълги домашни пишат.Поне вървят от сряда за  следваща сряда и има време да ги прави.

raly78, Честит празник на госпожицата! Здраве,късмет и много хубави изживявания !

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 07:08 от blanc

# 62
А аз не си представям как ще работя с малкото в една стая по време на ДО. Вчера се ядосах на графиците за декември, защото видях, че много често ще съм в реална среда. Но после осъзнах, че май ще е по- добре. Само дано се оправи сам с платформата.
Моят има пет на контролното по БЕЛ. Лошото е, че това е същото контролно, което е дала миналата седмица изненадващо и пак не си е научил отговорите на въпросите в теста. Защото трябва да се  следи политическата обстановка в САЩ...

# 63
  • Велико Търново
Защото трябва да се  следи политическата обстановка в САЩ...
По-добре от това да се избира къща в САЩ на стойност от 2,5 млн. долара, така хубаво си мечтаят с нейния приятел, че чак ми е драго да ги слушам.Ще учат в София първо, ще живеят в неговия апартамент, ще се редуват да пътуват една седмица с нейната, една седмица с неговата кола до Търново и т.н.

Скрит текст:
[spoilerЗа първи път в живота си в рамките на 3 седмици правя жестоки алергии, горната ми устна е като карикатура на онези с ботокс, страшна съм и ме боли.Дано не ме видят децата, че ще се изплашат много.Като се видях изпаднах в ужас.Пих кларитин и дано ми мине.]
[/spoiler]

# 64
Сиска, от какво си направила алергия? Дано да мине бързо...

# 65
Мили мами, дайте съвет какъв сборник да купя на моя хубостник по математика?
Ние сме на изваждане на вектори.

Ще го решаваме сами.

Благодаря ви.🌞

Ние сме много доволни от "Архимед". Също работим аз и ученикът по него у нас.
...
Снощи синът разказа, че на въпросната дъска в Тиймс пише само, когато " вдигне ръка" и му позволят да пише. Учителката разрешава. Засега там решавал задачи по математика само. Чертае с мишка и, понеже не е свикнал, ставало грозно, но не му придиряли за това. Иначе пишел с неговата клавиатура, от лаптопа.
Много ми се ще  да видя, но сутрим съм твърдо ангажирана до обяд и нямам физическа възможност.
Просто любопитство ме гложди.

Довечера съм на виртуална род. среща.

Снощи му дойдоха 10 самолета за сглобяване от Хоби Култ. Най-доволният човек е.

# 66
Как успявате да ги накарате да учат с вас? Или са свикнали в годините?
Толкова ми се иска понякога да седне до мен и да обсъдим написаното по литература, да решим някакви задачи. Но не става. Като зверче е . Дърпа се, не иска никой да му се меси. Сам щял да се оправя.
Съзнавам, че късно се сетих да пробвам да се включа с помощ. До седми клас го бях оставила без надзор и сега си бера плодовете на тази изграждана в годините самостоятелност. Ако не четях тук, щях да смятам, че това е нормално. Но вече осъзнавам, че грешката е била в родителския ни подход в годините. Дано поне с малкото да не изпуснем посоката. С математиката е ясно, че всичко трябва да се следи и да няма дупки в усвояването на материала.
Много ми харесва възрастта, в която са нашите деца. Това е синьото лято на живота. Едни такива буйни, оспорващи, с младежки трепети, красиви. Радвам им се, но ми е тъжно, че имат лош късмет да живеят в такова време.
п.п Рали, честит празник! Здраве и щастие!

# 67
  • София
Сиска, през годините мъжът ми няколко пъти е правил точно такива алергични реакции. При него се провокират от аспирин, червени оцветители в храни... Всичките пъти обаче са били в периоди на някакъв служебен стрес. Той се оправя за ден-два със Зиртек.

# 68
Amanda D, blank,
Благодаря ви от сърце❤
Всички да сме живи, здрави и малко повече спокойствие в душите!

Иначе вече “старото” мрън като по чудо днес се събуди без обичайния хейт.
Сигурно пуберите като навършат 14 стават слънчеви, мили и любвеобвилни😄

# 69
  • Sofia
Сиска, спри всички храни- алергени за 2 седмици поне🤗

# 70
Рали , честит празник ! Здраве, сбъднати мечти и желания ,  много поводи за радост и гордост от постигнатото !

# 71
Аманда, на твоя въпрос:
Не става дума за "накарване", просто. То има силов смисъл. Има различни форми на мотивация и убеждаване, които не са силови.
Моите деца са си най-спокойни вкъщи и от малки винаги при проблеми питат първо нас. Вкл. при проблеми с учебен материал.  Не губят време да пътуват също при занимания вкъщи. А те са спестовни, вкл. откъм време.Grinning И знаят, че мога да обяснявам не докато свърши часа, а докато разберат.
Търсят сами помощ далеч не винаги, а когато не са разбрали или когато по даден предмет имат нужда от допълтителта работа, което си го разбират сами. Така е с НВО, както и с математиката сега с тази мижава бройка часове и липса на упражнения. Те сами ме търсят вечер, когато осъзнават, че по някой предмет им е неясно нещо. Взимаме бумагите и работим заедно. Понякога и аз, с тях, си обяснявам нещата или си ги припомням.
Освен това малкият си има нужда от занимания по предмета с оглед плановете си за университет, който сам си е издирил и избрал, че и проучил как се кандидатства за него, без някой да има пръст в това. По-голяма сила от самомотивацията няма.
Аз пък обичам да работя с децата. Това също се усеща. Винаги се усеща, когато насреща някой има интерес и желание.
Аз имам.
Освен това малкият син е с дислексия и сме се напаснали да работим заедно от години, друг по математика и БЕЛ едва ли ще може да му обясни така ефективно, защото не му знае спецификите и няма този годишен опит с него.

# 72
Raly, честита да е девойката ти!
Здраве, късмет и вдъхвновение и желая от сърце!

# 73

Сигурно пуберите като навършат 14 стават слънчеви, мили и любвеобвилни😄

Да бе, надявай се 🤣
Да ти е живо и здраво порасналото момиче!

С набора винаги сме работили заедно по математика. Е, той понякога се дърпаше. Тази година съм го оставила сам по математика. Там са му сборниците със задачи и обяснения. В този на Веди има хубава теоретична част, в сборника на Просвета също има. Учебник си е купил. По Архимед са. Там също на мен ми допадат обясненията, има и решени примери. И Кан академия има. Ако има затруднения, да ме пита. С удоволствие ще започна да си припомням и този материал. Засега не ще да пита. Ами оставям го, вече няма да се натискам да помагам, ако той не потърси помощта ми. Използвам времето да се занимавам с малкия, че и там имам още година и половина, да го избутам и него успешно през ейчбио-то.

# 74
  • София
Raly, честита рожденичка!

При нас нищо интересно - ДО предимно в леглото. Виждам я да учи само по немски. По БЕЛ свършиха Илиада, но минаха на следващото произведение без да правят тест. По математика купих сборника на Веди, но досега само веднъж е решавала след настояване от моя страна.

Аз ходя на работа само веднъж седмично и в останалите дни съм вкъщи с децата, всеки на своето устройство.

Общи условия

Активация на акаунт